ההזעה הלילית מוגדרת כגל חום פתאומי שמופיע בלילה, ושעלול לגרום להזעת יתר, עד כדי כך שהזיעה נוטפת על הבגדים ועל מצעי המיטה, גם אם הטמפרטורה בחדר השינה קרירה. לפיכך, ההזעה בלילות לא בהכרח נגרמת בגלל אקלים חם מדי, אלא זה יכול להיות בגלל מצבים רפואיים בסיסיים מסויימים.
ההזעה בלילות, עלולה להפוך למטרד בזמן השינה, ולגרום להפרעות בשינה. קיימים לכך כמה גורמים, וחלקם עלולים להיות די רציניים. מומלץ לפנות לרופא, כדי לוודא שלא מדובר בשום דבר חמור.
1. זיהומים
זיהומים בקטריאליים, כגון אנדוקרדיטיס (דלקת במסתמי הלב), אוסטיאומיאלטיס (דלקת בעצמות) וכן מורסות, עלולים לגרום להזעה בלילות. הזעה בלילה, עלולה גם להיגרם כתוצאה מזיהום HIV.
2. גיל המעבר
לנשים בגיל המעבר, שעוברות שינויים הורמונאליים, נלווים גם סימפטומים, כגון גלי חום, הזעה בלילות ועלייה ברמות החרדה והעצבנות.
3. רמת טסטוסטרון נמוכה
גברים הסובלים מרמות מאד נמוכות של טסטוסטרון, עלולים לסבול מהזעה לילית. כשהגבר מתחיל להזדקן, רמת הטסטוסטרון שלו מתחילה לרדת בהדרגה, עד שהוא מתחיל לסבול מסימפטומים של אנדרופוזה, מה שדומה לשלב גיל המעבר אצל נשים.
4. לימפומה
הלימפומה היא סוג של סרטן התוקף את מערכת הלימפה. מכיוון שהלימפומה משבשת את מערכת החיסון בגוף, זה עלול לגרום להזעות ליליות חמורות כמו גם לגירודים בעור, לעייפות ולצמרמורות לא נשלטות.
5. הזעת יתר אידיופתית
הזעת יתר אידיופטית היא מצב רפואי המאופיין בהזעה מופרזת, שאינה מהווה חלק מהתגובה התרמו-רגולטורית הנורמלית. זה אינו מצב מסוכן, אלא רק מעצבן.
6. רמת סוכר נמוכה בדם
היפוגליקמיה, או רמת סוכר נמוכה בדם, היא אחד מהגורמים הפוטנציאליים להזעה בלילות. אם אתם סובלים מהזעה לילית בגלל היפוגליקמיה, מומלץ לאכול או לשתות משהו מתוק, כגון דבש או סוכר, שיכולים לעצור את אותה הזעה לילית.
7. תרופות
נטילתן של תרופות מסויימות, עלולה גם לגרום להזעה בלילות. תרופות אנטי-דיכאוניות, הן סוג נפוץ של תרופה שעלולה לגרום להזעה בלילה. תרופות אחרות קשורות, כוללות תרופות פסיכיאטריות ותרופות להורדת חום, כגון אספירין ואצטמינופן (פרצטמול).
8. מתח
אנשים הסובלים ממתח ממושך או בעיות חרדה, עלולים לסבול מהזעות כסימפטום. כשנמצאים במתח, הגוף עשוי לשחרר את הורמוני המתח, אפינפרין ונוראפינפרין. ההורמונים הללו שואבים את הדם הזורם ובכך מייצרים רגישות בגוף, מה שעשוי לגרום להזעה בלילות.
9. הפרעות נוירולוגיות
אנשים הסובלים מהפרעות נוירולוגיות, כגון שבץ, אפילפסיה, שיתוק מוחין ופיאו-כרומוציטומה, עלולים גם לסבול מהזעה בלילות.
כמה שטויות בכתבה אחת