כמעט כולנו שמענו על המגנזיום והבנו שהוא חשוב לנו, אבל לא תמיד אנחנו מבינים עד כמה ואיך אנחנו יכולים לשפר את הבריאות שלנו איתו. המגנזיום משפיע על למעלה מ-300 תהליכים מטבוליים בגוף ויש לו תפקיד מכריע בהובלת הסידן על פני קרום התא.
9 סימנים למחסור במגנזיום
אם אנחנו לא מכירים את הסימנים המעידים על חוסר במגנזיום אנחנו עלולים למצוא את עצמנו עם סימפטומים שונים ובניהם:
1. כאבי שרירים והתכווצויות
המגנזיום תורם להרפיית השרירים וכשישנו חוסר ממנו עלולות להיות התכווצויות לא רצויות שיכולות אף להוביל לכאב.
2. תשוקה לשוקולד
כאשר הגוף משתוקק למשהו בצורה קיצונית זה יכול להיות סימן לכך שיש לנו מחסור של דבר מה ובמקרה של שוקולד יתכן שיש קשר למגנזיום.
3. חרדה
חרדה ואובססיביות יכולות להעיד על מחסור במגנזיום. גם הפעם יש קשר לכך שהמגנזיום קשור ליכולת להרפות ומכאן שהוא משפיע גם על האופן בו מופיעות אצלנו מחשבות ורגשות.
4. נדודי שינה
סימפטום נפוץ שמופיע כשישנו מחסור במגנזיום הוא נדודי שינה. קושי להירדם כמו גם התעוררות לעתים קרובות יכולים להעיד על מחסור במגנזיום שמסייע להרפיית השרירים והחשיבה.
5. בעיות עיכול
המגנזיום משפיע על מערכת העיכול כחשוב לשמור על רמות אופטימליות כדי שהמעיים יוכלו להתכווץ בקלות ויעבירו את הפסולת הלאה. חוסר מגנזיום יכול להוביל לעצירות בלתי מוסברת.
6. לחץ דם גבוה
מגנזיום עוזר להרפות את השרירים, כלי הדם ועוזר לווסת את רמות לחץ הדם. הוא מינרל הכרחי שעוזר לשמור על רוגע ונינוחות ובמקרה של עלייה בלחץ הדם רצוי לבחון אם ישנו מחסור במגנזיום.
7. כאבי ראש ומגרנות
כאבי ראש ומגרנות שלא עוברות יכולים להיות תוצאה של מחסור במגנזיום. הדרך לגלות אם בכך מדובר היא לבחור מאכל עשיר במגנזיום בכל פעם שהכאב מופיע.
8. דופק לא סדיר
המגנזיום עוזר לשמור על בריאות הלב וכשהוא חסר יכול להיות דופק לא סדיר או על פי המומחים ״הפרעת קצב לב״. דופק לא סדיר הוא דבר שיש לטפל בו והרבה פעמים תזונה מתאימה יכולה לעזור.
9. צרבת וריפלוקס
התקפי צברת וריפלוקס יכולים להיות תוצאה של מחסור במגנזיום וכדי לוודא שזו הסיבה ההמלצה היא לצרוך מזונות עשירים במגנזיום ולבדוק את תגובת הגוף.
8 מזונות עשירים במגנזיום
שינוי קל בתזונה יכול לשפר את כל הסימפטומים שלמעלה. שילוב מזונות עשירים במגנזיום יכול להיות פשוט וקל כיוון שהוא קיים בכל אלה:
אגוזי ברזיל הם מקור מצוין למגנזיום וגם ויטמין E, ויטמין B וחומצות שומן חד בלית רוויות. אכילה שלוש פעמים בשבוע יכולה לשפר מחסור במגנזיום.
קקאו מלא בנוגדי חמצון ובתוכו אפשר למצוא גם סידן, מגנזיום, נחושת, זרחן, אשלגן ואבץ. יש לשים לב לצרוך קקאו באחוז גבוה ולא שוקולד עם אחוזי סוכר גבוהים.
סובין אורז דל בנתרן, מהווה מקור לסיבים תזונתיים ועשיר במגנזיום. סובין אורז מעולה לתפקוד הכליות, בריאות הלב ותפקוד המוח והעצב.
אגוזי קשיו עמוסים בנוגדי חמצון ובמגנזיום. שילוב של אגוזי קשיו טבעיים בתזונה היום יומית יכול להיות לא רק טעים אלא בריא.
קינואה היא גם נטולת גלוטן, גם מהווה מקור לחלבון ולחומצות אמינו חיוניות וגם מכילה מגנזיום המעודד הפרשת סרוטונין ונוירוטרנסמיטרים ששניהם קשורים לעליית מצב הרוח.
גרעיני דלעת עשירים במגנזיום, מגילים מינרלים ובעלי תכונות אנטי-מיקרוביאליות, אנטי פטרייתיות ואנטי ויראליות.
שקדים עשירים בשומנים חד בלתי רוויים, יכולים להפחית את הסיכון למחלות לב, להוריד את רמות הקולסטרול ולהעניק לנו מגנזיום.
תרד עשיר במגנזיום, סידן, אשלגן ואבץ. הוא עמוס בוויטמינים C, K, A, חומצה פולית ועוד רבים שמסייעים לבריאות הלב.
כתבה נפלאהhttps://media.tenor.com/-N2X7lKKTswAAAAM/happiness-is-power-happiness.gif
איזה מגנזיום מומלץ