הרגלים לא בריאים

9 הרגלים לא בריאים שגורמים למחלות והשמנה

תזונה בריאה ופעילות גופנית מתונה מומלצים לקיומו של אורח חיים פרודוקטיבי, וללא ספק שזה מהווה חלק חיוני בחיינו. אך כדי לשמור על אורח חיים בריא, צריך הרבה יותר מכך. חלק מההרגלים שלנו בחיי היומיום עלול להסיט אותנו מאורח החיים הבריא בטווח הרחוק, ויתכן שאיננו מודעים לאותן השפעות מזיקות של אותם הרגלים. להלן חלק מאותם הרגלים שעלולים לגרום לנו לחלות ולהשמין.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

1. שינה לא טובה

לוח הזמנים העמוס גורם להתפתחותו של דפוס שינה לא סדיר, וחוסר שינה גורם להחלשת המערכת החיסונית של הגוף. ההשפעה של חוסר השינה משקפת את אותו סוג של תגובה מיידית שמוצגת במהלך חשיפה למתח. זמן שינה קצר ואיכות שינה לא טובים הם גורמי סיכון חדשים להתפתחותה של השמנה. במהלך הזמן, ההשמנה עלולה לגרום גם למחלות כרוניות רבות נוספות.

2. דילוג על ארוחות

חילוף החומרים בגוף עלול להינזק בעקבות הרגל כזה, ובסופו של דבר לוח זמני האכילה הלא סדירים יגרמו להשמנה. מומלץ לשפר את חילוף החומרים בגוף באמצעות אכילה בזמן של ארוחת בוקר, צהרים וערב, ובדיקת צריכת הקלוריות.

3. קיום תזונה ללא ייעוץ ממומחה

אם אתם נוהגים לאמץ לעצמכם תזונה חדש וטרנדית ללא התייעצות קודם עם מומחה, זה אינו מומלץ. גם אם מדובר בתזונה ידועה קודמת או דלת פחמימות, הימנעות מקבוצת מזון שלמה מהתפריט, אינה מועילה. אם לא מצליחים לשמור על איזון תזונתי, זה עלול לגרום גם לליקויים תזונתיים. כמו כן, כחלק מהאכילה הבריאה, עלולים להזניח את צריכתם של כל השומנים, כולל אלו הבריאים. שומנים כגון זרעי פשתן ואגוזים, עוזרים לגוף להישאר בריא. לכן, יש למתן את משטר התזונה, ומומלץ לקבל ייעוץ ממומחים בתחום.

4. צריכה של חטיפים לא בריאים

מומלץ להימנע מצריכתם של חטיפים לא בריאים. מומלץ לצרוך חטיפים בריאים כגון שקדים או פירות שונים כשהם נמצאים בהישג יד. הבחירות הבריאות הללו משפיעות על הגוף בצורה חיובית ומגבירות את רמות האנרגיה. כמו כן, מומלץ שלא להכניס הביתה מזונות לא בריאים, כגון עוגיות, צ'יפס, או מאכלים דומים אחרים.

5. הימנעות ממאכלים אורגניים

מוצרים שגודלו באופן קונבנציונאלי מכילים רעלים וחומרי הדברה, ולכן מזון אורגני הוא הפתרון, מאחר והוא מכיל מרכיבי תזונה מועילים ומבורכים יותר ופחות חומרי הדברה. לכן, כדי להזין את הגוף בחומרים מזינים באיכות גבוהה, מומלץ להתחיל לצרוך פירות וירקות אורגניים.

6. אי אמון במחסור ובמזון לקוי

אם אתם חושבים שחיי מחסור ומזון לקוי נועדו לילדים ולמדינות לא מפותחות, אתם טועים. מחסור תזונתי עלול להיגרם גם לכם. אנשים רבים לא מודעים שלאותם ליקויים ומחסור יש השלכות חמורות על הבריאות. מחסור בברזל עלול לגרום לאנמיה, ומחסור בויטמין D עלול להשפיע על בריאות העצמות. הגוף בדרך כלל מאותת באמצעות תסמינים שונים כשקיים מחסור באותם חומרים מזינים, ולפעמים לא מצליחים לפרש את האותות שהגוף שולח. לכן, מומלץ להיבדק לעתים קרובות יותר כדי לוודא שלא קיים מחסור.

7. אכילה מהירה מדי

פיתוחו של הרגל לסיום מהיר של ארוחת בוקר/צהריים כדי לפנות את הזמן לעבודה, צריך להיפסק. אחרת, זה עלול לחבל בניסיונות לירידה במשקל. ככל שאוכלים מהר יותר, לא נותנים מספיק זמן לקיבה להבין ששבעים. על פי מחקר שנערך באוניברסיטת רוד איילנד, אנשים שאכלו לאט, צרכו ב-1/3 פחות מזון לעומת אלו שאכלו מהר.

8. אי קיום טקטיקות להקלה על המתח

האם אימצתם לעצמכם הרגלים שעוזרים לכם להירגע אחרי העבודה? אם אינכם מוצאים זמן להתרווח לאחר יום מלא מתח, זה מעלה את רמות הקורטיזול בגוף. כשהגוף נמצא תחת לחץ, מערכת החיסון תיחלש והגוף יהיה פגיע יותר למחלות, שזה כידוע, אף פעם לא מועיל. מומלץ לפתח ולבחור הרגלי הרפייה ממתח שהכי מתאימים לכם, כגון באמצעות יוגה, מדיטציה או האזנה למוסיקה. לכן, מומלץ להימנע מלצאת מהעבודה מאוחר, מאחר וזה יעכב בעדכם מלהגיע לארוחה או לשנתכם בזמן.

9. ישיבה רבה מדי

הישיבה היא העישון החדש ויתכן שכבר שמעתם על האזהרה הזאת. כשמקום העבודה דורש עבודה בישיבה, צריך לפתח הרגלים כדי לשבור את דפוס הישיבה הרצוף. הליכה של שתי דקות כל שעה, יכולה להועיל, או אף לקום מדי פעם ולעבוד בעמידה זמן מה.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

6 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
רחלי
לפני 8 חודשים

כתבה מועילה מאוד וחשובה .

רינה
לפני 8 חודשים

עצות מצויינות ומאד מועילות. תודה.

דרורה
לפני 8 חודשים

תודה..
העשרת ידע, לחיות יותר בריא

חדד גדי
לפני 8 חודשים

כתבה מועילה ומעולה

נ"ש
לפני 29 ימים

ואם הטקטיקה שלי להתמודדות עם מצבי לחץ זה דווקא אי קיום טקטיקה?(יעני, לומר "וואלה, לא אכפת לי… לא מענייני")

יהונתן בוהדנה
לפני 29 ימים

כתבה סנסציונית

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות, תזונה

בריאות הבטן: 5 דרכים לסילוק רעלים ואיבוד שומן בטן

מה צבע הנזלת שלכם יכול לספר לכם על הבריאות שלכם

סיבות לשתות תה ירוק

17 סיבות טובות מדוע כדאי לשתות תה ירוק על בסיס יומי

מה עושים לעיניים יבשות ממסכים

עיניים יבשות מול המסך: כך תוכלו להגן על העיניים בעידן הדיגיטלי

באותו נושא