מזונות שגורמים לדלקות בגוף

7 מוצרי מזון הגורמים לדלקתיות, שיש להימנע מהם, או לצמצם בצורה חדה את צריכתם

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

מוצרי מזון מסויימים עלולים לעורר דלקתיות ולהעמיד אתכם בסיכון גובר לבעיות לב וכלי דם, הפרעות מטבוליות ואפילו להחמיר מצבים כגון: דלקת מפרקים שגרונית. יתכן וזה הזמן לסלק את המזונות המעובדים, הסוכרים המזוקקים והאלכוהול מחיינו. להימנע משומנים רוויים, שומני טרנס ושמנים צמחיים. השינוי, הוא דבר הרבה יותר קל ממה שאתם חושבים !

מוצרי מזון שעלולים לגרום לדלקתיות ושיש להימנע, או לצמצם את צריכתם:

  • שומנים רוויים
  • סוכר
  • שמנים צמחיים
  • אלכוהול

עצם הידיעה מאיזה מוצרי מזון יש להימנע כדי לא לפתח דלקות, ואיזו תזונה יש לצרוך כאנטי-דלקתית, הפכה להיות לדבר חשוב יותר מאי פעם, מאחר והתזונה הממוצעת כיום, מכילה מזונות רבים הגורמים לדלקתיות.

חשוב באותה מידה, זה לדעת מה צריך לאכול, ומה צריך לאכול פחות. חלק מאותם מאכלים שלהלן, הם מזונות שבמיוחד כדי להימנע מהם לחלוטין אם אפשר, או להפחית את צריכתם.

שומנים רוויים

שומנים רוויים ידועים כקשורים לתגובה דלקתית בגוף. חוקרים טוענים שהמעבר מחומצות שומן רוויות כגון חמאה ושמנת לבישול, לחומצות שומן לא רוויות, כגון שמנים אחרים העשירים בחומצות שומן אומגה-3, מצמצמות את האפשרות להתלקחות דלקתית. כמו כן, המשמעות היא גם בצמצום צריכתו של בשר שומן אדום, עוף עם עור ומוצרי מחלבה, כגון גבינות.

שומני טראנס

חומצות שומן טראנס מעורבות בהגברת המצבים הדלקתיים. מחקר שנערך, ושהתמקד בנשים, גילה שצריכת ה-TFA היתה קשורה באופן חיובי להופעת סממני דלקת מערכתית. הצמצום במזונות הכוללים TFA, כגון במאפים קנויים, מזון מטוגן, פיצה קפואה, עוגות פאי ואפילו מוצרים ארוזים, כגון עוגיות וקרייקרים, אמורים לכן לעזור גם בצמצום התלקחותה של דלקתיות.

סוכר

צריכה רבה של סוכר מזוקק, הוא דבר רע. תזונה המבוססת באופן שיגרתי על הרבה סוכר מזוקק, גורמת לבעיות בכל הנוגע לדלקתיות בגוף. מה שיותר מדאיג, הוא שהסוכר עלול בפועל להפריע לחומצות השומן אומגה-3 מלפעול, כפי שהראה מחקר שנערך על בעלי חיים. צריכה של משקאות ממותקים, חושפת שזה מגדיל את הסיכון למחלות כרוניות דלקתיות, וכדאי להוציא אותם מרשימת הקניות שלכם.

ריכוז פרוקטוז גבוה בסירופ תירס

מלבד הסיכון הטמון בצריכת סוכר מוגברת בצורה של פרוקטוז בסירופ התירס, קיים גם הסיכון לדלקתיות, אם נלווה לכך מחסור במגנזיום. מחקרים שנערכו, טוענים ששילוב של חוסר כזה, תוך צריכה גבוהה של סירופ תירס, עלולים להגביר את הסיכון לדלקתיות, מה שעלול להוביל לסיכויים מוגברים לסינדרום מטאבולי.

שמנים צמחיים

פעם זאת נחשבה לאופציה בריאה יותר מאשר שומנים של בעלי חים, אך כעת, השמנים הצמחיים התגלו ככאלה שיש להם השלכות שליליות על גוף האדם. חומצות השומן אומגה-6, ששמנים צמחיים רבים מכילים, קשורים להגברת הדלקתיות בגוף.

מזונות מעובדים ומזוקקים

מזונות מעובדים נוטים להכיל אחד או יותר, מאותם מזונות הגורמים לדלקת שהם "מחוץ לתחום", ואם מדובר בסוכר, וסירופ תירס המכיל רמה גבוהה של פרוקטוז, עמילן מאד מזוקק, או שומנים רוויים ושומני טראנס. לפיכך, כדאי להימנע מהם. בשרים מעובדים, גרועים אפילו יותר.

מוצרי בשר מתקדמים המבושלים בטמפרטורות גבוהות (כגון בשרים מעובדים), גורמים להתלקחות של דלקות ולהגברת הלחץ החימצוני. פחמימות מזוקקות, עם רמות סיבים נמוכות, נמצאות בדרך כלל במדד הגבוה הגליקמי, והם מהווים טריגר לדלקתיות. זוהי הסיבה לכך שכמה מהמומחים טוענים שצריך לחזור ולצרוך מזונות מדגנים מלאים כפי שעשו אבותינו, מאחר והם יכולים לעזור בצמצום הדלקתיות.

כתבות שבריא לדעת
טיפים לחילוף חומרים

8 פעולות שיכולות לסייע בהאצת תהליך חילוף החומרים

תרגילים לחיים ארוכים

עד 120: הנה התרגילים שיעזרו לכם להגיע לחיים ארוכים

אלכוהול

סימנים מערכתיים מסויימים של דלקת, מתגברים כשצורכים אלכוהול. על מי שצורך אלכוהול בצורה כבדה, מרחף איום בדמות בעייה של "מעי דולף", שעלולה להפוך לבעייה של דלקתיות בצורה נרחבת יותר. בעיית טיהור הכבד (LPS), היא אחד מהגורמים העיקריים לדלקת. אינטראקציה מרובת איברים, מגבילה גם את ההשפעות השליליות של מצב LPS כזה, ושתייה כבדה, מגבירה את תנועת ה-LPS מהמעי ופוגעת בכבד ובאינטראקציות הרבות של האיברים. אלו הם חדשות רעות על יכולת הלחימה בדלקת של הגוף.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

3 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
אסנת
לפני 4 חודשים

האם אפשר לכתוב, אלו מזונות מומלצים?

רינה
לפני 4 חודשים

כתבה חשובה. תודה.

ליאור
לפני 4 חודשים

אז מה המזונות האסורים ?

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

סימנים שהגוף זקוק למים
תזונה

10 סימנים לכך שאתם צריכים לשתות יותר מים במיידי

5 תופעות לוואי בריאותיות של אכילה מופרזת של אוכמניות

איך לעלות את האנרגיה בזיקנה

טיפים להעלאת האנרגיה ומצב הרוח עם הגיל שעולה

אלו הפירות המומלצים ביותר עבור מחסור בברזל

באותו נושא