האם ידעתם שהאבוקדו הוא פרי ולא ירק? זאת לעומת תות שדה או תפוח, כשהמראה הייחודי של האבוקדו מבלבל ובדרך כלל חושבים שהוא ירק. באופן מפתיע, הוא עתיר בשומנים בריאים ואינו מכיל פחמימות במספר גבוה כמו בפירות אחרים. האבוקדו בטוח לצריכה בדיאטות או בדיאטות דלות פחמימות. לכן, יהיה חכם להקפיא אבוקדו כדי להבטיח שתמיד הוא נמצא בהישג יד.
לאבוקדו יש יתרונות בריאים הנתמכים במחקרים, והבעיה היחידה היא שהוא הופך מהר לצבע חום, שלא כמו תפוח עץ שיכול להישאר כמו שהוא במשך שבועות. לכן, חייבים להשתמש בו או שמאבדים אותו.
להקפיא אבוקדו זה אינו דבר מסובך. עם זאת, לפני שאפשר להקפיא אבוקדו, חייבים לדעת למה הם משחימים כל כך ומה אפשר לעשות כדי להפסיק זאת. המקפיא עוצר את ההשחמה אך יתכן ויהיה צורך בעזרה קלה.
כן, אפשר להקפיא אבוקדו… אבל למה הם משחימים כל כך מהר?
כשמוכרים אבוקדו במחירים מוזלים, עדיין מקנן הפחד מלקנות אותם בכמויות גדולות, מאחר והם לא מחזיקים מעמד זמן רב במיוחד. אם מכניסים למקרר, זה בין 24-48 שעות לפני שהם יתכלו וטעמם ישתנה. החמצן הוא אויבו של האבוקדו.
ברגע שחושפים אבוקדו לאוויר, הוא מתחיל בתהליך החמצון. קליפת הפרי כוללת חומצה אולאית וחומצה לינולאית, עם תכולת פחמימות נמוכה. בניגוד לפירות אחרים שמבשילים על עלי הגפן, פרי האבוקדו החלומי הזה אינו מבשיל עד שהוא נקטף.
האבוקדו מכיל תרכובות פנוליות שמתערבבות עם האוויר ומתחילות את תהליך הריקבון. אותו תהליך גורם לתפוחים להפוך לכהים. קניית אבוקדו כשלם שומרת על הפרי ומקנה קצת זמן כדי למנוע ממנו את השינוי בצבע.
אפשר למנוע את השחמת האבוקדו על ידי שימוש במיץ ליים או לימון על פנים האבוקדו או בגוואקמולי. את זה חייבים לדעת לפני שמקפיאים אבוקדו כי זה יכול לעזור להם להחזיק מעמד זמן רב יותר. אם תכינו גוואקמולי, לא תקבלו ממנו חיי מדף ארוכים כמו הפרי כולו.
לבסוף, אם חותכים את הפרי לחצי ומשתמשים רק בחצי אחד, עטפו את צידו השני בניילון נצמד, מה שיכול להאט את תהליך ההשחמה, מאחר והניילון הנצמד אטום לכניסת אוויר ומאריך את החיי המדף שלו.
איך להקפיא אבוקדו
ראשית, אתם צריכים להחליט אם אתם רוצים להקפיא אותם בשלמותם או בקוביות. אם בקוביות, זה מקל על הכנת גוואקמולי. עם זאת, הקפאת הפרי כולו מקלה על אכילתו בפרוסות או על טוסט.
עדיף להשתמש באוטם מזון עם שקיות מיוחדות להקפאת אבוקדו. ניתן להקפיא עד שישה חצאים או שלושה פירות שלמים באחת משקיות האחסון המיוחדות. מתחילים בקילוף הקליפה והוצאת הגלעין מהפרי.
לאחר מכן, שפשפו במיץ לימון או ליים על פני האבוקדו כולו, כדי שלא יתחיל לשנות את צבעו במהירות. לאחר מכן, אם מקפיאים אותו בחצאים, הניחו אותם על צלחת לצורך ההקפאה. השלב הזה הוא קריטי מאחר ואבוקדו הוא די עיסתי, וזה לא עוזר לאטום אותו בשלמותו.
לאחר כשעה של הקפאה, ניתן להניח את האבוקדו בשקית אחסון. יש להוציא את כל האוויר כדי להפסיק את תהליך החמצון. האבוקדו יכול להישאר ירוק ומקורי במקפיא
כעת, אם אתם רוצים להקפיא אותם בקוביות, אין צורך לבצע את מחזור ההקפאה המהיר. הקוביות ישמשו כנראה לגוואקמולי בהמשך בכל מקרה. לכן צריך רק להבטיח שאתם מבינים שהוא יהיה קצת עיסתי באמצעות שימוש בשיטה כזאת.
