שליטה במתח
מתח ולחץ הם ״צרכני אנרגיה״. שיחה עם חבר או קרוב משפחה, הצטרפות לקבוצות תמיכה ופעילות הרפיה כמו מדיטציה ויוגה, יכולים לעזור להפיג את המתח ולהחזיר את האנרגיה. מתח ולחץ יכולים להוביל גם למחלות פיזיות ולכן חשוב למצוא לעצמנו אמצעים טבעיים שיאפשרו לנו לנהל חיים רגועים ככל האפשר.
הקלה על העומס
אחת הסיבות לעייפות היא עבודת יתר כשזו יכולה להיות סביב המקצוע שלנו אך לא רק. גם מחויבויות אישיות, משפחתיות וחברתיות יכולות להוביל לעומס שגורם לעייפות. ככל האפשר יש לייעל את רשימות הפעילויות שאנחנו ״חייבים לעשות״, לקבוע סדרי עדיפויות ולבקש עזרה במידת הצורך.
פעילות גופנית
פעילות גופנית תורמת לשנת לילה טובה. היא מאפשרת לתאים לשרוף אנרגיה ולהכניס חמצן לתוך הגוף וכן להגביר את רמות הדופמין במוח. פעילות גופנית משפרת את מצב הרוח ומאפשרת לנו להתמקד בעצמנו. החדשות הטובות באמת הן שאנחנו לא חייבים אימון אינטנסיבי של שעה כדי להרוויח את האנרגיה ולפעמים מספיקה לנו הליכה מהירה של חצי שעה כדי להשיג תוצאות חיוביות.
הימנעות מעישון
עישון גורם לשלל מחלות והוא גם ״גנב אנרגיה״ משמעותי. העישון עלול לגרום לנדודי שינה ואמנם הניקוטין הוא חומר ממריץ אך הוא גורם לערות ולאו דווקא לאנרגיה. העישון עלול להקשות על ההירדמות ולהוביל ליקיצות מרובות במהלך השינה.
הגבלת שינה
עצה זו עשויה להישמע מוזרה בתחילה אך לפעמים הגבלת שינה יכולה דווקא להועיל ביצירת שגרת מנוחה חיובית. יש להימנע בעיקר מנמנום במהלך היום וכן לבדוק כיצד שעות השינה שלנו משפיעות עלינו. לפעמים הליכה לישון מאוחר יותר עוזרת להירדמות מהירה ולכן לצבירת אנרגיה.
אכילה לצורך אנרגיה
אכילת מזונות עם אינדקס גליקמי נמוך, שהסוכרים שלהם נספגים באיטיות, יכולה לעזור להימנע מעייפות. מזונות עתירי סוכר גורמים לעלייה מהירה באנרגיה אך גם לירידה משמעותית והם גורמים לאכילה מרובה. מזונות מועדפים יהיו דגנים מלאים, ירקות עם סיבים, אגוזים ושמנים בריאים כמו שמן זית.
הפחתת הקפאין
קפאין עוזר להגביר את הערנות כאן ועכשיו אך הסתמכות עליו היא ממש לא הדרך לשמור על האנרגיה שלנו. כוס קפה פה ושם יכולה להיות יעילה אך כדאי לדעת כי כמויות גדולות של קפאין (מופיע לא רק בקפה אלא גם במשקאות אנרגיה וממותקים), עלולה להוביל לנדודי שינה ולפגיעה ברמות האנרגיות שלנו.
הגבלת האלכוהול
אחת הפעולות הטובות שאנחנו יכולים לעשות למען עצמנו ובמיוחד אם אנחנו מרגישים שרמות האנרגיה שלנו נמוכות היא להימנע מצריכת אלכוהול. התגובה המיידית למשקה תהיה בדרך כלל ירידה באנרגיה ולכן צריכה בשעות הצהריים עלולה להוביל לנמנום שאינו מסייע לנו. שתייה בשעות הערב יכולה להוביל לנמנום והירדמות אך לפגוע באיכות השינה ומכאן ברמות האנרגיה.
שתיית מים
מים הם אחד המרכיבים החשובים ביותר בגופנו והם משפיעים על מערכות רבות. ״משמעת מים״ יכולה להוביל לשיפור משמעותי ברמות האנרגיות וכן לתמוך בכל שאר הפעילויות שאנו מבצעים לאורך היום. הקפדה על שתיית 8 כוסות מים ביום יכולה להשפיע תוך זמן קצר על תחושת האנרגיה שלנו.
עצות מעולות ולפי נסיוני עובדות מצויין