דרכים להיות בכושר אחרי גיל 40

אחרי גיל 40: אלו הדרכים הטובות ביותר לעשות כושר

חוקרים מצביעים על כך ששגרת כושר גופני לאחר גיל 40 יכולה להיות יעילה לפחות כמו שהיא יעילה בגיל ההתבגרות. אפשר להגיד שזה אף פעם לא מאוחר מדי כדי להיכנס לכושר גופני וליהנות מהיתרונות הבריאותיים שהוא מביא איתו.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

למעשה, הגברת הפעילות הגופנית בשלב מאוחר בחיים יכולה להוביל להפחתת הסיכון לפתח סרטן, מחלות לב וכלי דם וכן להפחית את התמותה מכל סיבה. הפחתת הסיכונים השונים יכולה להיות רלוונטית לצעירים ומבוגרים כאשר פעילות גופנית מתייחסת ל-150 דקות בשבוע של פעילות מתונה או 75 דקות בשבוע של פעילות אינטנסיבית.

פעילות גופנית יכולה לספק יתרונות רבים לאחר גיל 40

ישנם יתרונות רבים לפעילות גופנית אשר מתבצעת לאחר גיל 40. יש לציין כי היתרונות משתנים בין אחד לשני אך אפשר להגיד כי אלו מספקים תחושה כללית של רווחה פיזית ופסיכולוגית. מתאמנים מרגישים פחות דיכאון, פחות חרדה, נהנים מיכולת לשמור על שיווי משקל ומניעת נפילות וכל זאת לצד שיפור הכוח והתפקוד.
לצד היתרונות הרבים יש לשים לב כי במיוחד מעל גיל 40 ישנם מספר דברים שחשוב להביא בחשבון:

הדרגתיות

פעמים רבות אנשים שמתחילים להיכנס לכושר מרגישים מאד טוב בהתחלה ולכן הם דוחפים את עצמם קדימה. עם זאת חשוב להיות קשובים לגוף, להתחיל בקצב נמוך ולהגביר אותו בהדרגה וככל הנדרש להתייעץ עם הרופא בנוגע לפעילות הגופנית.

אימונים לאורך השבוע

שגרת אימונים טובה תתחיל באיטיות ותכלול פעילות אירובית שיכולה להיות רכיבה על אופניים, הליכות, ריצה קלה ואימוני משקולות. ההמלצה היא להתאמן בכל פעם בין חצי שעה ל-40 דקות ולשאוף להתאמן חמש פעמים בשבוע.

הקפדה על מתיחות

מתיחות המתבצעות לפני ולאחר האימון חשובות מאד ובמיוחד לאחר גיל 40. הגוף שלנו מפעיל מאמץ באימון והמתיחות הן הדרך להכין אותו לקראת האימון וכן לשחרר את השרירים לאחר הסיום שלו. חשוב מאד לשים לב לשחרר את השרירים ולהקל עליהם בביצוע המשימות השונות.

תרגילי שיווי משקל

כדאי לחשוב על כל הצרכים שעולים לאחר גיל 40 ולחשוב על היכולות של הגוף. תרגילי שיווי משקל חשובים עבור הגוף כשהם יכולים להתבצע בצורות שונות ומשתלבים באימונים שונים. חשוב שהתרגילים יהיו מגוונים ולהיות קשובים לגוף.

חיזוק קבוצות שריר שונות

כניסה לכושר לאחר גיל 40 צריכה להתמקד בקבוצות גוף שונות. יש לחשוב על שרירי הליבה אשר משמעותיים ליציבה של הגוף, לשלב אימוני קרדיו לצד אימוני כוח ובכך להעניק לגוף את התמיכה הנדרשת לו באופן מלא גם באימון וגם מחוצה לו.

הקשיים בכניסה לכושר לאחר גיל 40

ברור כי ישנם יתרונות רבים לפעילות הגופנית, פיזיים ורגשיים, אך רבים מתקשים להתחיל ולהתמיד בפעילות הכושר הגופני. רבים מרגישים שהם לא מצליחים להיכנס לכושר ויש לכך סיבות שונות. חלק חושבים שהם חייבים לבצע פעילות אינטנסיבית כדי להצליח במשימה שלהם אך חשוב להבין שמה שחשוב יותר הוא להתחיל לנוע ולזוז.
חלק מהאנשים מביאים מגבלות פיזיות אמיתיות אך הדבר לא אמור למנוע את הפעילות הגופנית אלא אומר שיש להתייעץ עם גורמים רפואיים מתאימים. יש להכיר את המגבלות, להקפיד על תוכנית אימונים מתאימה, להיות בקשר עם מדריך הכושר וככל הנדרש עם רופא המשפחה ואפילו רופא ספורט.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות

22 דברים שכדאי לדעת על מגנזיום !

חוקרים חושפים איך תחושות הדאגה יכולות להפחית את יעילות מערכת החיסון של הגוף

בריא לנמנם

מחקר גילה: נמנום שומר על בריאות המוח

גורמים וסימנים המאותתים על פטריות בציפורניים שחייבים להכיר

באותו נושא