הימנעות משתית מים לפני הארוחות: לא כדאי לשתות מים חצי שעה לפני שאוכלים. אם צריך, לוגמים קצת מים בין הארוחות.
פעילות גופנית: מסייעת בעיכול תקין. גם פעילות גופנית לעתים תכופות ברמה נמוכה כגון הליכה, עוזרת מאד לעיכול.
שומנים טובים: הכללת שומנים טובים כגון שמן קוקוס, ושמן זית לא מחומם מומלצים לצריכה בתזונה.
פרו-ביוטיקה: מומלץ לצרוך יוגורט ומי קוקוס. המזונות הללו מכילים חיידקים רבים הדומים למיקרואורגניזמים של הגוף הדרושים לעיכול, כגון: לקטובצילוס וביפידובקטריה.
מזונות עם סיבים מסיסים: כגון גזר, פסיליום, מלפפונים, עדשים ושיבולת שוער, תות שדה, אגסים ותפוזים. הם סופחים מים ויוצר ג'ל שמגביר את תחושת השובע.
מזונות המכילים סיבים לא מסיסים: כגון: אגוזם, זרעים, צ'יה, חיטה מלאה, דגנים מלאים אחרים, אורז חום, סלרי, בורגול, בצל, קליפות של ירקות וירקות בעלי עלים ירוקים כהים. סוגי הסיבים הללו לא סופחים מים ומשפרים את תנועת המזון דרך מערכת העיכול.
אספקת לחות לגוף: השילוב של מזונות עתירים בסיבים ומים, יגבירו את יעילות העיכול וסילוק הפסולת.
ג'ינג'ר: מסוגל לטפל בבעיות עיכול רבות, מאחר והוא מרפה את השריר החלק במעיים ומקל על תסמיני גז והתכווצויות. אפשר ללגום תה ג'ינג'ר לאורך כל היום ובזמן הארוחות, כדי להפחית את בעיות העיכול.
ארוחות קטנות: אם 3 ארוחות ביום גורמים לריפלאקס של חומציות או צרבת, מומלץ לנסות ולאכול כמה ארוחות קטנות ביום. כך הגוף יעכל בצורה טובה יותר כמויות קטנות כל פעם.
אכילה במרווחי זמן קבועים ושמירה על לוח הזמנים. אכילה בתזמונים פתאומיים גורמים להפרעה בתפקוד הגוף, בנוסף לשיבוש במחזורי העיכול.
חלבונים רזים: (כגון דגים ונתחי בשר רזים). נוטים פחות לגרום לצרבת ומתעכלים מהר יותר ממזון עתיר שומן.
הימנעות מעישון ואלכוהול: עלולים לגרום לבחילות ולשבש את מחזורי העיכול.
הימנעות מצריכת קפאין: מגביר את החומציות בקיבה, מה שעלול לגרום לרמות גבוהות של צרבת וריפלאקס חומצי.
הפחתת רמות המתח: המתח גורם לעלייה במשקל, לעצירות, לשלשול ולהפחתת יעילות מערכת החיסון בגוף. זה גורם לנטייה להתפתחות של חיידקי h.pylori הגורמים לכיבים.
מגנזיום: נמצא כמשפר העיכול. מומלץ לאכול מזונות עתירי מגנזיום או לצרוך תוסף כגון: שמן קליפת מגנזיום.
שליטה בצריכת המזון: בהתאם לתורת האיורוודה, מומלץ להשאיר בין שליש עד רבע מהקיבה ריקה, כדי לתת מרחב לגוף לעכל בקלות את הארוחות. דרך פשוטה כדי למדוד את המנה האידיאלית של צריכת המזון בהסתמך על גודל הגוף היא לכופף את הידיים יחד כשקצות האצבעות נוגעות ויוצרות צורה של קערה. כמות המזון המומלצת לארוחה היא שוות ערך לשני חופנים כאלה של מזון.
חומץ תפוחים: יש להוסיף כפית חומץ תפוחים לא מסונן לכוס מים ולשתות לפני הארוחות.
לנסות תזונה ללא גלוטן במשך כמה שבועות ולראות אם התסמינים משתפרים. אפשר להקפיד על אותה דיאטה גם במוצרי מזון אחרים כגון מוצרי חלב מפוסטרים או סולנום אם מרגישים שזה עלול להוות בעיה למערכת העיכול.
קראתי שדוקא טוב לשתות כוס מים,כשמתעוררים בבוקר.-