חוסר תנועה
רוב בעיות הנפיחות נגרמות בשל חוסר תנועת דם. ברגע שאנחנו לא זזים מספיק, הגפיים התחתונות מתחילות לאגור מים והנוזלים מצטברים. הדבר נפוץ בעיקר בקרב אלו שיושבים רוב היום ובתוך כך אנשים שעובדים בישיבה מול המחשב.
הדרך הטובה ביותר לבדוק האם הסיבה לנפיחות היא חוסר תנועה היא פשוט להתחיל לזוז, לבצע פעילות גופנית ואפילו קלה כמו הליכה קלה.
קרישי דם
קרישי דם נשמעים חמורים אך לרוב הם ממש לא מסוכנים ובמיוחד אם הם מטופלים. הסיכוי לפתח קרישי דם עולה עם הגיל ולעתים הם מופיעים אצל נשים בהריון. הסיבה לקרישי דם היא התמלאות של הוורידים ברגליים בדם וכתוצאה מכך הרגליים גם מתנפחות.
הרמת רגליים יכולה לעזור לעצור את הבעיה ואפשר גם לנסות להשתמש בגרבי דחיסה כשאפשר לבדוק מול הרופא מהי הדרך הטובה ביותר לטפל בקרישים.
תזונה לא נכונה
תת תזונה יכולה להיות סיבה לנפיחות אקראית ברגליים הנוצרת בשל אגירת נוזלים לא רצויה בגפיים. בנוסף, אכילת כמויות רבות של נתרן יכולה לפגוע במאזן הנוזלים ולהוביל לכך שהגוף יצבור אותם ובמיוחד בגפיים.
דרך טובה לפתור בצקות הנגרמות מתזונה לקויה היא לאכול בריא יותר. במקרה של ספק כדאי לנהל יומן אכילה ולשים לב כיצד המזון משפיע על הנפיחות ברגליים.
הריון
נשים רבות יכולות לחוש נפיחות בגפיים בתקופות מסוימות במחזור החודשי (נפיחות שבאה והולכת לפי המחזור) וכן בתקופת ההיריון. השינויים ההורמונליים יכולים להוביל בין היתר לתגובות שונות בנוגע לפינוי הנוזלים מהגוף.
בדרך כלל אין סכנה בהיריון בכל הקשור לרגליים נפוחות אבל חשוב להיות במעקב ולבחון כי לחץ הדם ורמות הסוכר תקינות ובהתאם לתוצאות לקבוע אם לפעול בנידון ואם כן כיצד.
בעיות בכליות
נפיחות ברגליים יכולה להצביע על בעיית כליות ובמיוחד כשהיא מגיעה גם נפיחות גם בפנים ובידיים. במקרה שהמקור הוא בכליות אפשר להבחין בנפיחות כבר בשעות המוקדמות של הבוקר כשהסיבה לכך היא שחלבון מהדם דולף לשתן ומפחית את כמויות החלבון בגוף.
ברגע שהחלבון דולף נוצרת הצטברות של נוזלים וכשהבצקות לא עוברות וכשהן משמעותיות יותר בשעות הבוקר, רצוי לבצע בדיקה רפואית במטרה למנוע סיבוכים עתידיים.
בעיות לב
גם בעיות לב יכולות להוביל לרגליים נפוחות וזאת בשל העובדה שללב אין את הכוח לשאוב את הדם בצורה תקינה ולהעביר אותו לכל חלקי הגוף כמו שצריך.
מצב זה נקרא גם בצקת כללית ויכולה להלוות לו קוצר נשימה בזמן שכיבה או לאחר פעילות גופנית מינימלית. במקרה זה רצוי לפנות לבדיקה רפואית ולבחון את דרך הטיפול הטובה ביותר.
בעיות במערכת הלימפה
הלימפה אחראית לנקז את הנוזלים מהרקמות וכשישנה בעיה היא עלולה להוביל לנפיחות ברגליים. בצקת לימפה יכולה לפגוע בזרימה התקינה של הנוזל ולכן להוביל להצטברות שלו בגפיים.
ניהול המערכת יתבצע בטכניקות שונות כולל ניקוז לימפתי ידני, לבישת בגדי דחיסה לשיפור הזרימה, ביצוע תרגילים שונים ושינוי תזונתי חיובי.
תרופות מסוימות
ישנן תרופות שיכולות להוביל לנפיחות הרגליים ובניהן תרופות נוגדות דלקת לא סטרואידיות ותרופות הורמונליות.
במקרה של חשד כי הסיבה לנפיחות של הרגליים או הגפיים היא תוצאה של נטיל תרופות יש לפנות לרופא ולבחון את האפשריות.
זיהומים ברגליים
זיהומים ברגליים כמו צלוליטיס או פקקת ורידים עמוקים עלולים להוביל לנפיחות. צלוליטיס היא זיהום חיידקי המשפיע על העור ועל הרקמות שתחתיו ו-DVT הוא קריש דם שנוצר בווריד העמוק.
שני המצבים הללו דורשים טיפול רפואי להתמודדות עם הזיהום הבסיסי ומכאן להוביל להפחתת הנפיחות.
ערב טוב?
רשמת מה הגורמים לרגליים נפוחות.
אבל איך אפשר לרפא את המצב הזה?
האם אפשר לרפא זאת
תודה שנים אני סובלת בקיץ מנפיחות בורדים כדאי גם לגרוב גרבים ללא סיום בגומי יש גרבים לחולי סוכרת גם גרבים אלסתיות