ישנם מצבים בהם חוסר רעב בבוקר יכול להיות סממן לבעיה רצינית אך סביר להניח שמדובר במצב נורמלי הנובע מאחת מ-6 הסיבות המצורפות.
1. ארוחת ערב גדולה או חטיפים בלילה
סיבה אחת לכך שאנחנו מדי פעם לא רעבים בשעות הבוקר יכולה להיות אכילת לילה מאוחרת או ארוחת ערב גדולה מאד. הדבר נכון בעיקר כאשר הארוחות הללו עשירות בשומן וחלבון כשאלו יכולים להאט את התרוקנות הבטן ולהשאיר את תחושת השובע לאורך זמן, אפילו עד למחרת בבוקר.
החלבון בפרט יכול להשפיע משמעותית על רמות ההורמונים המווסתים את הרעב והתיאבון והשומן קשור בתחושת השובע. אלו אשר מעדיפים לאכול ארוחת ערב גדולה ולדלג על ארוחת הבוקר ביום למחרת ומרגישים בסדר עם זה יכולים להמשיך כך ובלבד שישנה הקפדה על חומרי הזנה ולחות הנדרשים במהלך היום.
2. שינוי ברמות ההורמונים במהלך הלילה
במהלך הלילה והשינה רמות ההורמונים משתנות והדבר יכול להשפיע על התיאבון. מחקרים מצביעים על כך שהרמון האפינפרין המכונה גם אדרנלין נוטה להיות גבוה בשעות הבוקר. הורמון זה מדכא את התיאבון על ידי האטת קצב ההתרוקנות של הקיבה והגברת פירוק הפחמימות המאוחסנות בכבד ובשרירים כדי לתדלק את הגוף שלנו.
מחקרים שונים עסקו בתחום זה ומצאו כי תנודות הורמונים הן לא רק טבעיות ולא מהוות סיבה לדאגה אלא יכולות להשפיע על תחושת הרעב. עם זאת, אלו שמרגישים שינויים פתאומיים קיצוניים ברעב או בתיאבון צריכים להתייעץ עם איש מקצוע בתחום.
3. חרדה ודיכאון
חרדה ודיכאון יכולים להשפיע משמעותית על רמות הרעב. כמו כן תסמינים כמו הפרעות שינה, עייפות ואובדן עניין יכולים להוביל לירידה בתיאבון. עם זאת חרדה ודיכאון יכולים להשפיע על אנשים שונים בצורה שונה ובעוד שאחדים יאבדו את הרעב אחרים ירגישו רעב גדול.
כל מי שחווה חרדה או דיכאון אשר משפיעים על היבטים שונים בחיים, כולל או לא כולל רמות התיאבון, צריך לפנות להתייעצות ולקבל טיפול מתאים.
4. הריון
כל אחת יכולה להרגיש אחרת לגמרי בתקופת ההיריון כשאחת מהתופעות המוכרות היא בחילות והקאות שלפעמים מאפיינות את שעות הבוקר בלבד ולפעמים ממשיכות לכל אורך היום. לרוב, הבחילות עוברות בטרימסטר השני.
עוד תסמינים שיכולים להיות בהריון וקשורים באכילה הם הפרעות עיכול, נפיחות, קושי בריקון הקיבה, בררנות למאכלים מסוימים ועוד. כל אלה יכולים להיות תקינים לחלוטין אך במקרה של קושי לאכול לאורך זמן יש להתייעץ עם גורם מקצועי ולראות כיצד לפעול.
5. תקופת מחלה
לפעמים ירידה ברעב יכולה להצביע על חולשה של הגוף. היא יכולה להגיע כשאנחנו ממש חולים או להצביע על כך שאנחנו מפתחים מחלה. זיהומים מסוימים מגבילים את חושי הטעם והריח ולכן הם משפיעים על רמת התיאבון שלנו.
ישנם זיהומים אשר גורמם גם לבחילות ואף הקאות ולכן ברור שבמצב זה לא נרצה לאכול. לצד זאת חשוב מאד להקפיד לתדלק את הגוף, להקפיד על שתייה מרובה ולהעדיף מזון קל לעיכול כדי לתמוך בגוף ולחזק אותו.
6. סיבות נוספות
בנוסף לכל הסיבות שצורפו יכול להיות שאנחנו לא מרגישים רעב בשל אחת מהסיבות הבאות:
- נטילת תרופות מסוימות כולל משתנות ואנטיביוטיקה
- הזדקנות הקשורה בשינוי בצרכי האנרגיה, המערך ההורמונלי, הטעם והריח
- בעיות בבלוטת התריס המובילות לחוסר תיאבון ודורשות בדיקה
- ביוץ מוביל לעלייה באסטרוגן ומדכא את התיאבות
- מצבים כרוניים כולל מחלות כבד, אי ספיקת לב, מחלת כליות, סרטן ואיידס
אם ישנו חשד לאחד מהמצבים הללו יש להתייעץ עם איש מקצוע מתאים.
הכתבה הזו ברורה לחלוטין וכן כל הכתבות שלכם.
עלו והצליחו !
תודה לכם.