סוכרת היא בעיה בריאותית אשר השכיחות שלה עולה. היא עלולה להוביל להתקשות והיצרות של כלי הדם ומגבירה את הסיכון להתקף לב ושבץ. איך אפשר למנוע את עליית הסוכר? בעזרת 12 הטיפים הבאים.
1. תזונה דלת פחמימות
פחמימות מובילות לעליה ברמת הסוכר בדם. כשאנחנו אוכלים פחמימות הן מתפרקות במהירות לסוכרים פשוטים אשר נכנסים למחזור הדם. כאשר הסוכר בדם עולה, הלבלב משחרר את הורמון האינסולין אשר מנחה את התאים לספוג את הסוכר במהירות. הפחתת צריכת הפחמימות יכולה לסייע להורדת הסוכר בדם ולירידה במשקל.
2. אכילת פחות פחמימות מזוקקות
פחמימות מזוקקות המכונות גם פחמימות מעובדות הן סוכרים או דגנים מזוקקים כשהן יכולות להגיע מסוכר שולחן, לחם לבן, אורז לבן, משקאות ממותקים, דגני בוקר וקינוחים. פחמימות מזוקקות הופרדו כמעט מכל אבות המזון, הוויטמינים, המינרלים והסיבים והן מאופיינות באינדקס גליקמי גבוה כיוון שהן מתעכלות במהירות ומובילות לעליית הסוכר בדם. צמצום והימנעות מפחמימות יכול לעזור למנוע עליות סוכר בדם.
3. הפחתת צריכת סוכר
דרך להימנע מעליות סוכר בדם היא להימנע מצריכה של הסוכר. זה נשמע ברור אולי אבל הכוונה היא להימנע גם מסוכר מוסף אשר נמצא בשלל מזונות מעובדים, מזונות מוכנים וכמובן ממתקים, עוגיות ומשקאות מוגזים. הגוף שלנו לא זקוק לתוספי הסוכרים וצריכה שלהם יכולה להוביל לפיתוח עמידות לאינסולין. לכן, חשוב לבדוק את מרכיבי המזון ולהימנע ככל האפשר מצריכת סוכר מוסף.
4. שמירה על משקל תקין
השמנת יתר או עודף משקל יכולים להקשות על הגוף בכל הנוגע לשימוש וניהול רמות האינסולין ושליטת רמות הסוכר בדם. ישנן דרכים שונות לשמור על המשקל כאשר נמצא כי ירידה במשקל משפרת את בקרת הסוכר ומפחיתה את הסיכון לפתח סוכרת.
5. אימון גופני
פעילות גופנית מסייעת לשליטה על עליית הסוכר בדם תודות להגברת הרגישות של התאים לאינסולין. הפעילות הגופנית גורמת לתאי השריר לספוג סוכר מהדם ומסייעת בהורדת רמות הסוכר. כדאי לדעת כי גם פעילות גופנית מתונה יכולה להוביל לתוצאות חיוביות כשבנוסף היא יכולה לעזור לסייע בתהליך ירידה במשקל.
6. אכילת יותר סיבים תזונתיים
סיבים תזונתיים הם חלקים צמחיים שהגוף לא יכול לעכל. הם נחלקים לשתי קבוצות: סיבים מסיסים ובלתי מסיסים כאשר אלו שבקבוצה הראשונה, סיבים מסיסים, יכולים לעזור בניהול עליות הסוכר בדם. הסיבים מתמודדים במים ויוצרים חומר דמוי ג׳ל המסייע להאט את ספיגת הפחמימות במעי, הם מסייעים לתחושת השובע ויכולים לעזור למנוע את עליית הסוכר בדם.
7. שתיית מים
חוסר שתיית מים עלולה להוביל לעלייה ברמת הסוכר בדם. התייבשות גורמת לגוף לייצר הורמון בשם וזופרסין המעודד את הכליות לאגור נוזלים ולמנוע את שטיפת עודפי הסוכר בשתן. בשתייה הכוונה היא בעיקר למים ולא משקאות ממותקים, מוגזים וקפה אך ניתן להוסיף טעמים קלים למים כמו הוספת חתיכת מלפפון, נענע טרייה ומעט מיץ או חתיכות של פרי הדר.
8. שילוב כרום ומגנזיום
מחקרים מצביעים על כך שכרום ומגנזיום יכולים להיות יעילים לשליטה על עליות הסוכר בדם. הכרום הוא מינרל שאנו זקוקים לכמויות קטנות ממנו. הוא יכול לשפר את פעולת האינסולין ולשלוט בעליות הסוכר על ידי עידוד התאים לספוג את הסוכר מהדם. מגנזיום הוא מינרל נוסף שיכול לסייע לשלוט ברמות הסוכר בדם והשניים יחדיו יכולים להגביר את הרגישות לאינסולין.
תודה רבה רבה על העזרה
תגובה מועילה וחשובה במיוחד בשבילי וכל אחד צריך ליישם אותה!!!