דרכים לשפר את הזיכרון

6 דרכים לשפר את הזיכרון: זה לוקח רק דקות ספורות

המוח שלנו מתמודד עם עומס רב והדבר עשוי להשפיע על אספקטים שונים כולל על הזיכרון שלנו. חלקנו מרגישים את הזיכרון ״יורד״ בתקופות של עומס או עם השנים אך כדאי לדעת כי אנחנו יכולים לשפר אותו באמצעות תרגול יומיומי. איך? 6 הדרכים הבאות יעזרו לנו בכך:
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

1. שיפור היציבה

התכווצות לצד השולחן מפעילה מאמץ לא רק על הצוואר והכתפיים אלא גם על האופן בו אנחנו זוכרים את המשימות השונות שלפנינו. חוקרים מאוניברסיטת סן פרנסיסקו גילו כי עמידה או ישיבה זקופה והטיית הסנטר כלפי מעלה מקלים על היכולת לאחסן את הזיכרונות שלנו. הסיבה לכך היא הגברת זרימת הדם והחמצן למוח (בשיעור של עד 40% יותר).

תיקון היציבה יכול להתבצע בדרכים שונות כשחשוב להיות מודעים לכך. אפשר לשים פתק על הקיר באזור שמחייב אותנו להרים את הראש וכך לתרגל את הדרך הנכונה לשבת באופן זקוף והישרות מבט. אין צורך לבצע זאת כל הזמן אלא מדי פעם ולהרגיש את ההשפעה על היציבה.

2. צחוק

זה לא עוד תירוץ אלא המלצה של ממש לבחור בפעילויות שמצחיקות אותנו וכן, זה כולל פרק מקומדיה שאנחנו אוהבים. צחוק של 20 דקות ביום יכול להגביר את הזיכרון והדבר נחקר באוניברסיטת לומה לינדה בה בחנו שתי קבוצות של מבוגרים, לאחת הציגו סרטון מצחיק במשך 20 דקות בזמן שהשנייה חיכתה. בסוף נתנו לשתי הקבוצות לערוך מבחן זיכרון.

רמות הקורטיזול בקבוצת הצחוק היו נמוכות משמעותית מהקבוצה השנייה והדבר התבטא בתוצאות טובות יותר. יחד עם האנדורפין שהשתחרר מהצחוק, הנבדקים חווה ירידה בלחץ הדם ומצב רוח משופר.

3. תרגול מדיטציה

בראיון עם ד״ר גאי סמול, מנהל מרכז אריכות ימים באוניברסיטת UCLA במכון למדעי המוח וההתנהגות האנושית, עלתה השאלה ״כמה זמן צריך לעשות מדיטציה כדי שהדבר ישפיע על ביצועי הזיכרון?״ התשובה הייתה שכל זמן יכול להשפיע על הזיכרון.

החשוב הוא להקדיש זמן למדיטציה, לשלווה, להתמקד בעצמנו ולכוון את הרעש שמסביב. אפשר למצוא תרגילים שונים למדיטציה ברשת כשהרעיון הוא להקפיד על נשימה עמוקה, שחרור איטי והרפיה של השרירים.

אנו ממליצים על אפליקציית הרגיעה לנשום לינק להורדה

4. אימוץ שגרת בוקר טובה

שגרת הבוקר יכולה להשפיע על מהלך היום. בראיון המדובר, הסביר ד״ר סמול כי שגרה והרגלים יכולים להגביר את הזיכרון. למשל, אם אנחנו צריכים לזכור פעולה אחת אך נוטים לשכוח ממנה, חיבור לפעולה שנייה שאנחנו תמיד מבצעים, יכול להיות הרגל טוב.

קל לנו יותר לזכור כשאנחנו משלבים בין הרגלים שונים בתוך השגרה שלנו. כך אנחנו לומדים גם ליצור הרגלים עתידיים ומפתחים טכניקות זיכרון שמתאימות לנו.

5. תזונה עשירה בפירות יער

התזונה שלנו משפיעה גם על הזיכרון שלנו. רדיקלים חופשיים שוחקים את ה-DNA ואת מבנה התא וכתוצאה מכך הם גורמים לחמצון המוח. לכן, תזונה עשירה בנוגדי חמצון כמו פירות יער יכולה להשפיע לטובה על הזיכרון שלנו.

כתבות שבריא לדעת
טיפים לחילוף חומרים

8 פעולות שיכולות לסייע בהאצת תהליך חילוף החומרים

תרגילים לחיים ארוכים

עד 120: הנה התרגילים שיעזרו לכם להגיע לחיים ארוכים

מחקרים שנעשו קישרו בין אכילת מאכלים המכילים נוגדי חמצון כמו אוכמניות לבין שיפור ביצועים במשימות זיכרון ומשימות מרחביות נוספות.

6. ויזואליות של המטלות

אנחנו יכולים לכתוב את המשימות שלנו אך ציור שלהן יכול לעזור לנו לזכור אותן טוב יותר. אין צורך להיות אומנותיים במיוחד וגם לא טובים בציור אלא פשוט לצייר את המטלות השונות כפי שאנחנו מתארים אותן. הציוד נמצא כיעיל יותר לעומת כתיבת המטלות.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
דרי בלה
לפני 7 ימים

מעניין ומועיל מאוד

אסתר לוי
לפני 5 ימים

מענין שווה לתרגל

רבקה
לפני 2 ימים

מצוין

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות

12 הרגלי שינה מסוכנים שאתם צריכים תמיד להימנע מהם!

10 דברים שקורים לגוף שלכם כשאתם מפסיקים לעשן סיגריות אלקטרוניות

כדור טניס עוזר להיפטר מכאבים בכף הרגל

כך תוכלו להיפטר מכאבים בכף הרגל בתוך כמה דקות!

איך להתעורר מוקדם ולשנות את חייכם

באותו נושא