קפאין

זה לא אמור להפתיע אף אחד שקפאין נמצא בראש הרשימה. קפה, תה וחלק מהמשקאות המוגזים והאנרגטיים, מכילים קפאין אשר עלול לשבש את השינה. זמן מחצית החיים של הקפאין משתנה מאחד לשני וחשוב לדעת כי הוא יכול להישאר במערכת שעות ולהשפיע על היכולת להירדם ועל איכות השינה.
אלכוהול

חלק חושבים כי כוס אלכוהול לפני השינה יכולה להיות פתרון כיוון שהאלכוהול יותר תחושה של נמנום. עם זאת, אלכוהול עלול לשבש את מחזור השינה ולמרות שהוא מוביל לישנוניות, הוא יכול לגרום לשינה מקוטעת ופחות איכותית. רצוי להגביל את צריכת האלכוהול ובמיוחד בשעות שלפני השינה.
מאכלים חריפים

מאכלים חריפים עלולים לגרום לצרבת ולהפרעות עיכול, מה שמקשה על היכולת להרפות את הגוף ולהירדם בנוחות. יש להימנע ממזונות חריפים לפני השינה ולהעדיף חלופות מתונות יותר וזאת כדי להימנע מאי נוחות של הגוף ומערכת העיכול.
מזונות עתירי שומן
מזונות עשירים בשומן כמו מזונות מטוגנים או חטיפים שמנוניים, עלולים להקשות על מערכת העיכול כיוון שלוקח לה זמן רב להעביר אותם הלאה. התוצאה יכולה להיות אי נוחות במהלך הלילה ופגיעה בתהליך ההירדמות והשינה עצמה. המזונות הללו עלולים גם לעורר רפלוקס חומצי אשר פוגם בשינה ולכן יש להעדיף בשעות הערב ארוחות קלות לעיכול.
ארוחות גדולות וכבדות
מערכת העיכול משפיעה על היכולת שלנו להירדם ועל שינה איכותית. אכילת ארוחות גדולות או מנות כבדות בשעות הלילה המאוחרות יכולה להיות בעייתית בכל הקשור לשינה. הגוף שלנו פועל לעיכול המזון וארוחה גדולה עשויה לגרום לאי נוחות ואף להוביל לצרבת שמשבשת את השינה. יש לשאוף לסיים את הארוחות לפחות שעתיים ואפילו שלוש לפני שעת השינה.
ממתקים

פינוקים מתוקים כולל שוקולד וקינוחים, עלולים להוביל לעלייה של האנרגיה ומיד אחר כך להתרסקות ולמרות שלפעמים נדמה שההתרסקות הזו מעייפת, השינוי הזה מוביל לקשיים להירדם וחוסר יציבות של השינה. צריכה גבוהה של סוכר לפני השינה יכולה גם להוביל ליקיצות מהשינה ולכן יש להעדיף מזונות בריאים יותר לשעות הערב.
פירות הדר

פירות הדר כמו תפוזים ואשכוליות אמנם מכילים ויטמינים ומינרליים, אך הם מאופיינים בחומציות גבוהה ויכולים לגרום לצרבת או רפלוקס חומצי. אלו שנוטים להגיב בצורה זו צריכים לשאוף להימנע מפירות הדר לפני השינה.
עגבניות

עגבניות נחשבות לחומציות והן יכולות לעודד מצב של צרבת ובמיוחד כשצורכים אותן לפני השינה. הדבר נכון לעגבניות טריות וכן רטבים ומנות אשר מתבססות על עגבניות. הימנעות בשעות הערב יכולה לתרום לשינה טובה יותר.
מזונות עשירים בחלבון
זמן העיכול של החלבון ממושך יותר לעומת זמן העיכול של הפחמימה. לכן, צריכת יותר מדי חלבון בשעות הלילה המאוחרות יכולה להקשות על ההירדמות. במקרה של רעב בערב ההמלצה היא לבחור במזון קל ודל בחלבון.
משקאות מוגזים

משקאות מוגזים, כולל סודה, עלולים להוביל לגזים ונפיחות, אשר עשויים לגרום לאי נוחות בזמן ההירדמות. במקום משקאות אלו ההמלצה היא להעדיף מים ״רגילים,״ תה צמחים ולכל היותר מים שהוספו להם מעט טעמים טבעיים כמו חתיכה של מלפפון, נענע ודומיהם.
אתם אדירים.תבורכו מפי עליון
תודה על כול העצות המחכימות ישר כוח חג שמח
מעולה