מזונות שאמורים לצרוך מדי יום
- תה ירוק.
- אוכמניות.
- קינואה.
- תרד.
רוב המזונות שאנשים צורכים, הם בעלי מרכיבים הגורמים לבריאות לקויה, או כשצורכים מזונות מעובדים, מה שמזיק מאד לבריאות. המזונות הללו אמורים באמת לבוא עם אזהרה !
מזונות לצריכה יומיומית, אמורים להכיל חומרים מזינים כגון ויטמינים, מינרלים, נוגדי חימצון, פיטו-כימיקלים ונזימים בעלי עוצמה, כדי ליהנות מבריאות אופטימאלית, ואלו הם סוגי המזונות שאם תצרכו אותם, תהיה לכם איכות חיים תוססת ומלאת אנרגיה וללא סימפטומים, חולי ומחלות – זוהי הבריאות האופטימאלית. להלן 8 מוצרי מזון שאמורים לצרוך מדי יום, וחלק מהם יכולים להיות בחירות מצויינות גם לארוחות בוקר.
תה ירוק
קיים מספר גדול של מחקרים, שהציגו שתה ירוק בריא, ועוזר לירידה במשקל. מה גורם ליכולת הזאת של התה הירוק שעוזרת במניעת מחלות ועוד? מדובר בקצ'ינים שנמצאים בעלי צמח התה. קצ'ינים הם קבוצה של נוגדי חמצון בעלי יכולת הגנה מפני מחלות. תה ירוק מועיל גם כתוספת לכל תוכנית ירידה במשקל. הקצ'ין EGCG המצוי בתה הירוק, מאיץ גם את המטבוליזם.
מומלץ לשתות לא יותר מ-3 כוסות תה ירוק ביום.
שקדים
אם תהיתם אי פעם מה אתם אמורים לאכול מדי יום כדי להישאר בריאים, אזי, שקדים צריכים להופיע ברשימה שלכם. בשקדים יש שעור גבוה של חומצה אולאית הבריאה ללב, והאחראית על יתרונות בריאים רבים, כולל שיפור הזיכרון. השקדים עשירים בסיבים תזונתיים ובחלבונים, ומאחר והם כל כך פריכים, מספיק 1 אוז כדי שזה יועיל, לעומת אגוזים אחרים.
כדאי לצרוך 1 אוז של שקדים על בסיס יומי. יש להשרותם במשך הלילה, כדי להטמיע בצורה טובה יותר את החומרים המזינים שבהם.
אוכמניות
אוכמניות הם אחד מהמזונות העשירים ביותר בנוגדי חמצון בעולם, והנמצאים בראש רשימת המזונות הבריאים, שיש לצרוך מדי יום. נוגדי החמצון נחוצים לחיים וידועים בכך שהם מעכבים ומונעים מחלת לב, ואפילו סרטן. צבעם הכחול, הוא כתוצאה מהפוליפנולים שבהם, המספק לפרי את רוב ערכיו נוגדי החמצון. באוכמניות יש גם שעורים גבוהים של ויטמין C וסיבים.
מומלץ לצרוך 1/2 כוס אוכמניות על בסיס יומי, אולם, אם סובלים מסוכרת, או נוטלים תרופות לדילול הדם, יש להתייעץ קודם עם רופא.
פלפלים מצבעים שונים
הפלפלים מגיעים בצבעים רבים ושונים, כגון: ירוק, סגול, כתום ואדום. כולם, בגלל צבעם, מוסיפים מערך שונה ומובהק של חומרים מזינים פיטו, המסייעים לבריאות האופטימאלית. הפלפלים מכילים ויטמין C ו- E, ושניהם מגנים מפני בריאות לקויה. צריכה קבועה של חומרים מזינים, כגון אלו המופיעים כאן, יכולים לעזור בהפחתת הסבירות להופעת דלקת כרונית בגלל התזונה המודרנית של האוכל המעובד.
