חשוב להבין כי המעי שלנו משפיע על מצב הרוח, העייפות, כאבי ראש ועל תופעות פיזיות ונפשיות נוספות. שמירה על החיידקים הטובים במעיים והימנעות מגורמים מזיקים כמו מזון מעובד וסוכר, יכולים להשפיע על אספקטים שונים בחיינו.
מהו המיקרוביום של המעי ומדוע הוא כל כך חשוב
המנוח ״מיקרוביום המעי״ מתייחס למיקרואורניזמים החיים במעיים. לכולנו יש מיקרואורגניזמים ולמעשה יש לנו כ-200 מינים שונים של חיידקים, וירוסים ופטריות במערכת העיכול. חלק מאותם מיקרואורגניזמים מזיקים לנו וחלק הכרחיים לגוף בריא.
מחקרים מצביעים על כך שמגוון גדול של חיידקים במעי יכול לסייע להפחית מצבי סוכרת, מחלת מעי דלקתית (IBD) ודלקת מפרקים פסוריאטית. כלומר, בריאות המעיים קשורה בבריאות הכללית שלנו והיא משפיעה לא רק על מצבים פיזיים כי אם גם על הפרעות בריאות הנפש, מחלות אוטואימוניות, מצבים אנדוקריניים, מחלות לב וכלי דם, סרטן והפרעות במערכת העיכול.
7 סימנים למעי לא בריא
החיים המודרניים יכולים להשפיע על המיקרוביום של המעי שלנו. רמות מתח גבוהות, שינה מועטה, אכילה תזונה מערבית העשירה במזונות מעובדים וממותקים ונטילת אנטיביוטיקה, יכולים להשפיע על תפקוד מערכת החיסון, רמות ההורמונים, המשקל והתפתחות מחלות. אלו הם שבעת הסימנים למעי לא בריא:
1. קלקול קיבה
כל הפרעות קיבה יכולות להצביע על מעי לא בריא כשהסימנים יכולים להיות: גזים, נפיחויות, עצירות, שלשול וצרבת. מעי מאוזן יוכל לעבד את המזון, לסלק את הפסולת ולכן לא יופיעו בו הסימנים הללו.
2. דיאטה עתירה בסוכר
תזונה עשירה במזון מעובד ובסוכרים יכולה להוביל להפחתת כמות החיידקים הטובים ובמגוון שלהם במעי. אכילת כמויות גבוהות של סוכר יכולה להוביל לפגיעה בבריאות המעיים.
3. שינויי משקל לא מכוונים
עלייה או ירידה במשקל מבלי לשנות את הרגלי התזונה או הפעילות הגופנית יכולים להצביע על מעי לא בריא או לא מאוזן. ירידה במשקל יכולה להיות תוצאה של חוסר ספיגת המזון בשל צמיחת יתר של חיידקי המעי הדק. עלייה במשקל יכולה להיות תוצאה של תנגודת לאינסולין או דלקת מוגברת.
4.הפרעות שינה או עייפות מתמדת
מחקר מצביע על כך שחוסר איזון בחיידקי המעי עלול להיות קשור לשינה לא טובה. בין היתר מדובר בשינה מקוטעת או שינה קצרה מדי לאורך הלילה. בשני המקרים ישנה עייפות כרונית ולמרות שלא ברור עדיין הסיבה לכך נראה כי ישנו קשר בין התפקוד המטבולי, הדלקתיות ובין בריאות הנפש.
5. גירוי בעור
מצב של גירוי בעור כמו פסוריאזיס יכול להיות קשור לסוגי החיידקים הקיימים במעיים. ריכוז נמוך של חיידקים מועילים עלול להשפיע לשלילה על מערכת החיסון של הגוף כשאחת התופעות שיכולות לבוא בעקבות כך היא גירוי בעור. כשהמעיים לא בריאים העור יכול להיות מגורה.
6. מצבים אוטואימוניים
מחקרים רבים בדקו את הקשר בין המעיים לבין מערכת החיסון ומצאו כי מעי לא בריא עלול להוביל לדלקתיות מערכתית ולפגוע בתפקוד התקין של מערכת החיסון. אחת התוצאות יכולה להיות התפתחות של מחלה אוטואימונית בה הגוף תוקף את עצמו בטעות. במצב זה הגוף מחשיב את התאם והאיברים כפולשים מזיקים ומגיב בצורה שלילית.
7. אי סבילות למזון
אי סבילות למזון היא תוצאה של קושי בעיכול מזונות מסוימים. זו אינה אלרגיה למזון הנגרמת מתגובה של מערכת החיסון למזונות מסוימים אלא קושי לעכל מזון מסוים. מחקרים מצביעים על כך שאי סבילות למזון כמו אי סבילות ללקטוז עשויה להיות תוצאה של איכות ירודה בחיידקי המעיים. התוצאה יכולה להתבטא בבטן נפוחה, גזים, שלשולים, כאבי בטן ובחילות.
נא פרסמו איזה מזון מותסס רצוי לאכול, ואיך להתסיס כרוב תוצרת בית ולא קנוי !!!
אמת כל היאמכ הזה אני סובלת כבר שנתיים עם מעי רגיז הבטן כואבת מאוד הכדורים לא עוזרים אני בטיפול על ידי מטפל שעוסק ברפואה סינית החייםמכאילו נפסקים נעצרים כל דבר שאוכלת פוחדת לגעת מקווה לטוב
נסי רפואת תדרים, זה מאוד יעיל
כתבה מצויינת. מועילה לבריאות הכללית של כולנו.
תודה על פירוט הכתבה אולם עדיין לא הבנתי איך אוכל למנוע עצירות