המבנה העדין של המוח עלול להיפגע בקלות ובכך לגרום לבעיות וסיבוכים בריאותיים ברמות חמורות ושונות.
על פי ארגון הבריאות העולמי,
אלה הם 10 הרגלים שגורמים נזק למוח:
1. כשלא אוכלים ארוחת בוקר
אנו שומעים תמיד שארוחת הבוקר היא הארוחה החשובה ביותר של היום, ולא סתם, לאחר לילה ללא מזון, ארוחת הבוקר צריכה לספק חומרים שונים אשר מזינים את המוח ו"מטעינים" אותו מחדש.
2. מניעת שינה
חוסר שינה לזמן ארוך גורם להאצת המוות של תאי מוח. שינה מספקת ומנוחה נכונה מתקנת את הגוף ומרוקנת אותו מפני המתח במהלך היום. לכן, שינה צריכה להיות תמיד בין סדר העדיפויות שלנו!
3. צריכת סוכר גבוהה
למרבה הצער, הסוכר חבוי כמעט בכל המזונות והמשקאות שאנו צורכים כיום. צריכת סוכר גבוהה הורסת את היכולת של הגוף לספוג חומרים מזינים, דבר המוביל לתת תזונה ופיתוח של הפרעות במוח.
4. אכילת יתר
אכילת יתר גורמת לעלייה במשקל, נפיחות, וחוסר הערכה עצמית, משברים נפשיים מובילים להתקשות העורקים במוח.
5. עישון
זהו אחד מן ההרגלים המזיקים ביותר, ולמרות כל תופעות הלוואי האחרות, הוא גם מוביל ל"הצטמקות המוח", ולמחלות כמו דמנציה ואלצהיימר.
6. לכסות את הראש בכרית בזמן השינה
זה אולי נשמע מוזר, אבל ההרגל הזה מפחית את צריכת החמצן במהלך הלילה, ובנוסף, קיים סיכון מוגבר של שאיפת פחמן דו חמצני עודף.
7. זיהום האוויר
בשביל תפקוד תקין של המוח נדרשות כמויות חמצן גבוהות מאוד, כך שלנשום אוויר באופן תמידי באיזור מזוהם גורם להפחתת אספקת החמצן, המשפיעה על היעילות של המוח.
8. לעבוד בזמן מחלה
כשאנחנו חיים בעולם שבו לכל אחד חסר זמן ואנחנו כל הזמן צריכים למהר, אנשים רבים מעדיפים להמשיך לעבוד מאשר לנוח בעודם חולים.
9. שיחות עמוקות לעיתים רחוקות
דיבורים עמוקים ובעלי משמעות תומכים בפיתוח ובצמיחה של המוח. לכן, הרבו בשיחות מאתגרות ומשמעותיות.
10. חוסר מחשבות אשר מגרות את המוח
החשיבה מרחיבה את המוח, לכן מומלץ לחשוב על דברים שאינם רדודים ושטחיים, הדבר יעזור לנו לשפר באופן משמעותי את המוח ויפתח נתיבים חדשים בתודעה.