תה לבעיות בעיקול

בעיות עיכול? אלו המשקאות שיכולים לסייע בעיכול לאחר הארוחה

שמירה על לחות מערכת העיכול חשובה מאד לתהליך פינוי הפסולת מהגוף. מים חמים, תה צמחים ומיצים מסוימים יכולים להפחית תהליכי דלקתיות ולסייע בשיפור פעילות המעיים.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

רעשי בטן, גזים ויציאות לא נוחות הם רק חלק מהבעיות שיכולות להיות כשמערכת העיכול לא מתפקדת כסדרה. ברור כי מצב זה מאד לא נעים אך החדשות הטובות הן שאפשר לעזור לכל המצבים הללו על ידי שתיית משקה שמרגיע את המערכת, משפר את בריאות המעיים ומעודד ספיגת חומרים מזינים.

משקאות אשר מעודדים ומחזקים את מערכת העיכול

כאשר המזון או המשקה חודר לגוף הוא עובר במורד הוושט אל הבטן. שם הוא מתפרק על ידי אנזימי עיכול ועובר למעיים אשר סופגות את החומרים המזינים אל תוך זרם הדם. בתהליך זה יש לחיידקי המעיים תפקיד חשוב בתפקוד מערכת העיכול ולמעשה, כל הפרעה במאזן החיידקים עלולה להוביל להשמנה ולמחלות מעי דלקתיות.

מים וסיבים תזונתיים חשובים בתהליך העיכול וגן בהעברת הפסולת דרך מערכת העיכול ובריכוך יציאות. המשקאות מעודדים ספיגת חומרים מזינים, מקדמים את בריאות המעיים ומסייעים במניעת דלקות מעיים. המשקאות המומלצים כוללים:

מים: בנוסף לחשיבות שלהם לעיכול מים חמימים יכולים לסייע לחיידקי המעיים.

תה צמחים: כולל תה מנטה, כורכום, ג׳ינג׳ר ותה שומר. עשבי התיבול והתבלינים שבתה יכולים להפחית דלקתיות ולהקל על תסמיני מצוקה במערכת העיכול.

מיץ שזיפים: עשיר בסיבים תזונתיים ומעודד יציאות.

מיץ ירוק ושייק: משקאות אלה עשירים במים ובסיבים אשר מסייעים להעברת הפסולת בצורה חלקה ותקינה דרך מערכת העיכול.

משקאות מהם חשוב להימנע לאחר הארוחה

בעוד שמשקאות מסוימים יכולים לשפר את העיכול אחרים פחות מועילים. כל המשקאות המוגזים עלולים להוביל את רמת החומציות בקיבה, לגרום לנפיחות ולתחושת אי נוחות כללית וגיהוק. עוד משקה שחשוב מאד להימנע ממנו ואם צורכים ממנו אז בכמויות קטנות ובמידה הוא הלכוהול.

האלכוהול עלול להוביל להגברת הדלקתיות במעיים, לפגיעה במערכת העיכול ולבריאות שלה. קבוצת משקאות נוספת שעלולה להיות בעייתית היא החלב. אלו אשר רגישים ללקטוז ימצאו כי שתיית משקאות המכילים חלב פרה עלולה להוביל למצוקה של מערכת העיכול. לשמחתנו יש היום משקאות טבעיים רבים אשר יכולים להחליף את חלב הפרה ועדיין להציע טעמים נפלאים.

קפה: טוב או רע לעיכול?

קפה ידוע ביכולת שלו לעורר את המעי הגס ועם זאת חשוב להבין כי גם היום אין לנו מספיק ידע בנוגע לאופן בו הוא משפיע על בריאות המעיים. בנוסף לכך חשוב לשים לב כי כל משקה ממותק אינו מומלץ ובטח שלא לעתים קרובות ובתוך כך נכנס קפה עם סוכר, שמנת וממתיקים אחרים.

כתבות שבריא לדעת
טיפים לעייפות

מנומנמים? הנה כל השיטות שיעזרו לכם להרגיש יותר אנרגטיים על הבוקר

אימונים לחיזוק עצמות

הגיע הזמן לחזק את העצמות? הנה התרגילים שיעזרו לנו בכך

מעבר למזון ושתייה ישנם מספר דברים שיכולים להשפיע לטובה על מערכת העיכול. הליכה לאחר אכילה יכולה מאד לעזור לזרז את העיכול. הימנעות משכיבה או שינה לאחר האוכל גם כן יכולה לסייע כיוון שהשכיבה מאטה את מערכת העיכול. לאלו שסובלים מבעיות בפעילות מעיים ואלו שצורכים תרופות רצוי ליטול תוסף פרוביוטיקה.

להקפיד על אכילה טובה יותר

לעיסה של המזון ביסודיות, העשרת התזונה בסיבים תזונתיים ושתיית מים יכולים כולם לסייע לנו. בחירה במזון עשיר ומלא על פני מזון מעובד והימנעות מאכילה בשעות הלילה המאוחרות גם כן יכולים לעזור לתחושת מעיים טובה יותר.

עבור אלו שעדיין מרגישים אי נוחות במעיים ובוודא לאורך זמן חשוב מאד לפנות לגורם רפואי ולבצע אבחון כדי לשלול בעיות חמורות.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

1 תגובה
Inline Feedbacks
View all comments
אוחנון יוסף
לפני 1 שנה

כתבה שלמדתי ממנה המון

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

סיבות להתחיל לזוז
כושר גופני

רוצים להיראות ולהרגיש צעירים? אלו 7 הסיבות להתחיל לזוז

מוצרי מזון מומלצים, או שאינם מומלצים, להפחתת כאבי פרקים

צמחים שמרגיעים חרדות

9 צמחי מרפא שנלחמים בלחץ וחרדה באופן טבעי!

7 הרגלי בוקר שיכולים לעשות את החיים פשוטים יותר

באותו נושא