אם רוצים להכין גוואקמולי ולהקפיא, אין בעיה, רק וודאו שאתם משתמשים בלמון או בליים בתערובת, כדי למנוע התחמצנות. אפשר להקפיא אבוקדו תוך שימוש בכל אחת מהשיטות הללו.
8 עובדות מעניינות ויתרונות תזונתיים שמוכיחים למה כדאי להקפיא אבוקדו
האבוקדו מגיע מעץ Ppersea. יש לו ערך תזונתי גבוה, מה שהופך אותו לתוספת נהדרת למנות רבות. האם ידעתם שאפשר אפילו להכין גלידה ידידותית לדיאטה קטוגנית ממנו? יש אנשים שמכניסים אותו לשייקים.
אנשים בעלי מודעות לבריאות אוהבים את מזון העל הזה בגלל תכונותיו הבריאותיות. להלן כמה עובדות מעניינות שאולי לא ידעתם על הפרי הפנטסטי הזה.
1. צורתו יכולה להיות עגולה או בצורת אגס.
האבוקדו מגיע בשתי צורות והקליפה יכולה להיות ירוקה או שחורה. משקלו הוא כ-226 גרם, או גדול כ-1.3 ק"ג.
הזן הפופולרי ביותר הוא ה-Hass, כשהכינוי של הפרי הוא "אגס התנין" בגלל הקליפה הגבשושית והגוון הירוק שלו.
2. האבוקדו מכיל יותר מ-20 ויטמינים ומינרלים.
מנה של 3.5 אונקיות של האבוקדו, יכולה לספק את היתרונות הבאים:
- ויטמינים C, K, B5, B6 ו-E
- חומצה פולית.
- אֶשׁלָגָן
- תיאמין
- ריבופלבין
- ניאצין
- נְחוֹשֶׁת
- בַּרזֶל
- אָבָץ\
- זרחן
- מַנגָן
- מגנזיום
גם מבחינת הקלוריות יש לו יתרון. בממוצע, הפרי מכיל כ-160 קלוריות. עם זאת, יש בו 15 גרם שומנים הבריאים ללב ושני גרם חלבון. ספירת הפחמימות גבוהה והיא 9, אבל למרבה המזל, שבעה מהגרמים האלה הם סיבים. ספירת הפחמימות נטו היא שתיים.
האבוקדו אינו מכיל נתרן או כולסטרול, ותכולת השומן נמוכה. אז למי שמגביל עצמו מבחינת הצריכה בגלל כולסטרול או לחץ דם, אין שום בעייה בצריכת הפרי.
3. האבוקדו מכיל יותר אשלגן מבננות
זה אולי לא יאומן, אבל באבוקדו אחד יש פי שניים אשלגן מאשר בבננה. האשלגן חיוני לתאי הגוף, מאחר והוא עוזר בתפקודים השונים שלו. הבננות מכילות 10 אחוז מהקצבה היומית המומלצת, בעוד שהאבוקדו מכיל 14 אחוז.
צריכה של רמות אשלגן גבוהות יותר, יכולה להפחית את לחץ הדם וכן להפחית את הסיכון להתקף לב או שבץ.
4. האבוקדו עתיר בחומצות שומן חד בלתי רוויות הבריאות ללב
אחד מהיתרונות התזונתיים הטובים ביותר של האבוקדו, הוא השומנים הבריאים ללב שהוא מכיל. למרות שחלק מהאנשים המתבוננים על התווית יכולים לחשוב שזהו מזון עתיר שומן, רובם מועילים מהר כשהגוף צריך לשגשג.
האבוקדו מכיל חומצה אולאית, שמפחיתה את הדלקתיות ויכולה להועיל כמו נטילת אספירין או איבופרופן. תכולת השומן הגבוהה זו הזאת, הופכת אותם גם לעמידים בפני חמצון בחום, כך שאפשר להוסיף אותם למתכונים, והם ישמרו על צבעם.
5. עתירי סיבים
אם סובלים מבעיות עצירות ואי סדירות של המעיים, אבוקדו עשוי לעשות את העבודה. תכולת הסיבים הגבוהה שלו עוזרת לשמור על מערכת עיכול סדירה, ולסייע במניעת עלייה בגלוקוז אצל חולי סוכרת.
6. מורידים את רמות הכולסטרול והטריגליצרידים
רמת כולסטרול גבוהה עלולה להיות מסוכנת, ותרופות הסטטינים ידועות בתופעות הלוואי הקשות שלהן. אפשר להשתמש באבוקדו, כדי לשמור על רמות הכולסטרול בשליטה. עכשיו אתם מבינים למה צריך להקפיא אבוקדו.
