מה עושים למיגרנה

מיגרנה? עשה ואל תעשה

מיגרנה יכולה להתבטא בתחושות קשות ולא תמיד ניתן להתנתק מהן. עם זאת, כשהיא כבר מופיעה יתכן שניתן יהיה למנוע ממנה להחמיר. המפתח הוא להיות מוכנים ומודעים למה שקורה בגוף, להכיר את סימני האזהרה ולפעול בצורה מתאימה.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

סימני אזהרה שיכולים להצביע על מיגרנה שמגיעה
פעמים רבות מופיעים סימני אזהרה לפני שהמיגרנה מופיעה. היכולת להכיר אותם ניתנת לפיתוח והיא מאפשרת להתנהל בצורה הנכונה כדי להפחית את העוצמה שלה. למעשה, עד 60% מאלו שסובלים ממיגרנה יחושו גם את אחד הסימנים הבאים:

  • עצירות או שלשול
  • שינויים במצב הרוח
  • צוואר נוקשה
  • השתוקקות למאכלים או משקאות מיוחדים
  • שתחושת הילה המשפיעה על הראייה (מופיעים אצל 1 מכל 5 אנשים שסובלים ממיגרנה)
  • תסמיני ההילה יכולים להתבטא באובדן ראיה, צורות והבזקים שמופיעים ונעלמים, תחושה של
  • צלילים או מוזיקה שמופיעה ותחושות של סיכות ומחטים בזרוע או ברגל.

מה ניתן לעשות כשמופיעים תסמיני מיגרנה

הידיעה שהמיגרנה עשויה להגיע יכולה לעזור לבצע שינויים בהתנהגות שלנו וזאת כדי לשמור עליה תחת שליטה. השלבים הבאים יכולים לעזור בכך:

הפסקה

ככל האפשר יש לנסות לקחת פסק זמן כדי להירגע. מיגרנה יכולה לגרום לרגישות גבוהה לצלילים ולאורות ולכן ישיבה או שכיבה בחדר שקט וחשוך יכולה לעזור. אם ניתן לנמנם, זה יכול גם כן לעזור.

שתיית קפאין

אנשים מסוימים מרגישים הקלה במיגרנה לאחר שהם שותים משקה עם קפאין כולל קפה,או תה . עם זאת חשוב שלא להגזים ולהימנע מצריכת קפאין קרוב לשעת השינה. חוסר שינה עלול להוביל להחמרה של המצב.

כרית חימום או קרח

כרית חימום או שקית קרח שמונחת על הראש או הצוואר עשויה לעזור להפחית את הכאב. חלק מאיתנו ירגישו שחום עובד טוב יותר מקור ולהפך. ניתן גם להיכנס למקלחת, להניח כרית חימום על הצוואר, כתפיים וראש כדי להקל על המתח.

הקפדה על נוזלים

חשוב להקפיד על שתיית מים ובמיוחד כאשר נראה כי המיגרנה עומדת להגיע. הדבר חשוב יותר מתמיד וכדאי לקחת איתנו בקבוק מים כדי לוודא שלא נהיה צמאים. לפעמים כל מה שנדרש כדי לעצור את ההידרדרות זו כוס מים אחת.

מה לא לעשות כשהמיגרנה מגיעה

יש להימנע מנטילת תרופות רבות מדי כאשר המינון הוא לא מעל 10 פעמים בחודש. אחרת הדבר יכול להוביל לסיכון לתגובה של יתר כאב ראש. הדבר נכון לצריכת תרופות מרשם ותרופות ללא מרשם. בתחושה של צורך לקחת יותר תרופות חשוב לפנות לרופא.

אין לוותר על הארוחות. חשוב לנסות לאכול ארוחת בוקר קלה, צוהריים וערב ולנסות להקפיד על שגרה מבחינת שעות הארוחה. אם הרעב מעורר מיגרנה יש להקפיד על מרווחים מצומצמים בין הארוחות או לנשנש אגוז או תמר בניהם.

בכל הקשור לתזונה יש להיות עם אצבע על הדופק ולבדוק האם יש מזונות או מאכלים שמחמירים את התחושה. בדרך כלל אלו יהיו גבינות מיושנות, אלכוהול, בשר מעובד, שוקולד וממתיקים מלאכותיים.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

1 תגובה
Inline Feedbacks
View all comments
ורד
לפני 5 חודשים

מי יכול לאכול משהו בכלל בהתקף של מיגרנה?

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

זה מה שקורה בגוף כשמפסיקים לשתות קפה
בריאות

אלה הדברים שקורים לגוף שלכם כאשר אתם מפסיקים לשתות קפה במשך 7 ימים !

בעיות בבלוטת התריס

9 מוצרי מזון שיש להימנע מהם אם סובלים מתת פעילות בלוטת התריס

הרגלים שהורסים את העור

8 הרגלים רעים שהורסים לנו את העור (מבלי שאנחנו מודעים לכך)

לא לאכול מהר

לא לאכול מהר: זה מה שקורה בגוף כשאוכלים לאט

באותו נושא