- ידיות דלת
- מתגי אור
- מכשירי חשמל יומיומיים (כמו מכונת קפה, מייבש שיער, מקרר, מיקרוגל, טוסטר)
- מכשירים אלקטרוניים (כמו סמארטפון, מקלדת המחשב, שלט רחוק)
- כיורים וידיות ברזים
- משטחי עבודה
- מעקות
- שולחנות וכיסאות עם גב קשיח
חיידקים במטבח
לרוב, חדר האמבטיה הוא זה ש״זוכה״ לשם רע בכל הקשור להימצאות חיידקים אך כדאי לדעת כי המטבח הוא המקום הכי פחות ״מחמיא״ בבית מבחינה זו. בשר נא, ביצים ומזונות נוספים, יכולים להוות מקור לחיידקים הידועים כפתוגנים הנישאים במזון ונמצאים כמובן במטבח.
חיידקים הנישאים במזון יכולים להיות סלמונלה, ליסטרה, אי-קולי ואחרים. מזון מזוהם יכול להוביל למחלות של ממש וכדאי לדעת כי בנוסף לכך שאותם חיידקים נמצאים במזון הם נמצאים גם במשטחי העבודה, על השיש ובמקומות הבאים:
- ידית דלת המקרר
- מגירות אחסון וידיות
- מכשירי חשמל קטנים כמו בלנדר ואפילו פותחן השימורים
- כלי מטבח שונים
- ספוגים ומגבות
הדרך להפחית את כמות החיידקים במטבח היא לאחסן בשר נא בנפרד, לנקות את מגירות האחסון, לשטוף תוצרת טרייה לפני השימוש ולהשתמש במשטחי הכנת מזון נקיים ונפרדים למזונות שונים. יש להקפיד על ספוג נקי כשניתן להחליף אותו לעתים תכופות או לחטא אותו במים רותחים אחת ליום .
חיידקים בחדר הרחצה
חדרי הרחצה יכולים להכיל חיידקים קבים כולל וירוס שפעת הקיבה הנחשב למדבק ושגורם להקאות ושלשולים. הווירוס מתפשט באמצעות זיהום צואה ולכן ההמלצה היא להוריד את המים כשהמכסה של האסלה סגור. בהדחת המים המזהמים עלולים לנחות במקומות שונים כולל על משטחי השיש ואפילו על מברשת השיניים והמגבות.
סגירת מכסה האסלה לפני הדחת המים יכולה להפחית את התפזרות הווירוסים בצורה משמעותית. במקרה של מחלה מדבקת כמו נורוווירוס, יש לנסות להשתמש בשירותים נפרדים עד לחלוף המחלה. אם יש לחלוק את אותו חדר רחצה, חשוב לנקות ולחטא את כל האזורים הנגועים עד שהיא חולפת.
יש להימנע משיתוף מגבות. כשאנחנו מנגבים פנים אנחנו נושמים למגבת ומעבירים אליה חיידקים שיכולים לעבור למשתמשים אחרים. כמו כן ההמלצה היא לשמור גם על מבקשת השיניים יבשה על ידי ביצוע הפעולות הבאות:
- ניקוי מברשת השיניים במים רותחים מדי יום וייבוש באוויר
- השריית מבקשת השיניים במי פה אנטיבקטריאליים אחת לתקופה
- החלפת מברשת השיניים
חיידקים בחדרים נוספים
סדינים ושמיכות בחדרי השינה יכולים להיות מקום להסתרת חיידקים. אנחנו מזיעים בתוך המצעים וכשאנחנו חולים, המצעים עלולים להזדהם עוד יותר. ההמלצה היא לשטוף את המצעים על פי ההוראות שעל המצעים. במקרה של מחלה יש לנקות את המצעים בתוכנית חיטוי.
בסלון ישנה פעילות רבה ופעמים רבות אנחנו אוהבים לבלות בו כשאנחנו חולים. יש להקפיד על ניקוי כל נקודות המגע כולל השלטים.
מכשיר הסמארטפון גם נוטה להכיל חיידקים רבים בשל השימוש הרב (ובשל העובדה שרבים נכנסים איתו לשירותים). ההמלצה היא לנקות אותו עם חומרים מתאימים פעמיים ביום, בין אם אנחנו בריאים ובין אם אנחנו חולים.