דרכים לשפר את הזיכרון

תזכרו את זה: אלו 15 הטיפים שיעזרו לכם לשפר את הזיכרון

רוצים לשפר את הזיכרון? המוח שלנו, ממש כמו שריר, זקוק לאימון ולגירויים כדי לשמור על חדות ויכולת קליטת מידע חדשה. בכתבה זו נגלה שיטות פשוטות לחיזוק הזיכרון
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

לימוד דברים חדשים

הזיכרון שלנו הוא כמו שריר. ככל שאנחנו משתמשים בו יותר כך הוא מתחזק ולכן יש להקפיד לאתגר את המוח שלנו כל הזמן וללמוד מיומנויות חדשות אשר משפיעות גם על הזיכרון.

שחזור פיסות מידע

בכל פעם שאנחנו לומדים מידע חדש כדאי שנתעד אותו בתוך המחשבות שלנו. כך אנחנו מחזקים את הקשרים בין הנוירונים החשובים כל כך לשמירה על יכולת הזיכרון שלנו.

שימוש בראשי תיבות וקיצורים

אנחנו יכולים לאמן את הזיכרון שלנו ולבחור בשיטות שיקלו עלינו. אנחנו לא יכולים לזכור מידע רב וארוך אבל שימוש בראשי תיבות או קיצורים יכולים לעזור לנו לסדר את המידע וכך לזכור אותו טוב יותר.

יצירת קבוצות מידע

שיטה טובה לזיכרון היא ליצור לעצמנו קבוצות מידע. למשל, אם אנחנו רוצים לזכור מספר טלפון טוב יותר שנחלק אותו לשניים, שלושה או ארבעה מספרים וכך יהיה לנו קל יותר לחזור עליו. הדבר נכון גם לרשימת קניות ופריטים אחרים.

יצירת זיכרון ויזואלי

זוהי טכניקה שיכולה לשמש גם את אלו שהזיכרון שלהם מעולה. זו שיטת אחסון מידע באופן ויזואלי ועל ידי קישור של זיכרון אחד לאחר.

שימוש בכל החושים

יש לנו חמישה חושים ואנחנו יכולים להסתמך על כולם בדרך ליצור לעצמנו זיכרון. כדאי לקשר את המידע למקום, צליל, טעם וריח וכך להקל על האחסון ושליפת המידע.

השארת הטכנולוגיה בצד

היום קל יותר מתמיד לפנות לטכנולוגיה בכל דבר. עם זאת ההמלצה היא לדלג ככל האפשר על כך ולנסות לשלוף את המידע בעצמנו לפני שאנחנו מסתמכים על הנייד.

נסיעה ללא GPS

אנחנו מסתמכים על ה-GPS ובצדק. עם זאת, כדאי לדעת כי אם אנחנו משתמשים בו לנסיעות קבועות, אנחנו עלולים להסתמך עליו ולהימנע מפעולה חשובה של המוח שקשורה גם בזיכרון.

שתיית קפה

באופן מפתיע נמצא כי שתיית קפה דווקא משפרת את הזיכרון ואפילו מפחיתה את הסיכון להתפתחות מחלת פרקינסון ואלצהיימר. עם זאת חשוב לדעת כי צריכת כמויות גדולות של קפאין בשעות מאוחרות של היום יכולה להזיק.

הפחתת אלכוהול

צריכה מתונה של אלכוהול לא מזיקה אך חשוב מאד לדעת כי שתייה מוגזמת עשויה להשפיע לרעה על היכולת שלנו לשמור מידע וכן גם על השינה שחשובה לזיכרון.

כתבות שבריא לדעת
טיפים לחילוף חומרים

8 פעולות שיכולות לסייע בהאצת תהליך חילוף החומרים

תרגילים לחיים ארוכים

עד 120: הנה התרגילים שיעזרו לכם להגיע לחיים ארוכים

יציאה לטבע

היציאה לטבע יכולה להשפיע על הבריאות הנפשית והפיזית. טיול בטבע יכול אפילו להיחשב ממש כמו מדיטציה ומחקר שנעשה בשנת 2008 הראה כי הליכה בפארק יכולה לשפר את הזיכרון והקשב בהשוואה להליכה בעיר.

שינה בלוח זמנים קבוע

השינה חשובה לתפקוד שלנו וההמלצה היא להקפיד על לוח זמנים קבוע כולל הליכה לישון והתעוררות בשעה קבועה, גם בסופי השבוע.

אכילה בריאה לזיכרון

ישנם מאכלים אשר נחשבים לטובים יותר למוח ולזיכרון כשאלו מתמקדות במזון בסיסי צמחי ובעיקר עלים ירוקים, פירות יער וכן דגנים מלאים, קטניות, אגוזים, עוף והודו, שמנים בריאים ודגים שומניים.

הימנעות ממזונות מזיקים

ישנם מזונות אשר מזיקים למוח ולזיכרון כשההמלצה היא להימנע ממזונות מעובדים, סוכר, מזון מטוגן, בשר אדום, מלחים, גבינות שומניות וחמאה.

פעילות פיזית

פעילות פיזית יכולה להשפיע על בניית השרירים והיא יכולה להעניק לנו יתרונות קוגניטיביים. התנועה משפרת את אספקת החמצן והמזון לגוף, עוזרת לייצר תאים חדשים במוח ובעיקר את התאים בהיפוקמפוס.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

1 תגובה
Inline Feedbacks
View all comments
נינה רשף
לפני 25 ימים

תודה המון

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות, תזונה

10 דרכים להשיג את החלבונים החיוניים שאנו צריכים (בלי לאכול בשר)

למה צריך ברזל בגוף ? 8 היתרונות הבריאותיים שאפשר להפיק מהברזל

הזמן הטוב ביותר לטייל

זה הזמן הבריא ביותר לטייל בו במהלך היום על פי מומחים

8 תסמינים של אבנים בכליות שאתם צריכים לדעת

באותו נושא