אפשר לצרוך בקלות כוס אחת של פלפלים קצוצים מדי יום. אפשר לקלות אותם, כדי לקבל תוספת נוגדת חמצון.
אבוקדו
קיימת פוביה כלפי השומן שכעת מצאה את הדרך הנכונה, תודות למיתוס ששום מוצר שומן או מופחת שומן אינו בריא לגוף. שומן בריא הוא דבר קריטי, לא רק לירידה במשקל, אלא גם למען הבריאות האופטימאלית, וזה כולל גם את מצב הרוח.
סוג השומן המצוי באבוקדו, שהוא חד שומן בלתי רווי, משפר את רמות הכולסטרול ומפחית את הטריגליצרידים (שומנים) בדם. המשמעות היא שזה מפחית את הסיכון למחלת לב ושבץ. האבוקדו יכול גם להוות את הבלם כשמשתוקקים לצרוך דבר מזון.
מספיק לצרוך כשליש מהפרי בגודל בינוני, או 50 גרם.
קינואה
קינואה הוא אחד מהמזונות הצמחיים היחיד שהוא חלבון לחלוטין ! זהו מידע מצויין עבור כל אחד, ובמיוחד לצמחוניים. בקינואה יש יותר סיבים ופי שניים יותר חלבון מאשר באורז חום. את הקינואה אפילו מבשלים בדיוק כמו אורז. הוא מלא בחומרים מזינים בריאים וכשמוסיפים את אותו מזון עשיר בסיבים וחלבונים לצד תוספת של שומן בריא, התוצאה היא מזון שיאזן את הסוכר בדם, שהמשמעות היא פחות משקל ויותר בריאות עבורכם.
את הקינואה אפשר לבשל כמו אורז, או להנביט בהשרייה במשך כמה ימים. לאחר מכן אפשר לערבב אותו בשייק פירות, או סלטים.
תפוחי עץ
לעומת הפירות האחרים שצורכים , תפוחי העץ מדורגים במקום השני כבעלי הפעילות הגבוהה ביותר מבחינת נוגדי החמצון. רוב נוגדי החמצון בתפוח העץ, מצויים בקליפתו ! לפיכך, לא מומלץ לקלף אותו – וכדאי לקנותו אורגני. למרות שתפוחי עץ מכילים כמות צנועה של סיבים, בין 2-3 גרם, מחצית מזה הוא פקטין, שיש לו השפעה חזקה על הבריאות. תפוחי עץ עוזרים לבריאות טובה יותר, ובמיוחד מבחינת בריאות הלב, סוכרת, סרטן, שבץ ובריאות המוח.
ה-USDA ממליץ לצרוך לפחות פרי אחד שלם ביום. תפוחי עץ טובים אפילו לסוכרתיים.
תרד
כמו ירקות ירוקים כהים אחרים, התרד הוא מקור מצויין לבתא-קרוטן, והוא נוגד חמצון חזק מאד הנאבק במחלות, ומגן ונאבק במחלות לב וסרטן. עלים ירוקים כהים אלה, מכילים כמה פיטו-כימיקלים חשובים, כולל לוטאין, שעוזרים למנוע התנוונות מקולרית הקשורה לגיל.
התרד מכיל גם חומצה ליפואית, המסייעת להיווצרות מחדש של ויטמין C ו- E נוגדי החמצון. בגלל תפקידו בייצור אנרגיה, החומצה הליפואית היא אפקטיבית מאד בהסדרת רמות הסוכר בדם. התרד מכיל גם שעורים טובים של שומני אומגה-3 חשובים ! התרד הוא אחד מהירקות החשובים לבריאות האופטימאלית.
מומלץ לאדות תרד, כדי להסיר חלק מהחומצה האוקסלית המזיקה, אך עם זאת, ויטמין C ו-E נשמרים, וכן והחומצה הפולית והמינראלים החיוניים.