הדבר הגרוע ביותר הוא שהסוכר נוכח בתזונה היומיומית שלנו. ולמרבה הצער, ההתמכרות הלא בריאה לסוכר הופכת לפופולרית, לא רק בקרב מבוגרים, אלא גם אצל ילדים.
הד"ר המפורסם רוברט לוסטיג, פרופסור לרפואת ילדים קלינית באוניברסיטת קליפורניה וחלוץ פענוח מטבוליזם הסוכר,
טוען כי הגוף יכול לעכל בבטחה שש כפיות סוכר ביום בלבד. הנה 8 סימנים לכך שאתם צריכים להפחית עם הסוכר:
1. השתוקקות לדברים מתוקים כל הזמן
זה חשוב מאוד לדעת, ככל שאוכלים יותר סוכר, כך יותר משתוקקים אליו. בלוטות הטעם מסתגלות ומפתחות צורך שגובר על מנת לקבל את אותו הטעם.
2. חוסר אנרגיה במשך היום
ברוק אלפרט, דיאטנית מוסמכת אומרת שהאנרגיה היא הכי יציבה כאשר רמת הסוכר בדם יציבה, ולכן כאשר אתם צורכים יותר מדי סוכר, העליות והמורדות של עופרת הסוכר בדם הם גם עליות ומורדות של האנרגיה שלכם.
3. התפרצות של אקנה
רבקה קזין, רופאה במכון וושינגטון לכירורגיה דרמטולוגית, אומרת שאצל אנשים בעלי עור רגיש, צריכת יתר של סוכר יכולה לגרור אחריה מפל הורמונלי שיכול להוביל לפריצה של אקנה או רוזציאה.
4. עליה במשקל
ובכן, עודף סוכר = קלוריות מיותרות! כולנו יודעים שאין בסוכר חלבון או סיבים, כלומר זה לא ממלא אותנו – אז אנחנו פשוט ממשיכים לאכול. העלייה במשקל נובעת בדרך כלל מאכילה מוגברת של קלוריות מסוכר אשר גורמות לשינויים בתפקודי האינסולין הרגילים שלנו, שמובילים להשמנה.
5. עששת
הסוכר יכול להשפיע על רמות ה-pH, שבלעדיו תוכל להתאפשר מערכת אקולוגית בחלל הפה. זה נותן לחיידקים סיכוי לשגשג ולהתרבות, מה שמוביל לעששת.
6. שום דבר לא מתוק כמו שהיה פעם.
כבר אמרנו שבלוטות הטעם מסתגלות, ולכן, על מנת להרגיש משהו מתוק מספיק, בלוטות הטעם צריכות המון סוכר. עם הזמן, הדברים שפעם היו מתוקים יהפכו לפחות.
7. מצבי רוח משתנים
כשרמות הסוכר בדם לא מאוזנות, קיימת השפעה על תחומים אחרים של הגוף וגם על מצב הרוח בין היתר.