דרכים להירגע בתוך מספר דקות

10 טכניקות הרגעה כדי להיות רגועים יותר תוך כמה דקות

כשלחוצים מאד או מודאגים, העצות הפשוטות שלהלן יכולות לעזור כדי להירגע תוך זמן קצר. הרבה דברים קורים ולכן זה לא מפתיע שהלחץ והדאגה הולכים וגוברים אבל מה אפשר לעשות כשצריך להתאפס ולמצוא קצת רוגע?
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

אין תשובה נכונה לשאלה הזאת, מה שעובד עבור אדם אחד לא תמיד עובד אצל מישהו אחר. לכן, זה עוזר שיש כמה אמצעים שאפשר להפעיל כשהלחץ עולה מדי.

10 האסטרטגיות שלהלן שוות כדי לנסות את כולן. בדרך זאת תוכלו למצוא את הדרך המועדפת עליכם כדי להירגע.

1. הרפיית שרירים מתקדמת

כשמודאגים ולחוצים, כל הגוף נכנס למתח. בכך שמבצעים PMR, אפשר לשחרר חלק מהמתח הזה, אבל תחילה צריך להדק את השרירים לפני שמרפים אותם, וזאת לפי מחקר שנערך לאחרונה וגילה שזה יכול להפחית מתח וחרדות.
מתחילים בישיבה או בשכיבה. לוקחים נשימה עמוקה ומכווצים קבוצה אחת של שרירים. מומלץ להתחיל עם הרגליים. מחזיקים את הנשימה בין 5-10 שניות ובזמן שנושפים החוצה, מרפים את השרירים למשך בין 10-20 שניות. עכשיו עברו לקבוצת השרירים הבאה. חזרו על התרגיל עד שתצליחו להפעיל אותו על
רוב השרירים בגוף.

2. נשימת קופסה

אולי אתם יודעים כבר שנשימות עמוקות עוזרות בזמן מתח. נשימת קופסה זה סוג של נשימה עמוקה שמתרגלים בשיעורי יוגה. השם מגיע מזה שכמו שלקופסה יש ארבעה צדדים, נושמים בארבעה שלבים:
• נשמו באיטיות תוך שאתם סופרים בין 1-4.
• עצרו את הנשימה כשאתם סופרים בין 1-4.
• לנשום לאט תוך ספירה בין 1-4.
• עצרו את הנשימה תוך ספירה בין 1-4.
יש לחזור על התרגיל כמה פעמים בהתאם לצורך.

3. היכנסו למודעות במשך דקה אחת

מצב של תודעה הוא סוג של מדיטציה כשמתמקדים במצב של כאן ועכשיו. מחקרים מראים שמצב כזה של תודעה יכול להפחית דאגות ומתח. היתרון הוא שאפשר לעשות את זה כמעט בכל פעילות.
נסו את זה בבוקר כשאתם שותים קפה והתמקדו במה שאתם שומעים, רואים, מריחים ונוגעים באותו רגע. אפשר לנסות את זה גם בזמן המקלחת או אפילו כשעושים כלים.

4. האזנה למוזיקה

שימו אוזניות והפעילו את המנגינות האהובות עליכם. האזנה למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור לכם להשתחרר מהמתח מיד.

5. התוודעו מחדש ליציבה שלכם

שפת הגוף אומרת הרבה על מצב הרוח. כשאנחנו מוצפים ברגשות שליליים, בדרך כלל גם היציבה סובלת מזה. הכתפיים מתעגלות והגוף מתכווץ. יציבה כזאת עלולה לשמר את הרגשות הקשים הללו. כדי להשתחרר מהם, פשוט שבו או עמדו גבוה יותר, בכך שאתם מאריכים את גופכם כלפי מעלה.

6. עשו הפסקה להתבוננות על הטבע

הטבע עשוי להוות חיץ מצויין נגד מתח, וכולם יכולים ליהנות מכך. שהייה בטבע במשך כמה דקות הוכחה כבר ככזאת שמפחיתה את רמות הלחץ. אם גרים בעיר, גם גינה מקומית או שטח ירוק כלשהו יכולים לפעול למען המטרה הזאת. מעצם ההתבוננות בטבע, זה כבר מפחית את הלחץ. אם לא יכולים לצאת החוצה, פשוט התבוננו מהחלון על הנוף המשתקף לנגד עיניכם.

7. תרגיל הרפיה מבוקרת באמצעות מילת יעד

התחילו בחשיבה על מילה שאתם קושרים אותה להרפייה עמוקה. המלים יכולות להיות "שלום" או "חוף". ברגע שאתם אומרים את המלה, התחילו לנשום עמוק. גם בזמן שאתם נושמים אמרו את המלה, וחזרו עליה עד שתרגישו רגועים. עם הזמן הגוף והנפש יתחילו להירגע בזמן שאתם אומרים את מילת היעד ותוכלו להרגיש טוב יותר ואפילו מהר יותר.

8. גוף בתנועה

זה לא סוד שפעילות גופנית יכולה להפיג מתחים. אבל אם אפשר להפיק מזה תועלת בלי שצריך להיות בשיעור כושר או לצאת בריצה, הזזת הגוף במשך דקה או שתיים יכולה לעזור. צאו החוצה לטיול מהיר, עשו מתיחות פשוטות, האזינו לכמה מנגינות ורקדו. שחקו עם הכלב או הילדים שלכם. תוכלו להרגיש בכושר מהתנועות הפשוטות האלה תוך שבועיים.

כתבות שבריא לדעת
טיפים לחילוף חומרים

8 פעולות שיכולות לסייע בהאצת תהליך חילוף החומרים

תרגילים לחיים ארוכים

עד 120: הנה התרגילים שיעזרו לכם להגיע לחיים ארוכים

9. חיבוק

מגע אנושי הוא תרופה מעולה ללחץ. לפי מחקר אחד, זה אפילו יכול לעזור להוריד את רמות הורמון המתח קורטיזול. אם זה לא זמין לכם, הנחת היד על הלב יכולה להיות בעלת השפעה דומה.

10. ליטוף חיית מחמד

כשצריכים למצוא רוגע מיידי, פנו אל החתול או הכלב שלכם. לפי מחקר אחד שנערך, התכרבלות עם חתולים וכלבים במשך 10 דקות הקלה על הלחץ אצל סטודנטים. אין ספק שתתחילו להרגיש טוב יותר אפילו מהר יותר. יש סיבה שמכנים את בעלי החיים האלה "תינוקות בפרווה".
גם אם אינכם יכולים להוריד לחלוטין את הלחץ מהחיים שלכם, אתם עדיין יכולים ללמוד איך לנהל אותו.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

יתרונות הבריאותיים של האגס
תזונה

המדע מסביר מה קורה לגוף כשאוכלים אגס כל יום

מאכלים נוגדי חמצון

כדאי להכיר: אלו מזונות שעשירים בנוגדי חמצון

9 דרכים קלות להגביר את רמות הדופמין במוח

זה מה שקורה לגוף שלנו כשאנחנו מתמתחים בבוקר

באותו נושא