מתי לדאוג מקצף בשתן

רואים בועות או קצף בשתן? האם צריך לדאוג מזה

כשאנחנו הולכים לשירותים ורואים שהשתן שלנו מלא בקצף או אפילו מבעבע, המראה יכול להדאיג אותנו. בקצרה אפשר להגיד כי יכול להיות שבאמת מדובר בבעיה אך יתכן שאנחנו יכולים להיות רגועים לחלוטין ובמאמר זה נבחן את הסוגייה.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

כשאנחנו הולכים לשירותים ורואים שהשתן שלנו מלא בקצף או אפילו מבעבע, המראה יכול להדאיג אותנו. בקצרה אפשר להגיד כי יכול להיות שבאמת מדובר בבעיה אך יתכן שאנחנו יכולים להיות רגועים לחלוטין ובמאמר זה נבחן את הסוגייה.

הסיבות לכך שהשתן שלנו מוקצף

זרם שתן מהיר. לעתים הסיבה לכך שהשתן שלנו ״מבעבע״ היא פשוט הזרימה. כששלפוחית השתן שלנו מלאה אנחנו עשויים לתת שתן בזרם חזק וכתוצאה מכך נוצרת שכבה של בועות שנעלמת במהירות יחסית. מקרה זה נחשב לנורמלי ובמיוחד אם אנחנו רואים את הבעבוע רק מדי פעם ולא באופן קבוע.
מוצרי ניקוי לאסלה. אנחנו יכולים להיות מוטרדים משתן קצפי אך כדאי שנדע שלפעמים הסיבה לכך היא פשוט חומרי הניקוי שהשתמשנו בהם. ישנם חומרים אשר נשארים באסלה וגורמים למראה של בועות בשתן בזמן שהכול בסדר.
התייבשות. חוסר שתייה עלולה להוביל למצב של שתן מבעבע. התייבשות יכולה להוביל לשתן ״קצפי״ וזאת בשל העובדה שהוא מרוכז. השתן יכול להיות גם כהה מהרגיל ובעיקר כאשר מדובר על התייבשות חד פעמית. במקרה שמצב זה קבוע יש לבצע

בדיקה וכמובן להקפיד על שתייה מספקת.

סוכרת. רמות גבוהות של סוכר בדם עשויות להוביל להעמסה על הכליות ולהקשות על תהליך סינון הדם. הדבר יכול להוביל להופעה של מולקולות גלוקוז וחלבון בשתן והתוצאה היא שתן ״מוקצף.״
מחלת כליות. קצף שנראה באסלה יכול להיות סימן אזהרה למחלת כליות. ייתכן שהכליות משחררות חלבון לתוך השתן והדבר גורם למראה של קצף. במקרה שאנחנו רואים את הקצף לעתים קרובות יש לפנות לגורם רפואי לאבחון מעמיק.

הגורמים לחלבון בשתן

הדם שלנו מכיל חלבונים אשר מסייעים לבנות את העצמות והשרירים. החלבונים עוזרים לנו להילחם בזיהומים ומאזנים את הנוזלים בגוף כשהחלבון העיקרי בדם הוא אלבומין. באופן טבעי התפקיד של הכליות הוא להסיר פסולת ונוזל מיותר מהדם שלנו. כליות בריאות מאפשרות לחלבון ולשאר החומרים המזינים לזרום ולהגיע לאיברים שונים הזקוקים להם.
כאשר הכליות ניזוקות, חלק ממולקולות החלבון בורחות אל השתן כשהביטוי הרפואי לכך הוא פרוטאינוריה או אלבומינוריה. שתי המילים הגדולות הללו באות לציין מצב של חוסר תקינות של הכליות.

פרוטאינוריה

במקרה שאנחנו רואים קצף באסלה יתכן מאד שהרופא יבקש לבצע בדיקה של דגימת שתן. הבדיקה נחשבת לפשוטה ויתכן ותתבצע בדיקת סטיק לפני שליחת הדגימה למעבדה. במקרה של חשש למחלת כליות כרונית (CKD), יכול להיות שתתבצע הפניה לנפרולוג כדי לקבל החלטה כיצד לפעול.
בנוסף לבדיקת שתן יתכן שתהיה המלצה לבצע בדיקת דם, בדיקות הדמיה לבחינת תפקוד הכליות ובמקרים שיש ממצאים יתכן ויהיה צורך לבצע ביופסיה של הכליה. עם זאת יש לציין כי קודם כל יתבצעו בדיקות מעבדה פשוטות ולא כואבות.

הפחתת הקצף בשתן

הטיפול בקצף בשתן משתנה בהתאם למצב שמוביל אליו. במקרה של התייבשות כל שיש לעשות הוא לשתות יותר מים באופן קבוע. במקרה של CKD, הטיפול יהיה תואם למצב המחלה כאשר ישנה אפשרות להאט את ההתקדמות ולהפחית סבירות לאי ספיקת כליות. הטיפול יכול להיות מורכב ממספר אספקטים:
תרופה: הורדת לחץ דם יכולה לעזור להפחית את כמות החלבון בשתן ותרופות יכולות לעזור בכך. התרופות יכולות לכלול מרכיבים מעכבי אנזים הממיר אנגיוטנסין וחומרים משתנים.
תזונה: במיוחד במקרה של סוכרת יש להקפיד על תזונה מתאימה ושליטה ככל האפשר ברמות הסוכר בדם וכן בתסמינים שקשורים בכך.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

1 תגובה
Inline Feedbacks
View all comments
רינה
לפני 36 שניות

כתבה חשובה. תודה רבה.

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות

5 סימנים שיש לכם רעלים לכודים בגוף

זרימת הדם לקויה, והרגליים והידיים קרות? הנה מה שאתם יכולים לעשות כדי לפתור את הבעיה הזו!

דברים שהורסים את השיניים

רופאי השיניים מסבירים: 7 ההרגלים שהורסים את השיניים והחניכיים

10 מזונות שעוזרים להתגבר על הדיכאון

באותו נושא