7. מי שצורך אבוקדו נוטה להיות בריא יותר
מחקר NHANES נערך על למעלה מ-17,000 משתתפים. מטרת הסקירה הייתה לבחון את הרגלי התזונה של מי שצרכו את הפרי באופן קבוע. התוצאות היו מדהימות והתגלה שלאנשים שצרכו אבוקדו מדי יום היתה בריאות טובה יותר ממי שלא צרכו אותו.
8. נוגדי החמצון העוצמתיים שלהם יכולים להגן על העיניים
אחת מהחששות הגדולים של הקהל המבוגר הוא קטרקט וניוון מקולרי. בריאות העיניים אומרת הכל. מאחר והאבוקדו מכיל רמה כל כך גבוהה של נוגדי חמצון, זה עוזר למנוע את המצבים הללו באמצעות ההזנה שהפרי מעניק לעיניים.
לוטאין וזאקסנטין הם נוגדי החמצון העיקריים שגורמים לעיניים לראות באופן בהיר, והאבוקדו מכיל כמויות בשפע מכל אחד מהם.
מחשבות אחרונות על למה כדאי להקפיא אבוקדו כדי לשמור אותם בהישג יד תמיד
המאמר מכיל מידע רב ערך לגבי אם רוצים להקפיא אבוקדו או לאכול אותם מיד. אבוקדו צריך להיכלל בצריכת המזון היומית שלכם ולא רק בצריכה מדי פעם של קערת גוואקמולי.
אכלו טוסט עם אבוקדו, הכינו גלידה, שייק ירוק או גוואקמולי מעוררי תיאבון, והלב והגוף לכם יודו לכם על כך שהפכתם את האבוקדו לחלק מהצריכה הקבועה שלכם. אז קדימה, הצטיידו בהם. מאחר ואפשר להקפיא אותם
כתבה יפה!
מישהו פה הבין , האם האבוקדו צריך להיות בשל כדי להקפיא אותו?
בשל וללא קליפה בתוך כלי סגור היטב
שאלה מענינת מאוד, ולאחר מחשבה עלה לי רעיון פשוט לנסות!
העניין הוא שאבוקדו לא בשל קשה מאוד לחתוך אותו ולקלף אותו…
רק בשל
עדיף, למרות שיש פירות כמו תמרים צהובים שמבשילים אותם בהקפאה וזה תהליך שנקרא הבחלה והוא נכון לאבוקדו, בננות, מנגו, אפרססמון, תפוחי עץ, ועוד רבים אחרים.
רק בשל 5 עד 10 שניות במיקרו ולטוסט לא משנה צבע.
אחלה כתבה . רק למה הוא כזה יקר ? פעם הוא עלה גרושים
כתבה מעניינת וחשובה למי שלא ידע מה הם סגולותיו של האבוקדו
זה ענין של עונה. כל פרי ועונתו.
כי הסוחרים רוצים להתעשר מהר והפריארים קונים
הבשר יקר מאוד ולא בריא כמו האבוקדו,להילחם במחיר לא נצליח ! אבל להיות צרכן נבון זה שלנו, ולכן נצרוך אבוקדו יותר מאשר בשר וכך נהייה בריאים יותר ותקציב מאוזן
ונקנה המון ממנו בעונה זהוא זול ונקפיא לעונה שהוא יקר במקום פיתות ובשר שלא בריאים כלל.
רק בשל ולמיקרו 10 שניות
גם גבינות וכנפי עוף עלו פעם גרושים עד שהבינו את ערכם הרפואי בריאותי תזונתי והכפילו את מחירם כמו סוכר חום, קמח מלא, אורז מלא, וכולי. כל המלאים הרבה יותר זולים ליצור והפקה אך כפולים במחיר בגלל הטמעות של המוכרים.
לא אקפיא. כתבה מעייפת מלאה חפירוות . קונים ואוכלים
לגמרי
כתבה טרחנית
חפירה מיותרת
אני מצאתי את הכתבה המעולה הזו כי חיפשתי דרך מוצלחת להקפאת אבוקדו.
יש מי שהכתבה מועילה לו, ויש מי שקורא וקורא וקורא… ורק בסוף הקריאה מגלה שביזבז את זמנו.
תיקון.גואקמולE (בניקוד סגול) המילה היא ספרדית.
E= בסגול
נכון, אבל כולם מכירים את המילה מסדרות אמריקאיות, אז משבשים את ההגייה כמו אמריקאים
תרגום מכונה, הא?
אונקיות??? תטרחו לתרגם לפחות למידות בישראל.
