אם רוצים לרדת במשקל ולהיכנס לכושר, המעבר לתזונה עשירה בפירות וירקות טריים היא החלטה קלה. עם זאת, לא כל הפירות דומים. חלק מהפירות יכולים לעזור יותר במאבק נגד השומן, בין אם הבעייה היא בבטן, בירכיים, בטורסו או באזורים אחרים בגוף. הוספת הפירות הללו לתזונה היומיומית תעזור לשפר את אחוזי השומן בגוף ולהיכנס לכושר.
נצלו את עוצמת האומגה-9 שהאבוקדו מכיל.
חומצות השומן אומגה-9 מהוות סוג שומן טוב הממלא תפקיד מפתח בוויסות התיאבון. באותה מידת חשיבות, הם עוזרים לשפר את המטבוליזם. האבוקדו מהווה מקור טוב לחומצת שומן אולאית חד-רוויה כתוצאה מהאומגה-9. מחקר שנערך על האופן שבו חומצת שומן אולאית עשויה לעזור בהורדת הכולסטרול ולהיות בעלת ערכים טובים לבריאות הלב וכלי הדם נראה מבטיח.
תזונה המכילה פירות עתירי חומרים מזינים ושומנים טובים כמו באבוקדו, נחשבת לתזונה בריאה ללב כבר זה זמן מה. האבוקדו עתיר בסיבים ושומר על תחושת השובע לאורך זמן. מלבד זה, הוא מווסת באופן חיובי את רמות השומנים בדם. כמות של 26 מ"ג של פיטו-סטרולים המצויים ב-30 גרם של אבוקדו מסייעים לספיגתו של כולסטרול מזין בגוף ולהפחתתו של כולסטרול המאוחסן במערכות הגוף.
אנזימים המצויים באשכולית מספקים כוח לגוף
האנזימים המיועדים במיוחד לשריפת שומנים המצויים באשכולית שיכולה להיות ארוחת בוקר בריאה, עשויים לעזור לליפידים במחזור הדם לרדת. האנזימים הללו מורידים את רמות האינסולין וגורמים לגוף לאגור פחות סוכר בצורה של שומן. בנוסף, מאחר ורמת האינסולין יורדת לאחר צריכה של אשכולית עתירה בסיבים ודלת קלוריות, גם התיאבון נבלם. מחקרים מעריכים שלאשכולית יש את היכולת לשפר את רמות השומנים ואת לחץ הדם – אפשרות בהחלט מעניינת במאבק נגד השמנת יתר ומחלות לב וכלי דם. מחקר אחד כזה גילה שגם הכולסטרול באופן כללי והליפו-פרוטאין בצפיפות נמוכה (LDL) ירדו בצורה משמעותית אצל מבוגרים הסובלים מעודף משקל ושצרכו אשכולית אחת כל יום בכל ארוחה במשך 6 שבועות.
לגבור על השומן באמצעות נוגדי חמצון מרימונים
נוגדי החמצון המצויים ברימונים עוזרים להגביר את קצב חילוף החומרים בגוף, מה שאומר שהגוף מסוגל לשרוף יותר שומנים ועם אותה צריכת קלוריות ואותן רמות של פעילות גופנית, פשוט בזכות קצב חילוף חומרים טוב יותר. אפשר להשתמש במזון כדי לקבל אנרגיה בצורה יעילה יותר, ואז נוגדי החמצון יכולים להפגין את מלוא עוצמתם. במחקר שנערך, נתגלה שצריכה על בסיס יומי קבוע של מיץ רימונים מרוכז מסייעת לשיפור פרופילי השומנים אצל מטופלים חולי סוכרת ורמות הכולסטרול באופן כללי והכולסטרול LDL ירדו, מה שמצביע על היתרונות שהופקו כתוצאה מטיפול בהיפר-ליפידמיה אצל חולי סוכרת סוג 2.
תפוזים ותפוחים: להילחם בשומן באמצעות סיבים
באמצעות צריכת פירות דלי קלוריות ועתירי סיבים אפשר להגיע לתחושת שובע, לקבל מרץ ולהעניק לגוף ניקוי יסודי. הסיבים המצויים בפירות כגון תפוחים, אגסים ותפוזים עוזרים לגוף להיפטר מרעלנים ופסולת לא רצויה. מחקרים גילו שאם מגדילים את צריכת הסיבים זה יכול להוריד את רמות הכולסטרול בסרום ולשמור על לחץ הדם. התפוחים מכילים גם כמויות גבוהות של פקטין, שמגביל את ספיגת השומן בתאי הגוף. הסיבים שמקורם בתפוזים ובאשכוליות גם הם טובים. מומלץ לאכול את הפירות הללו כשהם שלמים ולא לסחוט אותם, מאחר וזה יגרום לאבדן הסיבים היקרים מפז וזה גם יעניק תחושת שובע ובריאות. לגבי הסיבים המצויים באגסים ובתפוחים, רובם מצויים בקליפה ולכן מומלץ לצרוך אותם יחד עם הקליפה.
אוכמניות: בעלות ערך גליקמי נמוך, שזה חדשות טובות
בצריכה של מנה יומית של פירות, קל לאבד את תחושת כמות הסוכר שמכניסים לגוף. פירות בעלי ערך גליקמי גבוה נותנים תחושה של "אופוריית סוכר" מוכרת, שאליה נלווה פרץ של אנרגיה ולאחר התרסקות, ואז מרגישים רעב או תשוקה לאכול משהו. לעומת זאת, פירות בעלי ערך גליקמי נמוך, משחררים את האנרגיה יותר לאט ואיתה נשארת לאורך זמן גם תחושת השובע. כלומר, פחות סביר שתאכלו שעה לאחר שאכלתם פרי, לעומת מזון בעל ערך גליקמי גבוה שרק נותן חשק לעוד.
האוכמניות הן פרי כזה שיש לו מדד גליקמי נמוך והן גם עוזרות לשומן בטני. מחקרים גילו שצריכת אוכמניות יכולה להתמודד עם ההשפעות של תזונה עתירת כולסטרול/שומן, על ידי שיפור במצב של תפקוד לקוי של האנדותל ולהורדת לחץ הדם. נמצא גם שהקליפה שלהן מעכבת היווצרות של תאי שומן והצטברות של שומנים.
מיידע יעיל מאוד
רימונים על בסיס יומי וטוב מאוד לטיפול בכיבי פה
רק שגורם לעצירות
Thanks for the information 👍👍
FELICIDADES MUCHAS GRACIAS POR COMPARTIR SUS CONOCIMIENTOS
חבל שכתבה זו לא היתה מזמן כי ידעתי רק על אבוקדו ותפוח.אגס תמיד קשה חוץ מצורף אוכמניות לא באזור שלי.בכל מקרה הקבוצה שלכם למרות שאין שיתוף מועילה לאנשים קשי עיכול וגם תרופות מסוימות פוגעות במערכת העיכול למשל אברסטטין.