שיפור מצב הרוח
יציאה לטיול יכול להיות מעולה לשיפור מצב הרוח. מחקרים מצביעים על כך שאפילו הליכה של 10 דקות יכולה להרים את מצב הרוח כשההשפעה גדולה עוד יותר כשהטיול מתבצע בטבע. הליכה קבועה משפיעה לטובה על מערכת העצבים והיא יכולה להוביל לירידה בכעס והפחתת העוינות.
שריפת קלוריות ושמירה על משקל תקין
כשאנחנו הולכים הגוף יכול להתחיל לשרוף שומן ולשפר את תגובת הגוף שלנו לאינסולין. הטיול יכול להתבצע באזורים שונים כולל בשיפועים ובין הגבעות כשההמלצה היא להחליף בין קצב הליכה מהיר לאיטי וכן רצוי לגוון את מסלולי ההליכה.
שיפור בריאות הלב
הליכה יכולה לסייע לירידה בלחץ הדם וישנם מחקרים שמצביעים על כך שכל 1,000 צעדים ביום משפיעים על לחץ הדם הסיסטולי ב-0.45 נקודות. מכאן ש-10,000 צעדים ביום יכולים להפחית את לחץ הדם ב-5 נקודות שיכולות להיות חשובות עבור אלו בעלי נטייה ללחץ דם גבוה.
הפחתת סיכון למחלות כרוניות
מחקר שנעשה בשנת 2022 ושפורסם ב- Nature Medicine הראה כי הליכה יכולה להפחית את הסיכון למגוון מחלות כרוניות כולל השמנת יתר, דום נשימה בשינה, מחלת ריפלוקס קיבה וופגיאלי, הפרעת דיכאון מג׳ורי, סוכרת מסוג 2 ויתר לחץ דם.
הפחתת לחץ נפשי
הליכה מפחיתה את כמות הורמון הקורטיזול הנחשב להורמון הסטרס. היא עוזרת לנו להפחית את הלחץ, להרגיש רגועים יותר ואפילו להגביר את המיקוד והיצירתיות. כפי שציינו, ההמלצה היא ללכת בטבע אך אם הדבר לא אפשרי אז הכי חשוב פשוט ללכת.
שיפור השינה
אימון קבוע יכול לעזור לנו לישון טוב יותר בלילה. הסיבה לכך היא שפעילות גופנית מגבירה באופן טבעי את השפעות המלטונין החשוב לשינה טובה. מחקר משנת 2019 שנעשה בקרב נשים לאחר גיל המעבר מצא כי אלו שהקפידו על הליכה דיווחו על שינה טובה יותר בלילה.
שיפור התפקוד המוחי
סקירות מוחיות שנעשו על אנשים שהקפידו על הליכות זריזות למשך שעה עד שלוש שעות בשבוע מצאו כי אזורי קבלת ההחלטות במוח עבדו ביעילות גבוהה יותר לעומת אלו שלא הקפידו על הליכה. ההליכה מובילה לשיפור זרימת הדם ומכאן שמגיע יותר דם למוח ולכן התפקוד שלו משתפר.
הקלה על כאבי פרקים
הליכה, גם כשהיא מתבצעת על המדרכה (כלומר משטח קשה), יכולה לעזור לשפר את טווח התנועה והניידות. היא מגבירה את זרימת הדם לאזורים מתוחים, עוזרת לחזק את השרירים המקיפים ואת המפרקים ולכן יכולה לעזור להפחית את הכאב המורגש במפרקים.
דחיית הופעת דליות
ככל שאנחנו מתבגרים הסיכוי שלנו לפתח דליות עולה. עם זאת, הליכה יכולה למנוע מהם להתפתח והדבר מוכח במחקרים. מערכת הוורידים נחשבת ללב השני שלנו וכשאלו סתומים הדבר יכול להשפיע על כל מערכת הדם, הריאות והלב. הליכה יכולה לחזק את מערכת הדם, לשמר את שרירי הרגליים ולשפר את תנועת הדם.
עוררות מערכת העיכול
הליכה קבועה יכולה לשפר את תנועת המעיים. היא יכולה להיות משמעותית ולהשפיע גם על שרירי הליבה ובמילים פשוטות, כשאנחנו זזים, גם מערכת העיכול שלנו זזה. הדבר יכול לעזור עם בעיות מגוונות ולהוביל לתחושה בריאה ונוחה.
הנעת מערכת החיסון
מחקרים מצביעים על כך שפעילות גופנית בעצימות מתונה ובעיקר הליכה יכולה להגביר את מערכת החיסון שלנו. ההליכה יכולה להגדיל את תאי החיסון שנלחמים בפתוגנים בגוף ולהפחית את הסיכון לחלות במחלות זיהומיות.
הגנה על העצמות
הליכה יכולה לשמור על עצמות חזקות ובריאות ולהפחית את הסיכון לאובדן עצם. הליכה פועלת באופן ישיר על עצמות הרגליים, הברכיים ומשפיעה על עמוד השדרה התחתון ולכן יכולה להאט את אובדן הצפיפות אשר מתרחש עם השנים.
שיפור היצירתיות
כשאנחנו מרגישים שאנחנו תקועים עם בעיה, בעבודה, בבית ואפילו ביחסים, הפתרון יכול להיות בהליכה. מחקרים מצביעים על קשר בין טיול בחוץ לבין עוררות של היצירתיות.
תחושה שהמטרות ניתנות להשגה
כשההליכה היא חלק בלתי נפרד מהיום יום אנחנו נוטים לאמץ עוד התנהגויות בריאות חיוביות ולכן יש לנו תחושה שהמטרות השונות שלנו ניתנות להשגה. אנחנו לא אמורים לשבת כל היום וההמלצה היא להתחיל בקצב מתון ולהגביר את הקצב עם הזמן.
תוחלת חיים גבוהה
הליכה יכולה להוסיף לנו שנים ומחקר מצא כי אפילו 10 דקות הליכה ביום יכולה להיות משמעותית לעומת חוסר פעילות.
טוב לדעת