היתרונות של זרעי צ'יה

היתרונות הבריאותיים של זרעי צ׳יה

זרעי צ׳יה (Salvia hispanica) הם זרעי מאכל של צמח פורח ממשפחת הנענע. לזרעים היסטוריה ארוכה כשהם היו חלק מהגידולים החיוניים בתרבויות האצטריות והמסואמריקאיות העתיקות כשהם מביאים איתם שימושים רפואיים והיוו (ובצדק) חלק חשוב מהתזונה באותן התרבויות. מדוע? על כך בכתבה.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

חומרים מזינים חיוניים

זרעי צ׳יה מהווים מקור לחומרים תזונתיים מזינים ובהם סידן, מנגן, מגנזיום, סלניום, נחושת, ברזל וזרחן. הם נחשבים למקור מצוין לחומצת אלפא-לינולאית (ALA), חומצת שומן אומגה 3 כשכל החומרים הללו נחשבים למפחיתי סיכונים להפרעות כרוניות כולל מחלות לב, סרטן ומצבים דלקתיים.

עשירים בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון

זרעי צ׳יה מהווים מקור מצוין לשפר של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון עוצמתיים מסוג חומצה קפאית, חומצה כלרוגנית, קאמפרול וקוורצטין. החומרים הללו יכולים לספק יתרונות בריאותיים משמעותיים כשהם מסייעים למלחמה ברדיקלים החופשיים. כאשר יש לנו יתר רדיקלים חופשיים עולה לחץ חמצוני ונגרם נזק לתאים. אכילת מזונות עשירי נוגדי חמצון יכולה לעזור להפחית את הסיכון ללקות בבעיות בריאותיות הקשורות אליהם כולל מחלות לב, ירידה במיומנויות נפשיות וסוגים מסוימים של סרטן.

שיפור בריאות הלב

תודות לכך שזרעי הצ׳יה עשירים בקוורצטין הם יכולים לסייע בכל הקשור לבריאות הלב. קוורצטין הוא נוגד חמצון הקשור להפחתת סיכונים מסוימים הקשורים בלב. כמו כן כיוון שהזרעים עשירים בסיבים תזונתיים הם יכולים להשפיע משמעותית על הורדת לחץ דם גבוה ולהוריד את הסיכוי לחלות במחלת לב.

סיוע בניהול רמות הסוכר בדם

כיוון שזרעי הצ׳יה עשירים בסיבים תזונתיים הם יכולים להשפיע לטובה בכל הקשור להפחתת תנגודת הגוף לאינסולין ולשיפור רמות הסוכר בדם. הוספתם לתזונה (יחד עם שינויים נוספים) יכולה להפחית את הסיכון לפיתוח תסמונת מטבולית וסוכרת מסוג 2.

הפחתת דלקות

דלקת כרונית יכולה להוביל למצבים בריאותיים חמורים כולל מחלות לב וסרטן. חומצה קפאית נחשבת לנוגדת חמצון יעילה והיא מצויה בזרעי צ׳יה. מכאן שהם יכולים לעזור לגוף להילחם בדלקת ולהפחית סימני דלקתיות וזאת באכילה קבועה שלהם.

סיוע לתהליך ירידה במשקל

שילוב זרעי צ׳יה לבדו לא ישנה את המשקל אך הוספת הזרעים לתזונה יכולה להיות בעלת ערך רב כיוון שמנה אחת שלהם מכילה 35% מכמות הסיבים התזונתיים המומלצת מדי יום. הסיבים מסיסים, סופגי מים ומתרחבים בקיבה, מה שמוביל להגברת תחושת השובע ומכאן להפחתת כמות הקלוריות שאנו צורכים.

שיפור בריאות העצם

זרעי צ׳יה מכילים מספר חומרים מזינים אשר חיוניים לבריאות העצם ובהם גם מגנזיום וזרחן. מנה אחת של הזרעים מכילה 14% מכמות צריכת הסידן המומלצת ליום. הסידן חיוני לתפקוד בריא של העצמות, השרירים והעצבים.

שמירה על הלחות

זרעי צ׳יה מכילים רמות גבוהות של ויטמין F אשר משחק תפקיד חשוב בשיפור תפקוד העור והלחות. עם זאת חשוב לציין כי בעת אכילת זרעי צ׳יה יש להרבות בשתיית מים וזאת כיוון שהזרעים נוטים לספוג נוזלים.

איך ליהנות מהיתרונות הבריאותיים של זרעי צ׳יה

ישנן מספר דרכים לצרוך זרעי צ׳יה כולל שתיית המים שלהם לאחר שהם שהו במים זמן מה, על ידי הוספה שלהם ליוגורט ואפילו לסלט. לצד כל היתרונות שלהם רצוי לשים לב כי תכולת הסיבים הגבוהה שלהם דורשת חיזוק על ידי הקפדה על הכנסת נוזלים (שתמיד מומלצת) וכן להוסיף את הזרעים לתזונה במידה.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

10 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
פנינה
לפני 5 חודשים

איזה כמות של צ'יה נחשבת למנה?

המבין
לפני 5 חודשים

רק כאשר טוחנים אותם.
אחרת אין שום יתרון!!!!

חני
Reply to  המבין
לפני 5 חודשים

אתה מתכוון לזרעי פישתן, כי אותם צריך לטחון

בן
Reply to  חני
לפני 5 חודשים

לא! הוא מתכוון לצ'יה !
זה שצריך לטחון זרעי פשתן, זה נכון, אבל זה לא אומר שלא צריך לטחון דברים אחרים.
ובכן, גם את הצ'יה צריך לטחון, שאם לא טוחנים אותם, הם יוצאים כמו שנכנסו (פחות-או-יותר).

קלייר
Reply to  המבין
לפני 5 חודשים

זירעי פישתן יש לטחון. אבל אם משרים אותם במים, אפילו שעה, אפשר לשתות, כי אז מרוויחים את הג'ל שלהם, והם יכולים להיות נוחים לעיכול, מה שלא קורה, כשאוכלים אותם שלמים. הג'ל מאד מזין.

עפר
לפני 5 חודשים

האם עדיף לטחון אותם ?
מה הכמות האידיאלית ליום ?

אלין שמחה סעדה
לפני 5 חודשים

תודה

סוזי פקר
לפני 5 חודשים

נהדר!!!!

ציונה
לפני 5 חודשים

החכמתי.תודה

איילה רחל
לפני 5 חודשים

לא הבנתי האם צריך/מומלץ לטחון את זירעי הצ'יה?? אני אוכלת אותם לאחר השרייה שלמים! אז אני מפספסת את כל הערכים שיש בציה למעט הג'ל??

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות

איך להסיר במהירות וביעילות התגבשות חומצת שתן בגוף שלכם ולמנוע גאוט וכאבי פרקים

10 הפירות הבריאים ביותר על פני כדור הארץ

6 סימני אזהרה עדינים על כך שאולי סובלים ממחלת לב

להפסיק כאבי רעב

איך להפסיק את כאבי הרעב

באותו נושא