1. בחירה חכמה של פחמימות
מצב סוכרתי לא אומר שצריך לחתוך לחלוטין את כל הפחמימות. יש לבחור את הפחמימות הנכונות, כאלו שמתפרקות בגוף לאט ושיכולות לספק אנרגיה יציבה. דגנים מלאים, שעועית, אגוזים, פירות וירקות יכולים להיות מצוינים כשהם בכמות המתאימה.
2. ירידה במשקל בעת הצורך
אלו אשר סובלים ממשקל עודף ירגישו הבדל משמעותי לאחר ירידה של קילוגרמים ספורים. הירידה במשקל יכולה לשפר את השימוש של הגוף באינסולין כשהיא עוזרת להפחית את רמות הסוכר בדם ומשפרת את לחץ הדם והשומנים בדם. היא גם יכולה להוביל לעלייה ברמות האנרגיה.
3. שינה מספקת
שינה מרובה או מעטה מדי יכולה להגביר את התיאבון ואת התשוקה למזונות עתירי פחמימות. הדבר יכול להוביל לעלייה במשקל ולהגביר את הסיכונים לסיבוכים כמו מחלות לב. חשוב לישון כשבע עד שמונה שעות בלילה ולהקפיד על שינה איכותית בסביבה רגועה.
4. פעילות גופנית
פעילות גופנית יכולה לסייע לכל כך הרבה דברים בחיים וגם לאנשים סוכרתיים. פעילות גופנית יכולה להיות הליכה, ריקוד, רכיבה על אופניים ואפילו הליכה תוך כדי שיחה בטלפון. חשוב לנוע לפחות חצי שעה ביום כשנמצא כי התנועה יכולה לעזור להפחית סיכונים קרדיו-וסקולריים, את רמות הכולסטרול ואת לחץ הדם והיא מסייעת לשמור על משקל תקין.
5. מעקב רמות סוכרים
חשוב מאד לבצע בדיקה קבועה של רמות הסוכר בדם כאשר זו יכולה לעזור להימנע מסיבוכי סוכרת כמו כאב עצבי ולמנוע החמרה של מצבים שונים. הבדיקה הקבועה יכולה להציג את ההשפעה של המזונות השונים והפעילות הגופנית ולבחון האם התוכנית הטיפולית עובדת או לא.
6. ניהול מתאים של המתחים
במקרה של סוכרת מתח יכול להוביל לעליית רמות הגלוקוז בדם. ברור כי לא ניתן להיפטר בבת אחת מכל המתחים הפיזיים והנפשיים אך יש לפעול לכך ככל האפשר. טכניקות הרפיה כולל תרגילי נשימה, יוגה ומדיטציה יכולים לעזור ובמיוחד במקרה של סוכרת מסוג 2.
7. ויתור על המלח
מלח הוא אחד הגורמים אשר עלולים להוביל לעלייה של לחץ הדם ולכן רצוי להפחית בו ולהעדיף שימוש במרכיבים טריים ככל האפשר. שימוש בעשבי תיבול ותבלינים במקום מלח יכול להיות פתרון מצוין כדי לשמור על רמות תקינות של הסוכר.
8. סיכון למחלות לב
חשוב לדעת כי סוכרת יכולה להוביל לסיבוך של מחלת לב ולכן יש להקפיד על בדיקות קבועות ולהגיע לביקור אצל הרופא אחת לתקופה. יש לשים לב גם ללחץ הדם כשהיעד הוא שיהיה פחות מ-140/80 והכולסטרול צריך להיות גם ברמות נמוכות.
9. שמירה מפני חבלות
סוכרת מעלה את הסיכון לפיתוח זיהומים והאטה של תהליך הריפוי. יש לטפל בחתכים ושריטות (אפילו פשוטות) במהירות האפשרית. יש לנקות את הפצע, להשתמש בקרם אנטיביוטי ותחבושות סטריליות כשבמקרה של חבלה שלא עוברת תוך מספר ימים יש לראות גורם רפואי לצורך טיפול מתאים.
10. הימנעות מעישון
אנשים עם סוכרת שמעשנים חושפים את עצמם לסכנות שונות. הם נמצאים בסיכון פי שתיים למוות בטרם עת, עלולים לחטוף שבץ, התקף לב והדבר יכול להוביל לנזק עצבי ומחלת כליות.
11. בחירה בסופר פוד
אין דיאטה אחת שמתאימה לכל האנשים עם סוכרת אך ישנם מספר כללים שכדאי להקפיד עליהם. אפשר ליהנות ממזונות על כמו פירות יער, בטטה, דגים עם חומצות אומגה 3 וירקות בעלי עלים ירוקים כהים. חשוב להסתכל על תוויות המזון כדי להימנע מזומן רווי ושומני טראנס. במקום יש לבחור שומנים טובים כמו שמן זית או אבוקדו ואפשר להתייעץ עם דיאטנית לתפריט מותאם אישית.
12. בדיקות רפואיות
חשוב מאד לראות את הרופא פעמיים עד ארבע פעמים בשנה בהתאם למצב הרפואי. אלו אשר נוטלים אינסולין או שצריכים עזרים לאיזון רמות הסוכר בדם צריכים לשקול להגיע לבדיקה לעתים קרובות יותר. חשוב לבצע בדיקות גופניות ובדיקת עיניים שנתית וכן להגיע לרופא השיניים פעמיים בשנה.
לא בטוח בעבר חיו עד100 אכלו הכל כולל שומנים
היום המתחים הלחצים קובעים
הפלאפונים לזרוק זה מקור הצרות
בפשטות מאריכים תוחלת חיים
לא מדוייק
כל הכבוד כתבה ממש עוזרת ומלמדת ומעניינת
תודה רבה על המידע המועיל והתורם
תודה על כול המידע משתדלת ליסם