האופטימיות מוגדרת כ:
– נטייה להסתכל על הצד הטוב יותר של אירועים או תנאים ולצפות לתוצאה הטובה ביותר.
– האמונה כי טוב בסופו של דבר שולט על הרע בעולם.
– האמונה שהטוב מתפשט.
– מילים נרדפות: ביטחון, תקווה, עליזות.
רוב המדענים (בעיקר נוירו-מדענים ונוירו-פסיכולוגים) מבינים את התפקוד הכמעט-אנושי של נוירופלסטיות. "נוירופלסטיות" היא פשוט מילה מתוחכמת לתיאור יכולתו של האדם לקדם את תפקודי המוח שלו – באמצעות התפתחות ואבולוציה של רשתות עצביות – באמצעות חוויות וסביבות הממריצות את המנגנון הפיזיולוגי המועיל הזה.
במילים אחרות, לכל האנשים יש את היכולת לעצב מחדש את מחשבותיהם, רגשותיהם והתנהגויותיהם. האם תהליך זה הוא מיידי וקל? לא; הסבת המוח המוחזק בהרגליו זה תהליך מורכב שלוקח זמן. עם זאת, שינוי זה אפשרי לאלה שיש להם כוח רצון ונחישות לעשות שינוי כזה.
במאמר זה, אנו מתמקדים בדרכים ספציפיות כדי לאמן מחדש ולחזק את החומר האפור שלנו כדי להעביר השקפה אופטימית יותר על העולם סביבנו. אמנם שינוי כזה עשוי להיות לא קל, אבל הוא ישתלם בדרכים שאנחנו לא יכולים להתחיל להעלות על הדעת אולי.
האופטימיות היא מצב נפשי שפותח עולם שלם של אפשרויות. מוח אופטימי הוא כזה שבליבתו קיימים ביטחון, תקווה, חיוביות וחוסן. עם חשיבה אופטימית, אנחנו יכולים בהחלט להשיג את מה שאנחנו רוצים לעשות, למרות כל המגבלות העצמיות.
ללא עיכוב נוסף, אנו מציגים כמה דרכים להסב את האנטומיה במוח שלכם לגישה אופטימית.
בצעו תרגול יומי
תשומת לב יכולה להיות מוגדרת במדויק כמצב נפשי המושג על ידי התמקדות המודעות של האדם ברגע הנוכחי, תוך שהוא מכיר בשלווה ומקבל את רגשותיו, מחשבותיו ותחושות הגוף שלו כטכניקה טיפולית.
2. הכירו תודה
אם נחשוב קצת, אנחנו נגיע למישהו שלא היה מוערך מספיק מסיבה כלשהי.
תודו לאנשים על מאמציהם; לא משנה אם אלה המשפחה או עמיתים לעבודה. שלחו הודעה מהירה למישהו שהשפיע עליכם; מישהו שהפך אתכם לטובים יותר.
3. תעשו משהו נחמד עבור מישהו, כל יום
ללא קשר למצב שאנו עשויים למצוא את עצמנו, לעשות משהו חיובי עבור כל אדם יכול לקצור יתרונות רבים – עבורנו ועבור האדם האחר.
אפילו מעשים קטנים של חסד – חיוך, עזרה, תרומה – יכולים לשנות את הלך הרוח שלנו משלילי לחיובי.
אם יום אחד אתם מוצאים את עצמכם מדוכאים,תתנו משהו, כל דבר, כסף, זמן, או תשומת לב, למישהו שאולי רק צריך את האנושות שבכם.
4. תחפשו חיוביות
הנכונות לחפש ולהכיר את המתנות שהוענקו לנו היא אנקדוטה חזקה למצב שלילי של המוח. בחברה שמראה בקביעות אנשים שנראים טובים יותר מאיתנו, זה מפתה ליפול למלכודת הקורבנות.