מתי שאפשר, מומלץ להכין משקאות בבית, כדי להימנע מצריכת קלוריות לא נחוצה. האמירה "אתה מה שאתה אוכל", עשוייה להיות נכונה, אך זה רק חצי מהסיפור. טכנית, אתם גם מה שאתם שותים. נוזלים מכילים קלוריות וחומרים מזינים אפילו אם אינכם מודעים לכך. יש לזכור שלמשקאות אין את אותה השפעה כמו לאוכל מוצק.
משקאות בפועל לא משביעים, וזאת על פי מחקר שנערך בשנת 2011, וזאת עשוייה להיות בעיה אם מנסים להישאר בריאים. יתר על כן, משקאות רבים בשוק הם עתירי סוכר, מכילים חומרי טעם מלאכותיים וקלוריות מיותרות. להלן משקאות שמומלץ להימנע מהם.
1. משקאות ספורט
משקאות ספורט נועדו למלא את מלאי האלקטרוליטים שמאבדים בזמן שמזיעים. אולם, למרות מה שהפרסומות אומרות, משקה ירוק בצבע זוהר, אינו התשובה. ראשית, מדובר בחומר צבע מלאכותי. שום משקה בריאות טבעי, לא אמור להיראות בצבע מבריק ! מותגים רבים מוסיפים חומרי טעם מלאכותיים וסוכר כדי שיהיו טעימים יותר.
אלא אם מתאמנים במשך יותר מ-60 דקות, שתיית מים היא מצויינת. לעומת זאת, מומלץ להכין משקאות ספורט בבית וללא הוספת סוכר. מים חמימים עם לימון, יכולים להוות תחליף מצויין.
2. משקאות דיאט
זה אינו מפתיע, אך משקאות דיאט לא טובים יותר. בטווח הקצר, הם אולי מרגיעים את הצורך בסוכר, אך ממתיקים מלאכותיים עלולים לפעול נגדכם.
לעומת סוכר אמיתי, ממתיקים מלאכותיים הם הרבה יותר ממותקים, ועם זאת הם אינם נותנים את אותו הטעם בעת המעבר למוח, מה שמגביר את התשוקה לסוכר. ממתיקים מלאכותיים הם ללא קלוריות, מה שגורם לתחושת רעב ותשוקה לסוכר.
3. מיצי פירות
מה שנקרא "מיצי פירות" צריך להיות בריא לפי ההיגיון. אך זה לא כך. בקבוק של מיץ פירות הוא בעיקרון ממתק נוזלי. יותר גרוע אפילו אם שותים מה שנקרא "קוקטייל פירות, או "משקה פירות". הטעם הוא של פירות, אך רחוק מאד מהדבר האמיתי.
מיץ פירות מקבל את המתיקות שלו מהסוכר. למשל, פחית קוקטייל פירות, מכילה כ-25.74 גרם של סוכר בכוס אחת. זה כמעט 100 קלוריות. יש לציין שמיץ ירק, מבוסס על אותו עיקרון. כדי להימנע מהוספת סוכר, מומלץ להכין מיצים בבית. השקיעו בקניית מסחטת מיץ וכך תוכלו להכין לעצמכם מיץ טרי שכולו מכיל את המוצר הטבעי.
4. בקבוק משקה קפה
אחרי מים ותה, הקפה הוא אחד מהמשקאות הנצרכים ביותר בעולם. הוא גם עתיר נוגדי חמצון, אך מסוגי הקפה למיניהם שבבקבוק, מומלץ להימנע. בקבוק בטעם קפה יכול להכיל כ-30 גרם של סוכר, 180 קלוריות ואפילו שומן רווי.
זוהי לא בדיוק הפשרה הטובה ביותר. במקום זה, מומלץ להכין קפה בבית,
5. בקבוקי לימונה
לימונדה מסחרית לא בריאה ממש כמו משקאות ממותקים. היא מיוצרת עם תערובת של אבקת סוכר, חלופה זולה ללימונים אמיתיים. כוס אחת יכולה להכיל כ-9.24 גרם סוכר, או יותר.
מומלץ לשתות לימונדה שעשויה מלימונים אמיתיים בלבד. כשאוכלים בחוץ, הזמינו כוס מים עם לימון. אופציה נוספת היא להכין פירות עם מים בבית.
משקאות מסוג כזה עשויים להיראות בריאים בהתחלה, אך אם קוראים את התווית, היא כבר מפורטת ואפשר להבין ממנה הרבה יותר, ואם מתעורר ספק, הכינו בבית, או שתו מים במקום זה.
אם רוצים לשתות משהו בחוץ מה עדיף?