10 דברים שחשוב לדעת על שתיית מים

לא ככה: 10 הדברים שחשוב לדעת על שתיית מים

האם ידעתם שהבחירה בבקבוק המים שלכם יכולה להשפיע על בריאותכם?
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

1. שימוש עם בקבוקים המכילים BPA

BPA הוא קיצור של הכימיקל ביספינול A אשר משמש לייצור מוצרים רבים ובהם גם בקבוקי מים. מחקרים מצביעים על כך ש-BPA יכול להיכנס למזון ולמשקאות וכי חשיפה גדולה מדי לכימיקל עלול להוביל למומים מולדים. יש שמעריכים כי יתכן שלכימיקל השפעה על מצבים בריאותיים שונים כולל לחץ דם גבוה, חוסר איזון הורמונלי, מחלות לב וסוכרת מסוג 2. ההמלצה היא לבחור בקבוקים נטולי ביספינול A, מנירוסטה או זכוכית.

2. חשש ממיתוס המים הקרים

מים קרים אינם מצמצמים את כלי הדם ולא מקשים על דרכי העיכול. הם יכולים להיות נהדרים לקירור והתרעננות כמו גם ליצירת לחות ולדילול הריר.

3. הוספת פירות או ירקות חתוכים

פירות וירקות חתוכים עשויים להפוך את המים לטעימים ומרעננים יותר אך בחוסר זהירות אלו יכולים למלא את המים במלחות כולל סלמונלה ואי-קולי. הסיבה לכך היא שהקליפה של הפירות והירקות אינה נקייה והחיתוך מעביר פנימה חיידקים. לכן, יש להקפיד על חיתוך נכון ושטיפה של הפירות והירקות במים זורמים לפני ההוספה שלהם למי השתייה.

4. שתיית אלכוהול וקפאין

משקאות אלכוהוליים ועם קפאין עלולים להוביל לשתן מרובה שעלול להוביל בסופו של דבר להתייבשות. על ידי התאמת המשקאות 1:1 אפשר להפחית את סכנת ההתייבשות כשהמשמעות היא שעל כל כוס קפה או אלכוהול יש לשתות לפחות כוס מים אחת.

5. צריכת ויטמינים ומינרליים

כשאנחנו צורכים כדורים שונים ובמיוחד ויטמינים ומינרלים רצוי לשתות אותם עם יותר מים מכפי שצריך רק כדי ״להוריד אותם בגרון.״ שתיית כוס מים עוזרת למנוע מהכדור להיתקע בוושט ומסייעת לגוף לספוג את הוויטמינים המסיסים במים בצורה המיטבית.

6. תוספים מלאכותיים למים

טעות שנעשית לא פעם היא הוספת תוספים מלאכותיים למים. אין כל בעיה עם קצת טעם אבל כל מה שקשור לממתיקים מלאכותיים וחומרים לא טבעיים עלול להעלות את הסיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2 ולסרטן. יותר מכך, אותם תוספים יכולים ליצור תחושה של רעב ולכן ההמלצה היא להימנע מכל תוספת סוכר, סירופ סוכר, אספרטיים וסוכרלוז. במקום ניתן להוסיף למים לימון, נענע ועשבי תיבול שנשטפו היטב לפני כן.

7. חוסר הקשבה לגוף

לוח הזמנים הצפוף שלנו יכול לגרום לנו להתנתק מהצרכים האמיתיים של הגוף ולא לשים לב לאיתותים בזמן אמת. חשוב להכיר את סימני ההתייבשות השונים כולל עייפות, לזכור לשתות יותר במהלך ולאחר אימון, ביום חם ולהכיר את הצרכים הבסיסיים שלנו.

8. שתייה בזמן הנכון

על אף שחשוב לשתות מים יש להימנע משתייה מרובה בבת אחת. אין כל ערך בשתיית ליטר מים בפעם אחת ורצוי להימנע משתייה מרובה צמוד לשעת השינה כדי לא לפגוע באיכות שלה. במקום ההמלצה היא ללגום לאט לכל אורך היום ולכל היותר ליטר בשעה.

9. בחירת מקור המים

טיולים בטבע לצד מקורות מים יכולים להיות נפלאים אבל גם אם המים נראים צלולים ונקיים אין זה אומר שהם אכן כאלה. יש לזכור כי גורמים שונים יכולים להוביל לזיהום כולל צמחים רעילים, צואה ושתן של בעלי חיים שונים והשלכת כימיקליים. יש לבצע בחירה חכמה ובטוחה של מקור השתייה.

10. הקפדה על שתיית מספיק מים

רבים מאיתנו לא מקפידים על שתייה מספקת. שתיית מים חשובה לעיכול, היא מונעת עצירות, מסלקת רעלים, מונעת היווצרות אבנים בכליות ומעניקה לחות. מומלץ לשתות לפחות 8 כוסות מים במהלך היום ולאמץ את הטיפים בכתבה.

כתבות שבריא לדעת
טיפים לחילוף חומרים

8 פעולות שיכולות לסייע בהאצת תהליך חילוף החומרים

תרגילים לחיים ארוכים

עד 120: הנה התרגילים שיעזרו לכם להגיע לחיים ארוכים

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
יעקב מועלם
לפני 3 חודשים

כל הכבוד לכם…מוסיף ידע רב לבריאות

יגאל גרינשטיין
Reply to  יעקב מועלם
לפני 3 חודשים

חשוב מאוד לבריאתנו , תודה על השיתוף

תמר
לפני 3 חודשים

תודה!!!

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות

איך לאמן את המוח שלכם להירדם בתוך דקה 1 או פחות

שיעור שצריך ללמוד מבעלי חיים

10 שיעורים שאנחנו צריכים ללמוד מבעלי חיים

בצל עוזר למעיים

5 מזונות פרה-ביוטיים שתומכים בבריאות המעיים ובעיכול שלכם

מתאמצים לעשות קקי? הנה מה שזה יכול לעשות לישבן שלכם

באותו נושא