טיפ 1 – התחייבות לשינה איכותית
אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב לאחר שנת לילה איכותית ואנחנו יכולים לגרום לה להיות טובה יותר. שינה בשעות קבועות (גם בסוף שבוע) יכולה לעזור לנו ליצור שגרה בריאה והירגעות לפני שעת השינה עם קריאת ספר, תרגול יוגה עדין ואמבטיה חמימה גם תורמים לכך.
כדאי להגביל את צריכת המסכים לפני השינה ולהימנע מתאורה כחולה בחדר במהלך הלילה. חשוב שסביבת השינה תהיה נעימה, חשוכה וקרירה.
טיפ 2 – הזנה טובה של הגוף
מה שאנחנו אוכלים קובע במידה רבה את התחושה הפיזית והנפשית שלנו. יש לשאוף למגוון מאכלים, פירות וירקות ודגנים מלאים וחלבונים רזים. שינוי המאכלים והצבעים שעל הצלחת יכול לסייע לנו לקבל את הוויטמינים, המינרלים ונוגדי החמצון שאנחנו זקוקים להם.
לצד תזונה טובה יש להקפיד גם על שתיית מים כמו שצריך ולהגביר את הצריכה באימונים וימים חמים במיוחד. תזונה טובה משפרת את הבריאות, הרווחה הנפשית והתחושה האישית.
טיפ 3 – תרגול מיינדפולנס
תרגול מיינדפולנס יכול להיות בסיס לאיכות חיים. התרגול מוביל לשקט פנימי, חוסן ובריאות נפשית ופיזית. כדאי להקדיש מדי יום מספר דקות כדי לתרגל מיינדפולנס כולל מדיטציה, תרגילי נשימה עמוקה או פשוט לתת לעצמנו להיות נוכחיים ברגע.
תרגולים אלו יכולים להפיג מתחים ולהעניק תחושה עמוקה של מודעות עצמית ואיזון רגשי. בסופו של דבר התרגול יכול להוביל לשיפור באיכות החיים.
טיפ 4 – תזוזה
דרך אחת לשפר את איכות החיים שלנו היא פשוט לזוז. פעילות גופנית היא חלק בלתי נפרד מהצורך שלנו ומעבר לכך שהיא יכולה לשפר את סיבולת לב-ריאה ולבנות את השרירים, היא משפרת את מצב הרוח ולכן כשהיא חלק בלתי נפרד מהשגרה אנחנו מרגישים טוב יותר.
פעילות גופנית משחררת אנדורפינים והיא יכולה להתבצע ברמות שונות, לאורך זמן משתנה ובמקומות שמתאימים לנו באופן אישי והעיקר שנתחיל לזוז.
טיפ 5 – הצבת גבולות
פתחנו בכך שהעולם שלנו מהיר והמשימות רבות וזו בדיוק הסיבה שחשוב שנוכל להציב גבולות. אנחנו צריכים לבחור בעצמנו באופן פעיל, להעדיף את הרווחה האישית שלנו ולהימנע מהתחייבויות ופעילויות שמעמיסות עלינו ובסופו של דבר אפילו פוגעות בנו.
הכרה וכבוד למגבלות מאפשר לנו לשלוט בסדר היום שלנו, להרגיש טוב יותר, להיות רגועים ולהקצות אנרגיה וזמן לדברים שחשובים לנו.
טיפ 6 – טיפוח קשרים חברתיים
דרך טובה לשמור על האנרגיה שלנו היא לעטוף את עצמנו באנשים שבאמת מרימים ומעודדים אותנו. בין אם אלו חברים קרובים, בני משפחה ואפילו שכנים שגורמים לנו להרגיש טוב. השקעת זמן ואנרגיה בטיפוח מערכות יחסים טובות יכולה לשפר משמעותית את הבריאות הנפשית.
השתתפות בשיחות משמעותיות, הצעת תמיכה רגשית (ולעתים גם פיזית), יכולות להעמיק את הקשר שלנו ולתת לנו תחושות של סיפוק, שייכות והגשמה.
טיפ 7 – הפחתת הזמן ברשתות החברתיות
הצפה דיגיטלית מובילה לתופעות פיזיות ורגשיות. רבים מופתעים מההשפעה של כיבוי המכשירים הדיגיטליים וצמצום זמן החשיפה לרשתות החברתיות. הניתוק מאפשר לנו להתחבר לרגע הנוכחי, מפנה לנו זמן לפעילויות רגועות ויצירתיות ומונע את ההשוואה הבלתי פוסקת לאחרים.
רחובות רחוב יעקב תמרי 2
אתה פרסמתה כל הכבוד ישר כוח
לפנתאון זה צריך להופיע על שלטי חוצות בעיתון רדיו טלוויזיה בעידן של היום זה מבורך