הסיכונים של חוסר פעילות גופנית

סכנה: זה מה שיכול לקרות לגוף כשמנהלים אורח חיים לא פעיל

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

אורח חיים לא בריא וישיבה ממושכת יכולים להוביל להעמיד אותנו בסכנה בריאותית. אנחנו יכולים לקרוא לעצמנו ״תפוחי אדמה״, ״אוהבי ספה״ ועוד שלל ביטויים כשכל אלה מתייחסים לבחירה שלנו לשבת ולהימנע מפעילות על פני אורח חיים פעיל.

בכל העולם אנשים מבלים יותר מדי שעות בישיבה על פני פעילות גופנית. אנחנו יושבים בעבודה, בשעות הפנאי ומוצאים את עצמנו לא פעם בישיבה ממושכת ליד שולחן. גם הדרך בה אנחנו מתניידים אינה מסייעת לנו כשהיא כוללת מכונית, אוטובוסים ומוניות.

כיצד אורח חיים לא פעיל משפיע על הגוף שלנו

אורח חיים לא פעיל משפיע עלינו מבחינות שונות. נתחיל מכך שאנחנו שורפים פחות קלוריות כשאנחנו לא בתנועה והדבר יכול להוביל לעלייה במשקל. אנחנו עלולים לאבד את הכוח שלנו, את השרירים ואת הסיבולת שלהם כיוון שאנחנו לא משתמשים בהם. כתוצאה מכך העצמות עלולות לשלם את המחיר, להיחלש ולאבד תכולה מסוימת של מינרלים.

חילוף החומרים מושפע כשאנחנו לא נעים והגוף שלנו עשוי לחוות קושי בכל הנוגע לתהליך פירוק השומנים והסוכרים. הדבר משפיע גם על המערכת החיסונית שאינה עובדת כמו שצריך כשבתוך כך תיתכן זרימת דם נמוכה מהנדרש. במצב זה הגוף עלול לפתח דלקות וחוסר איזון הורמונלי.

הסיכונים הבריאותיים של אורח חיים לא פעיל

אורח חיים לא פעיל עלול להוביל למחלות כרוניות שונות. בין היתר אנו מעלים את הסיכון שלנו לפתח:

  • השמנה וכולסטרול גבוה
  • מחלות לב כולל מחלת עורקים כליליים והתקפי לב
  • לחץ דם גבוה ושבץ
  • תסמונת מטבולית
  • סכרת סוג 2
  • סוגי סרטן מסוימים כולל סרטן המעי הגס, השד והרחם
  • אוסטאופורוזיס ונפילות
  • הגברת תחושות דיכאון וחרדה

אורח חיים בישיבה יכול להעלות גם את הסיכון למוות בטרם עת. ככל שאנחנו יושבים יותר כך הסיכונים הבריאותיים שלנו גבוהים יותר.

הצעד הראשון לפעילות גופנית

אלו מאיתנו שלא פעילים בחיי היום יום יכולים להתחיל גם באיטיות ובהדרגה. אין כל ציפייה שנתאמן כל יום שעות רבות ויש להביא בחשבון את הכלל החשוב ביותר – כל אימון עדיף מאשר חוסר אימון. אנחנו יכולים למצוא דרכים שונות ומגוונות להתאמן וחשוב שנמצא את הדרך שמתאימה לנו ביותר, בין אם היא בבית, בעבודה, בקבוצה או באופן אינדיווידואלי. כל אחד ואחת צריכים למצוא את הדרך שעובדת להם יותר מכל, ללא שיפוטיות ופשוט להתחיל לזוז.

בנוסף לכך אנחנו יכולים להיות יותר פעילים ביום יום. עבודות בית כול גינון ועבודות בחצר הן כולן נכנסות תחת פעילות פיזית. אנחנו יכולים לנוע בזמן שאנחנו צופים בטלוויזיה, להרים משקולות, לעשות מתיחות יוגה ולדווש על אופני כושר כשאנחנו עושים משהו נוסף. אפשר להתאמן עם סרטונים בבית, לצאת לטיול בשכונה ולזוז בזמן שאנחנו בטלפון.

אנחנו יכולים אך ממש לא חייבים לקנות ציוד ספורט יקר. אנחנו יכולים למצוא הליכונים, מכשירים אליפטיים אך גם מזרן יוגה, רצועות מתיחות ומשקולות ידיים יוכלו לעזור לנו להתאמן בבית. אנחנו לא צריכים לפנות זמן רב כדי להתחיל לזוז ויכולים להרוויח רבות מתנועה, אפילו מתונה, מדי יום. כל שעלינו לעשות הוא למצוא את הדרך בה הכי מתאים לנו להתחיל לנוע ולהתמיד בכך.

אנחנו יכולים להיות פעילים יותר גם בעבודה ובמיוחד אם אנחנו עובדים כל היום מול המחשב. כדאי לשים שעון ולקום מדי שעה מהכיסא, לעמוד כשאנחנו מדברים בטלפון ואפילו לבקש עמדה שאפשר לעבוד עליה בעמידה ואולי אפילו תוך הליכה על הליכון.

כתבות שבריא לדעת
טיפים לחילוף חומרים

8 פעולות שיכולות לסייע בהאצת תהליך חילוף החומרים

תרגילים לחיים ארוכים

עד 120: הנה התרגילים שיעזרו לכם להגיע לחיים ארוכים

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

מה מחמיר את הצרבת בלילה
בריאות

אנו אוכלים את זה ביום יום ולא ידענו שזה מחמיר את הצרבת הלילית

סימנים של יתר לחץ

9 סימנים שמאותתים על יתר לחץ, ואיך להירגע

בריאות הנפש והזדקנות: כיצד מחלות נפש משפיעות על השעון הביולוגי

כך ניתן לזהות פריצת דיסק, וזה מה מה שאפשר לעשות בקשר לזה!

באותו נושא