מספר המבוגרים אשר סובלים מעודף משקל נמצא בעליה מתמדת. הדבר לא רק מוביל לצורך בשינוי אמיתי אלא לתעשיית דיאטה שלמה אשר מגלגלת הון עתק.
הבעיה עם המזונות הדיאטטיים, דלי השומן ודלי הקלוריות היא שהם לעתים לא עוזרים ולא פעם אפילו מזיקים ומובילים לעלייה בשומן ובמשקל. הנה הרשימה של 15 המזונות שנחשבים דיאטטיים אך עלולים לעשות את הפעולה ההפוכה.
1. שייק ושייק חלבונים
שייקים באשר הם ובמיוחד שייק חלבון אשר מקבל תשואות על ידי מתאמנים יכולים להכיל לא רק הרבה קלוריות אלא גם כמות גדולה של סוכר. בחלקם יש כ-55 גרם סוכר (14 כפיות) ל-450 מ״ל והם יכולים להגיד גם ל-400 קלוריות למנה ויותר.
2. יוגורט דל שומן
השומן מגביר את טעמי המזון וכשמסירים אותו צריך להוסיף משהו אחר כדי לשפר את הטעם. כוס אחת של יוגורט דל שומן יכולה להכיל 7 כפיות סוכר וקלוריות רבות. מחקרים גם מצאו כי נשים שצרכו מוצרי חלב עתירי שומן עלו פחות לעומת אלו שבחרו במוצרים דלי שומן.
3. מיצים טריים
מיצי פירות יכולים לשפר את הבריאות ואף לנקות את הגוף אך חשוב להבין כי הם עשירים בסוכר וקלוריות. לכן מומלץ להימנע מהם בתהליך ירידה במשקל.
4. ממתיקים ״בריאים״
הרבה חותכים את הסוכר הלבן אבל לא שמים לב כי הממתיקים האלטרנטיביים גם גורמים לעלייה במשקל ואינם מרגיעים את התשוקה למתוק.
5. דגנים דלי קלוריות
דגני בוקר דלי קלוריות עשויים להיות עמוסים בתוספי סוכר או תחליפי סוכר. הם יכולים להיות דלי קלוריות אך מחקר הראה כי הם לא מסייעים לירידה במשקל ולעתים אף להפך.
6. פירות יבשים
פירות יבשים מלאים בסיבים, ויטמינים ומינרליים אבל… הם גם מכילים כמות גדולה של קלוריות וסוכר וקל יותר לאכול אותם והרבה מהם לעומת פירות טריים.
7. מזונות דיאטטיים ארוזים
כל מוצר דיאטטי ארוז, מעוגיות ועד צ׳יפס נטול שומן, מכיל כמות גדולה של חומרים משמרים, שומנים לא בריאים וממתיקים מלאכותיים שעלולים להזיק לגוף.
8. קפה בטעמים
קפאין יכול לשמש כמדכא תיאבון (קל) ולכן הוא לא פעם משתלב בתזונה של אלו שמנסים לרזות. עם זאת קפה בטעמים כולל הפוך, לאטה ודומיהם, שופע בקלוריות וסוכרים שעושים את הפעולה ההפוכה.
9. סלטים מוכנים מראש
אכילת ירקות יכולה בהחלט לתרום לירידה במשקל אבל סלטים מוכנים מכילים לא פעם רטבים עשירים בקלוריות ואותם רטבים מובילים בדיוק לפעולה ההפוכה. יש להעדיף סלט ביתי טרי על פני מוכן ומלא רוטב.
10. חטיפי חלבון
רבים מסתמכים על חטיפי חלבון כדי להגביר את האנרגיה בקלות ובזמן שחלק באמת בריאים ומזינים הרוב מלאי קלוריות, סוכרים וחומרים מלאכותיים אחרים שגורמים לעלייה במשקל.
11. משקאות דיאטטיים
קל להתפתות למשקאות הדיאטטיים המכילים 0 קלוריות. עם זאת, מחקרים מצביעים כי הם מובילים לעלייה במשקל, משפיעים לרעה על חיידקי המעיים ומגדילים את הסיכון לפתח סוכרת ומחלות מטבוליות אחרות.
12. גרנולה
אנשים רבים אשר מודעים לבריאות משלבים גרנולה בתזונה אך יש לזכור כי מעבר למרכיבים מזינים כמו שיבולת שועל ואגוזים, רבים מהם רוויים בתוספת סוכרים ולכן תמיד יש להעדיף גרנולה ביתית על פני קנויה.
13. משקאות ספורט
משקאות ספורט יכולים לסייע למתאמנים אשר זקוקים לאנרגיה רבה בשל אימון ממושך ואינטנסיבי. עם זאת הם עשויים לכלול סוכר רב ולהוביל לצריכה קלורית עודפת ולכן הם לא מתאימים לרוב האנשים.
14. רטבים דלי קלוריות
רטבים כמו קטשופ, מיונז, ברביקיו ונוספים יכולים להיות מקור נסתר לתוספת סוכר וקלוריות. באופן מפתיע, רטבים דלי קלוריות יהיו עמוסים בסוכר כך שהם לא מסייעים ואף מזיקים לתהליך הירידה במשקל.
15. סושי
לרוב, סושי יכול לשמש כארוחה בריאה, אך תלוי מה הוא מכיל. סושי המכיל מרכיבים טבעיים וקלילים כמו אבוקדו ודג, יכול להזין אותנו אך סושי בטמפורה ורטבים מתוקים עושה בדיוק את העבודה ההפוכה ומכיל קלוריות רבות.
הכוונה בטח לפירות מיובשים ולא יבשים.
למרות שאני מודעת, שמחתי לקרוא ולהוסיף לידע שלי מה מסתתר בכל מוצר"דיאטטי" תודה.