1. שיבולת שועל
מדובר בתוספת תזונתית מצוינת כששיבולת שועל דלה בקלוריות, עשירה בחלבון ובסיבים תזונתיים ומעניקה תחושת שובע ארוכת טווח. מחקר מצא כי אכילת שיבולת שועל הגבירה את תחושת השובע, הפחיתה את התיאבון והרחיקה את הארוכה הבאה.
2. יוגורט יווני
זהו מקור מצוין לחלבון שקל לשלב אותו בתזונה. מחקר שנעשה בקרב נשים מצביע על כך שיוגורט יווני נטול שומן משפיע על התיאבון ממש כמו שוקולד וקרקרים שעשירים בשומן וקלוריות. נשים אשר צרכו יוגורט יווני אכלו פחות קלוריות והרגישו שובע לאורך זמן.
3. מרק
מרק יכול להיות משביע מאד וכמובן גם טעים. מחקרים מסוימים מראים כי המרקים יכולים להיות ממלאים יותר לעומת מזון מוצק. מרק יכול להיות פתיחה מצוינת לכל ארוחה ולהפחית את צריכת הקלוריות במהלכה.
4. פירות יער
תותים, אוכמניות, פטל ופטל שחור עמוסים בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון שיכולים כולם לשפר את הבריאות ובנוסף, להוביל לתחושת שובע במספר נמוך של קלוריות תודות לסיבים התזונתיים ולפקטין שבתוכם.
5. ביצים
ביצים מכילות שלל חומרים מזינים והן דלות בקלוריות. בביצה גדולה יש כ-72 קלוריות, 6 גרם חלבון ושלל ויטמינים ומינרליים חשובים. במחקר שנעשה מצאו כי אנשים שאכלו ביצים לארוחת בוקר צרכו בממוצע 105 קלוריות פחות בכל יום לעומת אלו שאכלו בייגל לארוחת בוקר.
6. פופקורן
חשוב להבין כי מדובר בפופקורן ביתי עם מעט שמן ולא תעשייתי או מהקולנוע. הוא נחשב לאחד החטיפים דלי הקלוריות הממלאים ביותר וכיוון שהוא מכיל סיבים תזונתיים הוא יכול גם להוביל לתחושת שובע לאורך היום.
7. זרעי צ׳יה
לעתים קרובות מכנים את זרעי הצ׳יה כמזון על. הגרגירים הקטנים מכילים כמות גבוהה של חלבון וסיבים לצד מספר קלוריות נמוך. חשוב לשים לב כי זרעי צ׳יה סופגים נוזלים ולכן חשוב להקפיד על שתיית מים (שגם היא עוזרת לתחושת השובע).
8. דגים
דגים עשירים בחלבון ושומנים שבריאים ללב. הגברת צריכת החלבון יכולה להפחית את התיאבון ולהוריד את רמות הורמון הגרלין אשר מעורר רעב. מבחינת סוגי החלבון השונים חלבון דגים נחשב לממלא יותר לעומת חלבון מבשר בקר ועוף.
9. קוטג׳
גבינת קוטג׳ מהווה מקור מצוין לחלבון והיא יכולה להיות תחליף לחטיפים שומניים. אכילת קוטג׳ מגבירה את תחושת השובע ומפחיתה את רמות הרעב.
10. תפוחי אדמה
אמנם הם נחשבים כעתירי שומן אך זאת בעיקר כשאוכלים אותם כצ׳יפס שומני. עם זאת כדאי לדעת כי תפוחי אדמה יכולים להיות ממלאים ולהוות חלק משמעותי בתזונה. הם מכילים שלל חומרים מזינים, סיבים ואפילו חלבון והם מכילים מעכבי פרוטאז, תרכובת שמובילה להפחתת תיאבון והגברת תחושת המלאות.
11. בשר רזה
בשר רזה יכול להיות יעיל בהפחתת תחושת הרעב בין הארוחות. בתוך כך נכנס עוף, הודו ונתחי בשר אדום דלי שומן וקלוריות שעמוסים בחלבון. מחקרים מראים כי אכילת חלבון יכולה להפחית את צריכת הקלוריות והגברת תחושת השובע.
12. קטניות
תכולת החלבון והסיבים הגבוהה הופכת את הקטניות למזון מעולה. מחקרים מצביעים על כך שקטניות יכולות להשפיע על הרעב והתיאבון ובוודאי בהשוואה לארוחות עתירות פחמימות כמו פסטה ולחם.
13. אבטיח
לאבטיח תכולת מים גבוהה והוא עוזר לשמור על לחות ומלאות וכל זאת במעט קלוריות. בהשוואה למזונות בעלי צפיפות קלורית גבוהה האבטיח מציע תחושת מלאות לאורך זמן.
עד כמה שידוע לי בטטה יותר בריאה מתפוח אדמה כי יש בה בטא קרוטן וזה נוגד חמצון.
מצויין איזה כייף לאנשים שעושים דיאטה 😋😋😋😋😋😋