1. ישיבה שפופה
ישיבה שפופה נוגדת את היישור הטבעי של עמוד השדרה ובנוסף מפעילה לחץ על הגב התחתון. אפשר להימנע מכך על ידי מתיחה עדינה והזזת הראש והצוואר למעלה, למטה, ימינה ושמאלה מדי חצי שעת ישיבה.
2. מזונות לא מתאימים
בחירה במזונות הלא נכונים כולל מזונות עשירים בסוכר ומעובדים יכולה להוביל להתפתחות דלקת. הגוף שלנו זקוק לחלבון רזה, דגנים מלאים, פירות, ירקות ושומנים בריאים וזאת כדי לבנות שרירים חזקים ולתמוך בעצמות וברקמות הרכות של הגב.
3. שינה על מזרן לא מתאים
התפקיד של המזרן הוא לתמוך בגב שלנו לאורך השינה וחשוב להתאים בינו לבין צורת השינה. עבור חלקנו מזרן רך יתאים ועבור רבים דווקא מזרן מוצק. יש לשים לב לצורת השינה, להעריך האם כבר ישנן בעיות גב ולבצע את הבחירה בהתאם.
4. שינה על הגב
שינה על הגב יכולה להיות טובה אבל לא אם ישנם כאבי גב. אלו שסובלים מכאבים צריכים לנסות לשים כרית או מגבת מגולגלת מתחת לברכיים וזאת כדי לשמור על העיקול הטבעי של הגב. בנוסף כדאי לנסות גבהים שונים של כריות כדי למצוא את הכרית המתאימה ביותר לתמיכה בצוואר.
5. שינה על הבטן
ככל האפשר עדיף להימנע משינה על הבטן ובמיוחד במקרה של בעיות גב. הסיכוי לכך שתנוחה זו תוביל לפגיעה בגב התחתון גבוה בהשוואה לתנוחות אחרות. למקרה שאנחנו לא רוצים לשנות את התנוחה הפתרון יכול להיות בחירה בכרית נמוכה מאד או שינה בלי כרית בכלל.
6. ישיבה ממושכת
ישיבה ממושכת עלולה להפעיל לחצים על שרירי הגב, הצוואר ועמוד השדרה. אותו הלחץ מתבטא בהתכווצות אשר מחמירה את הכאב ולכן חשוב להקפיד כל ישיבה ישרה עם כיסא שתומך בגב והגבהה של כפות הרגליים אם הן ״מרחפות״ באוויר. כמו כן רצוי לעשות הפסקה קצרה בכל חצי שעת ישיבה.
7. דילוג על אימונים
אנשים לא פעילים עלולים לסבול יותר מכאבי גב לעומת אלו שכן פעילים ומתאמנים. עמוד השדרה שלנו זקוק לתמיכה של שרירי הבטן והגב והרמת משקולות יכולה לעזור בכך. גם פעילות יום יומית מתונה כמו עלייה במדרגות, הליכה ורכיבה על אופניים יכולים לעזור.
8. אכילה לא מבוקרת
אכילה לא מבוקרת ובמיוחד של מזונות שומניים ומעובדים עלולה להוביל לעלייה במשקל. משקל גבוה מפעיל יותר לחץ על הגוף וגורם לעצמות ולשרירי הגב לפעול בעוצמה רבה יותר. הדבר נכון במיוחד כשאנחנו עולים במשקל בבת אחת.
9. תיק עמוס
משקל כבד לאורך זמן עלול להוביל למאמץ גבוה של הגב ולהתעייפות השרירים אשר נדרשים לתמיכה בעמוד השדרה. תיק כבד יכול להשפיע על ילדים שהולכים לבית הספר עם ספרים רבים והוא יכול להשפיע על כל מי שהולך עם תיק שבתוכו דברים רבים. כדאי לשים לב למשקל התכולה וכן להשתמש בשתי רצועות כדי להפעיל משקל שווה על שני צדי הגב.
10. נעלי עקב
נעלי עקב עלולות לפגוע בשרירי הגב התחתון, לפגוע ביציבה ובעמוד השדרה. הדבר נכון במיוחד עם העלייה בגיל ולכן ההמלצה היא שגם אם יש צורך להגיע למשרד עם נעלי עקב רצוי להחליף אותן במהלך העבודה לנעלי ספורט.
11. כפיפות בטן לא נכונות
חשוב מאד לחזק את שרירי הליבה אבל חשוב לבצע את התרגילים בצורה הנכונה. כפיפות בטן שנעשות בצורה הלא נכונה עלולות להוביל לפגיעה וכאבי גב.