בריא לדעת
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
דרכים לשמור על הכליות

10 דרכים לשמור על בריאות הכליות

הנה הדרכים:
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

1. צמצום תרופות מסוימות

תרופות נוגדות דלקת לא סטרואידיות כמו איברופרופן ונפרוקסן יכולות לפגוע בכליות אם לוקחים יותר מדי מהן בבת אחת או לעתים קרובות. שימוש במעכבי פרוטון עבור כיבים או GERD לאורך זמן יכולים גם כן להעלות את הסיכוי לפיתוח מחלת כליות כרונית. חשוב לצרוך רק במרשם ומעקב רופא.

2. זהירות עם אנטיביוטיקה

תרופות אנטיביוטיות נלחמות בחיידקים אך בשימוש תכוף הן עלולות להוביל לפגיעה בכליות. הפגיעה יכולה לקרות גם אצל אנשים שלרוב בריאים ובוודאי בקרב אלו שהכליות שלהם לא עובדות כמו שצריך. סוגים מסומים של אנטיביוטיקה כמו פניצילין, סולפונאמידים וצפלוספורינים, נוטים להיות בעיתיים יותר.

3. תשומת לב לתוספים צמחיים

יצרני תוספי מזון לא צריכים להוכיח את בטיחות המוצרים וכדאי לדעת כי חלקם עלולים לפגוע או להשפיע לרעה על הכליות. הנזק עלול להיות חמור במיוחד כשמראש ישנה בעיית כליות או יחד עם צריכת תרופות מסוימות. לכן רצוי תמיד להתייעץ עם גורם מומחה לפני נטילת תוספים.

4. אכילה בריאה

הכליות מעבדות את כל מה שאנחנו אוכלים ושותים, כולל את מה שמזיק לנו. שומנים, מלחים וסוכרים עלולים לאורך זמן להוביל לעלייה בלחץ הדם, השמנת יתר, סוכרת ומצבים אחרים אשר מקשים על הפעילות התקינה של הכליות. יש להרבות בירקות, פירות, דגנים מלאים ולצמצם במזונות מעובדים.

5. צמצום המלח

צמצום המלח יכול להשפיע על הבריאות של הכליות. המלח יכול להעלות את כמות החלבון בשתן, מה שיכול להזיק לכליות ולהחמיר מחלות קיימות אם אלו קיימות. עודף מלחים עלול להעלות את הסיכוי ליתר לחץ דם האופייני למחלת כליות ואבנים בכליות.

6. שתיית מים

מים עוזרים להעביר חומרים מזינים וחשובים לכליות ועוזרים לסלק את הפסולת לשלפוחית השתן בצורה תקינה. במקרה של חוסר שתיית מים המסננים הזעירים שבכליות עלולים להיעצר ולהוביל לאבנים בכליות ולזיהומים. אפילו התייבשות קלה עלולה לפגוע בכליות אם היא מתרחשת לעתים קרובות.

7. אימונים גופניים

ממש כמו תזונה בריאה, גם ספורט יכול למנוע מצבים כמו סוכרת ומחלות לב שעשויות להוביל לנזק לכליות. פעילות גופנית יכולה להיות יעילה מאד ואלו שכבר שכחו מה זה יכולים פשוט להתחיל ב-30 דקות של אימון קל לפחות שלוש פעמים בשבוע ועם הזמן להגביר את הקושי, משך האימון (לשאוף לשעה כל פעם) ומספר האימונים השבועיים.

8. בדיקות ומעקבים

חשוב לדעת האם ישנו סיכון למחלות כליות ובמיוחד כאשר ישנם קרובים משפחה אשר סובלים ממחלת לב, לחץ דם גבוה, סוכרת או אם ישנה היסטוריה משפחתית של אי ספיקת כליות. במקרים אלה יתכן שהרופא ימליץ על בדיקות מקיפות מעבר לבדיקה השגרתית הרגילה.

9. צמצום אלכוהול

אנשים בריאים יכולים לשתות אלכוהול פה ושם. עם זאת שתייה מוגזמת ובמיוחד בקרב אנשים עם מחלות רקע, יכולה להוביל לנזק משמעותי אשר יכול להיות גם פתאומי ולהוביל לבעיות ארוכות טווח. בנוסף, אלכוהול יכול להוביל להתייבשות שבפני עצמה מזיקה לכליות.

10. הפסקת עישון

עישון מעלה את הסיכוי לסרטן כליות (וסוגים אחרים). הוא פוגע בכלי הדם ומכאן שהוא משפיע על הכליות על ידי האטת זרימת הדם אליהן. בנוסף, עישון יכול להשפיע על תרופות מסוימות המטפלות בלחץ דם גבוה, מצב שעלול להוביל למחלת כליות.

כתבות שבריא לדעת

אלה המזונות עתירי הנתרן שעלולים להעלות את לחץ הדם

דרכים לשמור על הכליות

10 דרכים לשמור על בריאות הכליות

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
רבקה בו יוסף
לפני 7 ימים

אני משתלת כליה כל הכבוד תודה רבה לכם

שולה סונסול
לפני 7 ימים

תודה על המידע החיוני. נושא, שלא העליתי את הדעת עליו. תרם לי הרבה.

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות

10 דרכים להרגיש טוב יותר (בתוך 15 דקות או פחות)

יתרונות האבוקדו

הכול על אבוקדו (הכתבה שתגרום לכם ליהנות ממנו יותר)

16 מזונות שמנקים את העורקים ומגנים מפני התקפי לב

5 טכניקות מבריקות להתמודדות עם אנשים קשים

באותו נושא