כנראה שארגון מגדלי האבו קאדו דחף את הפרסומת הזו
חחחח מגדלי הבקר ומוצרי החלב והבשר משכנעים אותנו שחלב בריא והוא ממש רעל לגוף. מגדלי העופות משכנעים אותנו שביצים ועוף הרבה יותר בריאים מבשר וחלב. מגדלי הירקות והפירות משכנעים אותנו שהם בריאים ומלאים בויטמינים ומינרלים, ואילו מגדלי חנויות הטבע והמזון משכנעים אותנו לקנות אורגני יעני בריא יותר ופי שלוש במחיר. כולם אינטרסנטים גדולים אבל לאכול צריך איך שהוא אז כולם גם צודקים פה ושם.
כתבה חשובה מאוד אבל יכלו לכתוב את אותם הדברים בשפה הרבה יותר ידידותית וברורה לקורא. חבל
ויכלו גם לקצר בשני שליש לפחות.
חזרו על עצמם פעמים רבות. רבות מדי. כמו שטיפת מוח.
מעניין מאוד, מחדש דברים מועילים , מאפשר לשמור אבוקדו להרבה זמן.
פירוט מלא ומרחיב דעת
מעניינת מאוד וחשובה. מתכוונת ליישם ולהעביר.
אוהבת …..אבוקדו….אוכלת…..אחד ביום
לא משנה מה המחיר מגיע לנו להיות בריאים
גם דבר טוב ובריא לא טוב לאכול הרבה
אווו כל כך הרבה דברים טובים ומועילים .רץ ל
הבורא תכנן עונות לפירות וירקות, 4 ו-7 המינים … כדי שנהנה מהם בעונתם. הקפואים פחות טעימים ופחות מועילים. בתחילת העונה או בסופה המחירים גבוהים, לכן מומלץ להנות מטוב האדמה בליבת העונה. בתיאבון
הבורא תכנן גם שנאכל בשר טרי אבל אנו אוכלים בשר שישב במקררים שנה. הבורא תכנן גם שנעבוד בפרך בזיעת אפנו לאכול לחם אבל כולנו קונים אותו מוכן בסופר ובמכולת…והבורא תכנן גם שנאכל פירות וירקות טריים אבל אנו אוכלים אותם גם טריים וגם קפואים מהסובר בתור מוצרי סנפרוסט ודומיהם,,,ואין לזה סוף ולכן אנו לא בריאים היום, תפנימו.
כתבה ממוכנת, חופרת יומרנית ,מפני שמלאה טעויות
מדעיות ולכן גם מטעה. באבוקדו אכן מזון על ומומלץ
הזנים הראשונים טובים למאכל רק באמצע אוקטובר והעונה נפרשת עד יוני .כלומר יש לנו בארץ 8 וחצי חודשים של אבוקדו בשל ובריא. כל הניסיונות לשמר אבוקדו בקירור או בהקפאה או בבישול נועדו מראש לכישלון ולהפחתה בערכים התזונתיים שלו.
ניסיתה שאתה שולל? תקפיא נכון ותהנה, למה לשלול? כל הירקות הקפואים שאנו אוכלים עדיפים טריים אז לא נאכל כלל כל השנה כי אין אותם? קצת פרופורציות ותפסיק להטעות אנשים תמימים. אפשר להקפיא הכל אם רק יודעים כיצד וכיצד להפשיר נכון מבלי לפגוע בטעם ובערכים. אני גם מקפיא הרבה אוכל כי אין זמן וכח להכין כל יום טריא ומחמם ומפשיר במיקרו למרות שפחות מזין אבל הרבה הרבה הרבה יותר נוח. החיים קלים יותר היום ובהרבה מאשר מבעבר. עבור זה נוצרו הקידמה והכסף. לחיות ולהנות כל הזמן ולא רק בעונה ספציפית.
לא ניתן להקפיא אבוקדו…נקודה…
מאמצת בשמחה
אבוקדו מבשיל על העץ. הבשלה נמדדת לפי אחוז השמן או חומר יבש, לפי תקן. מישהו שמע על מישהו שהקפיא אבוקדו וצרך אותו למאכל ?
אבוקדו ממש לא מבשיל על העץ אלא רק מפתח את אחוזי השומן המקסימלי שלו על העץ והסיבה שהוא לא מבשיל על העץ היא כי הוא מכיל הורמון בעוקץ הפרי שמונע ממנו להבשיל עד שהוא נושר מהעץ ורק אז מבשיל בהתרככות ונובט. אם לא יודעים לא כותבים סתם. צא ולמד קודם כי כל מי שמגדל אבוקדו בגינה או במטע יודע זאת.
תודה על האימפורמצייה ועל כך שרצוי להקפיא אותו.לשימוש חוזר.
אין שום קשר בין הכותרת לתוכן. יותר מדי מילים על מעט מדי אינפורמציה.
מקפיא אבוקדו באופן קבוע לא משנה צבע נשאר כמו שהכנסתי להקפאה מוציא 5 עד10 שניות במיקרו .ולטוסט