מאכלים טובים ולא טובים לטחורים

המזונות הטובים ביותר והמזונות הגרועים ביותר להתמודדות עם טחורים

אכילת סיבים תזונתיים עוזרת לשמור על הלחות בגוף כשזו עוזרת להתמודדות עם טחורים. העצה של אכילת יותר סיבים טובה אך מה זה בעצם אומר בפועל. ההחלטה שלנו מה לשים על הצלחת יכולה להשפיע על הבריאות שלנו וחשוב לדעת מה כדאי להוסיף וממה ממש כדאי להתרחק במקרה של טחורים.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

ישנם שני סוגי סיבים

סיבים מסיסים מתמוססים במים ויוצרים מבנה דמוי ג׳ל (הדרך לדמות זאת היא פשוט לראות מה קורה כשמערבבים שיבולת שועל במים חמים). החומר הזה הוא טוב לגוף, הופך את הצואה לרכה, מעוצבת וקלה יותר למעבר במערכת העיכול. כשהצואה רכה, אין עצירות, הגירויים מינימליים וההתמודדות עם הטחורים מיטבית.

סיבים בלתי מסיסים הם כאלו שנשארים כפי שהם ודוגמה טובה יכולה להיות סלרי שפשוט ״נמצא שם.״ סיבים אלו עוזרים לשמור על התנועה בתוך מערכת העיכול וממנה החוצה. הם יכולים לסייע לאיזון מערכת המעיים שלנו.

מזונות עשירים בסיבים תזונתיים

מזונות רבים נחשבים לעתירי סיבים והם מכילים את אלו המסיסים ואלו שלא מסיסים במים. השאיפה של האדם הבוגר צריכה להיות של צריכת לפחות 25 גרם סיבים כשלפחות שליש מהם צריך להיות מסיס במים (ויותר במקרה של שלשול).

יותר מדי סיבים עלולים לגרום לגזים ונפיחות ולכן אלו שכמעט ולא אוכלים מאכלים עשירים בסיבים צריכים להעשיר את התזונה בהדרגה. כמו כן חשוב מאד להקפיד על הגברת צריכת הנוזלים לצד הגדלת כמויות הסיבים התזונתיים.

שעועית, אגוזים ודגנים

כל משפחת הקטניות יכולה להיות יעילה מאד לבעיות עיכול ולהתמודדות עם טחורים. כך גם עדשים וכל סוגי האגוזים. במתכונים רבים ניתן לשלב את כל הללו כשבחלקם אפשר להחליף את הבשר, כולו או חלקו, באותם מזונות עשירים. אפשר להשתמש בשעועית ואגוזים גם בסלטים וברבים מהמאכלים הנהוגים אצלנו כאן בישראל.

גם דגנים יכולים להיות עשירים מאד בסיבים תזונתיים. בכל מקרה ובמיוחד בהתמודדות עם טחורים ההמלצה היא להחליף את הלחמים הלבנים, הפסטות והקרקרים בגרסאות עשירות העשויות קמחים מלאים, כוסמת ושיפון. זוהי דרך להגביר את כמות הסיבים הבלתי המסיסים תוך הרגלי תזונה בריאים.

חשיבות אכילת פירות וירקות

מזונות צמחיים יכולים להיות נהדרים ויעילים להתמודדות עם טחורים. רצוי לשמור על הקליפות כשאלו דקות (כמו תפוחים, אגסים, תפוחי אדמה) כשאלו מביאים איתם סיבים בלתי מסיסים וכן תרכובות בשם פלבנורידים שיכולות לסייע לשליטה על דימום הטחורים.

פירות יער, ענבים, עגבניות, קייל ועלים ירוקים יהיו לרוב עשירים בפלבנואידים וככל שהם טריים יותר כך טוב יותר. מנת פירות יכולה לכלול לפחות 10% מצריכת הסיבים היומית כשחלק מהפירות והירקות מעניקים גם נוזלים אשר חשובים כל כך ליצירת הרגלי מעיים בריאים. הוספת ירק לכל ארוחה יכולה להיות פתרון מצוין להתמודדות יעילה עם טחורים.

ממה רצוי להימנע

המזון שלנו יכול להשפיע על הטחורים ולכן חשוב לדעת מה כדאי לאכול וממה כדאי להימנע. מזונות מועטים בסיבים תזונתיים עלולים לגרום לטחורים או להחמיר אותם. הם מובילים לעצירות ומכאן נוצרים הטחורים ולכן יש להגביל את האכילה שלהם.

לחם לבן, בייגל, חלב, גבינות, בשרים, מזונות מטוגנים ומזונות מהירים, עלולים כולם להכביד על מערכת העיכול ולא לתת את הסיבים הנדרשים. רצוי להימנע מכל אלה.

כתבות שבריא לדעת
טיפים לחילוף חומרים

8 פעולות שיכולות לסייע בהאצת תהליך חילוף החומרים

תרגילים לחיים ארוכים

עד 120: הנה התרגילים שיעזרו לכם להגיע לחיים ארוכים

במקרים מסוימים תוספי ברזל יכולים להוביל לעצירות ולבעיות עיכול שונות ולכן אם הטחורים מופיעים לאחר נטילתם יש להתייעץ עם הרופא ולשקול לבצע שינוי שיתאים גם לצרכים הבריאותיים וגם למערכת העיכול.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות

8 דברים שאתם עושים לפני השינה וגורמים לכם לנדודי שינה

מאכלים עם חלבון

מחפשים חלבון? הנה רשימת הפירות שמכילים הכי הרבה חלבון

רופאים מזהירים: אלה הסיבות שבגללן אסור לכם לייבש כביסה על הרדיאטור!

המשקה הטבעי הזה הוא תרופה טבעית להורדת רמת הכולסטרול, ירידה במשקל ושינה טובה יותר

באותו נושא