1. משקאות תוססים
משקאות תוססים עשירים בקלוריות ובסוכר מוסף כשלצד זאת חסרים בהם חומרים מזינים, ויטמינים, מינרלים, סיבים ונוגדי חמצון. משקאות עשירים בקלוריות עשויים לתרום לעלייה במשקל בין היתר כיוון שאלו קלוריות ״לא מורגשות״ שאנחנו פשוט שותים אותן לא פעם בלי לשים לב.
2. קפה ממותק
הקפה עשיר בקפאין ומגוון נוגדי חמצון והוא יכול לסייע לבריאות שלנו כל עוד הוא ללא ממתיקים ותוספות של סירופ וסוכר. משקאות המבוססים על קפה, הפוך ונוספים יכולים להכיל את אותה כמות סוכרים ממש כמו המשקאות התוססים ועל כן יש להימנע או לפחות להגביל את שתיית הקפה הממותק.
3. גלידה
רוב הגלידות המסחריות עשירות בסוכרים ושומנים. בנוסף, כיוון שהגלידה נחשבת לקינוח, היא יכולה להוסיף קלוריות רבות לארוחה. אין זה אומר שאי אפשר ליהנות מדי פעם מגלידה כפינוק אך בהחלט מומלץ להימנע ממנה לעתים קרובות ולהעדיף גלידות בריאות עם כמות סוכרים נמוכה ואם
אפשר על בסיס יוגורט יווני.
4. פיצה
פיצה היא אחד מהמזונות הפופולאריים והאהובים על רבים, ילדים, בני נוער ומבוגרים. עם זאת רוב הפיצות עשירות בשומנים, פחמימות ובקלוריות. בחלקן נעשה שימוש בכמויות גדולות של גבינה מעובדת. כיוון שלא כל הפיצות זהות יש להעדיף את אלה הביתיות והאיכותיות וליהנות מהן לעתים ולא על בסיס קבוע.
5. עוגיות
עוגיות מכילות כמויות גבוהות של סוכר, קמח ושמן מזוקק. הן עשירות בקלוריות ובשומן טרנס כשלצורך הדוגמה עוגיית שוקולד צ׳יפס אחת יכולה להכיל מעל 220 קלוריות. אם בכל זאת החלטנו להתפנק מד פה בקצת מתוק חשוב שנעשה זאת בתשומת לב ובהגבלת הכמות.
6. צ׳יפס ותפוצ׳יפס
צ׳יפס הוא אחת הבחירות הפופולאריות כתוספת למנה עיקרית ובעיקר באכילה בחוץ. עם זאת הוא עתיר קלוריות וכמדובר בצ׳יפס מסחרי הוא בדרך כלל מכיל גם כמויות גבוהות של מלח. גם חטיף התפוצ׳יפס מלא בשומן וקלוריות ריקות ולכן שניהם אינם מומלצים לצריכה יום יומית.
7. דגני בוקר ממותקים
רבים מדגני הבוקר עמוסים בקלוריות ובתוספות סוכר כשהם מעובדים ולרוב מכילים מעט מאד סיבים תזונתיים וחומרים מזינים. יש לציין כי ישנם דגני בוקר טובים יותר וטובים פחות ולכן יש לבדוק את אלו שנבחרים על ידינו בקפידה.
8. שוקולד
נתחיל מכך שלשוקולד מריר יש יתרונות בריאותיים כולל שיפור בריאות הלב ותפקודי המוח. עם זאת שוקולד חלב או שאינו מריר יהיה לרוב עשיר בקלוריות ושומנים. השוקולד הלבן יהיה לרוב עשיר בתוספת סוכר ומכאן ברור כי הוא יכול להוביל לעלייה במשקל.
9. מיצי פירות
למרות שמיץ פירות נתפס לעתים קרובות כמשקה בריא, רוב המותגים המסחריים מכילים בדיוק את אותה כמות הסוכר כמו משקאות תוססים. במשקאות המסחריים חסרים סיבים וחומרים מזינים אחרים שקיימים באכילת פירות שלמים. יש להעדיף תמיד לשתות מים על פני מיץ ומשקאות עשירים בקלוריות.
10. מזונות מעובדים
מזונות מעובדים מסחרית מכילים לרוב כמות גדולה של סוכרים, שומן טראנס, קלוריות ונתרן. בתוך קבוצת מזונות אלו ישנם ממתקים, חטיפים, מוצרי חלב ממותקים, בשרים מעובדים וארוחות מוכנות מראש. הפחתת מזון מעובד יכולה לשפר את איכות התזונה ולסייע לשמירה על המשקל.
11. מזון מהיר
מזון מהיר יהיה לרוב מעובד מאד, עמוס בקלוריות, שומן טראנס ותוספות סוכר. באופן אידיאלי יש לצמצם את צריכת מוצרי המזון המהיר מכל סוג ולהעדיף ארוחות ביתיות ומאוזנות.
יפה אהבתי ומה ששמחתי שכתבת כשמכינים בבית אפשר לאכול את כל מה שציינת בלי שום קשר בריא או לא בריא אני אוהבת אז אפשר להגיד שאני במצב טוב
מה לעשות, אבל שווארמה בלאפה זה הדבר בעולם…😋
אהבתי את מה שקראתי תודה רבה
בקיצור צום.