איך לעלות את האנרגיה בזיקנה

טיפים להעלאת האנרגיה ומצב הרוח עם הגיל שעולה

עם הגיל מגיעה גם החוכמה ופרספקטיבה חדשה על החיים. במקביל, שינויים שונים יכולים להוביל לירידה באנרגיה הכללית כשהדבר יכול לבוא לידי ביטוי בקושי לבצע את הפעולות כמו בעבר, עצירה של פעילויות שונות לצורך מנוחה ובכלל קצב איטי יותר. כל התחושות הללו טבעיות אך גם בגיל מבוגר אפשר לעשות שינויים וליהנות מעלייה באנרגיה.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

ניהול נכון של התפריט

עם השנים שעוברות חשוב שנשים לב למה שיש לנו בצלחת. ישנם סוגי מזונות שיכולים לעזור לנו להרגיש יותר טוב ואנרגטיים יותר. כדאי לדעת שעם הגיל היכולת להפוך את המזון לאנרגיה יורדת ולכן רבים עשויים לעלות במשקל. למרות שמדובר בתהליך טבעי אין זה אומר שצריך להשלים עם המצב וכי אפשר להישאר בכושר, לעשות שינויים תזונתיים ולהרוויח יותר אנרגיה.

בכל הקשור לתזונה, לסוכר יש תפקיד משמעותי וישנם מומחים שטוענים כי מזונות בעלי ערך גליקמי נמוך כמו שעועית, אגוזים, דגנים מלאים וירקות שהם לא עמילניים, יכולים לעזור לנו לשמור על איזון הסוכר בדם. לעומת זאת מזונות בעלי ערך גליקמי גבוה כמו אורז לבן, לחם לבן ומשקאות ממותקים, עלולים להוביל לעלייה מהירה ברמות הסוכר, מה שמרים מיד את האנרגיה אבל גם מוביל לירידה תוך זמן קצר.

כמות המזון

מעט מדי קלוריות עלולות להשאיר אותנו רעבים אך יותר מדי קלוריות עלולות להוביל לעלייה במשקל אשר מובילה בין היתר לתחושת איטיות ועייפות. השאלה כמה אנחנו צריכים לאכול מדי יום משתנה בהתאם למצב הנוכחי שלנו, הפעילות שאנחנו מבצעים במהלך היום וגורמים נוספים כשהתייעצות עם גורם מקצועי כמו דיאטנית יכול להיות לעזר.

תנועה כמפתח לאנרגיה

לאורך השנים אנחנו נוטים להחליף את הפעילות האקטיבית בפעילות רגועה ונינוחה. עם זאת חשוב בכל גיל לשמור על פעילות גופנית וכדאי לדעת שהיא מתגמלת אותנו ביותר אנרגיה. פעילות גופנית היא דרך נהדרת לשמור על אנרגיה גבוהה ועל הגוף שלנו.

לא תמיד נוכל לבצע את אותה הפעילות שעשינו כשהיינו צעירים אך אין זה אומר שאנחנו אמורים להפסיק לזוז. אפשר למצוא שלל תוכניות כושר שמותאמות לגילאים שונים, לרמות קושי משתנות ואפילו לבעיות גופניות ספציפיות. החשוב ביותר הוא לפנות זמן ולהיות מודעים לחשיבות התנועה. במקרה של מגבלה פיזית או פעילות אקטיבית מאד יש להתייעץ עם הרופא לפני שמתחילים.

מנוחות קצרות

לא פעם השינה הופכת לפחות אפקטיבית עם השנים והדבר יכול להוביל לשנת צוהריים כהשלמה לזו של הלילה. עם זאת חשוב לשמור על שגרת שינה טובה ככל האפשר ולאמץ הרגל של מנוחות קצרות במהלך היום, כאלה שיעניקו לנו עוד אנרגיה אך לא יפגעו בשינה שאנחנו אמורים לישון בלילה.

כדי ליהנות משנת לילה טובה יש להקפיד על חדר חשוך, מזרן נוח, מרחב שקט ונטול תאורה לא טבעית. כמו כן רצוי להימנע משתיית אלכוהול לפני השינה כיוון שלמרות שהוא גורם לתחושה הוא גם עלול להוביל לשינה פחות איכותית. כמו כן רצוי להימנע מצריכת קפאין בשעות אחר הצהריים, לכבות את המסכים מספר שעות לפני השינה ולאמץ שגרת שינה קבועה באותן השעות ככל שהדבר מאפשר זאת.

באופן כללי ההמלצה היא לצמצם את צריכת האלכוהול והגברת הנוזלים הנקיים (מים או מים עם לימון, מלפפון ודומיהם) ולפנות לרופא בכל בעיה רפואית.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

1 תגובה
Inline Feedbacks
View all comments
סוזי פקר
לפני 3 חודשים

כמה שזה נכון

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

אלצהיימר
בריאות

מחקר חדש: בריאות השיניים לקויה עלולה להעלות את הסיכון לאלצהיימר

8 סיבות להתעוררות באמצע הלילה, וכיצד לתקן את זה

הפתרון לעייפות וחוסר אנרגיה

תתעוררו: 9 דרכים להיפטר מהעייפות ולהתמלא באנרגיות

דברים שצריך כדי להיות בריאים

13 דברים שכדאי לעשות למען הבריאות שלנו

באותו נושא