רופא שיניים מסביר על ריח רע מהפה

רופאי שיניים חושפים את הגורמים לריח רע בפה (ואיך להתמודד מול זה באופן טבעי)

ריח רע מהפה, או בָּאֶשֶׁת, הוא מטרד שכולנו מתמודדים איתו, ובדרך כלל, במיוחד בבוקר. צחצוח שיניים ושטיפתם במי פה, פותרת את הבעייה. בָּאֶשֶׁת מדורגת במקום גבוה כאחד מהריחות העולים מהגוף שפוגעים באדם מבחינה חברתית. אף אחד אינו רוצה לספוג את ריח הפה ברגע שאדם אחר פותח את פיו.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

בוודאי ניסיתם מדי פעם לכסות את הפה מפני פרץ האוויר כדי לבדוק את ריח נשימתכם. זהו אמצעי הגנה שכולם מתנסים בו לפני שנפגשים עם מישהו או יוצאים לפגישה, או שאנו נושאים איתנו סוכריות מנטה או ערכה להברשת השיניים.

בעוד שאין זה דבר חריג שרוב האנשים יסבלו מריח רע מהפה בשעות הבוקר, חלק מהאנשים נאבקים בזה באופן כרוני במהלך היום, וסביר להניח שמי שסובל מריח רע בפה, מקיים היגיינת פה לקוייה, למרות שיתכן גם שזה אינו המקרה. האם אתם מבצעים כל הזמן בדיקת נשימה, וחוששים מפני ריח פה רע?

הגורמים הנפוצים לריח רע בפה

בָּאֶשֶׁת אינה מבדילה בין האנשים ועשוייה להופיע גם אצל האנשים היפים ביותר. עם זאת, חלק מהאנשים עלולים לסבול מכך באופן כרוני. מה גורם לאותו ריח רע בפה ובלתי צפוי? כמו ריח גוף לא נעים, גם הבאשת נגרמת בגלל הצטברות של חיידקים. באופן טבעי, חלל הפה מכיל מיליארדי חיידקים טובים ורעים כאחד, וכשהם מתים, התגובה הכימית מייצרת ריח רע שבא לידי ביטוי דרך הנשימה.

איך אותם חיידקים מצטברים בפה? להלן כמה דרכים למניעה, והגורמים הנפוצים ביותר לריח רע מהפה.

1. יובש בפה

מדוע כשמתעוררים בבוקר הנשימה בעלת ריח רע? אם אתם כמו רוב האנשים, קרוב לוודאי שאתם ישנים עם פה פתוח והנשימה מייבשת את הפה והגרון. זוהי הסיבה לכך שמתעוררים עם תחושה של קהות בפה וצימאון רב.

אותו מחסור ברוק במהלך השינה, מעלה את כמות החיידקים הגורמים לבאשת. גם תרופות מרשם רבות גורמות ליובש בפה, מה שעלול לגרום לריח רע כרוני. חלק מהמצבים הרפואיים עלולים גם להשפיע על בלוטות הרוק ולגרום לאותן בעיות.

קרוב לוודאי ששמתם לב שיש תרופות מרשם, שגורמות ליובש בפה, שזוהי תופעת לוואי נפוצה. אפשר לשוחח על כך עם הרוקח, או עם ספק הבריאות, אם אתם חושדים שהתרופות גורמות לכם ליובש בפה ולבעיות ריח בנשימה.

2. שיפור היגיינת הפה.

יש סיבה טובה לכך שהוריכם התעקשו על צחצוח השיניים. היגיינת שיניים טובה, שומרת על השיניים והחניכיים בצורה בריאה, אך היא גם נלחמת בחיידקים שגורמים לעששת ובָּאֶשֶׁת.

יש לצחצח את השיניים עם משחת שיניים יעילה, ולזכור להשתמש בחוט דנטלי מדי יום. יש לקחת בחשבון ולהשתמש במי שטיפת פה מרעננים, כדי להשלים את משטר הפה. אם סובלים מבעיות כרוניות של ריח רע, כדאי לשוחח עם רופא שיניים על תוכנית הייגיינה שמתאימה לכם.

מתי בפעם האחרונה החלפתם את מברשת השיניים? הידעתם שמברשת השיניים יכולה להיות מקום להצטברות חיידקים לאחר זמן מה, ואף לגרום לפיזורם בפה שוב? יש לשמור על פה בריא ועל נשימה רעננה, באמצעות החלפת מברשת השיניים ושל בני המשפחה, לפחות כל 3 חודשים, או ממש לאחר שמחלימים ממחלה.

כתבות שבריא לדעת
ההשלכות של יתר לחץ דם

יתר לחץ דם: אלו הסיבוכים שעלולים להתלוות לו

כך חשיבה שלילית משפיעה על המוח שלנו

ככה החשיבה השלילית משפיעה על המוח שלנו

אם רוצים להתחיל במאבק נגד החיידקים הגורמים לריח במהלך הלילה, לא לשכוח לצחצח את השיניים ולנקותם בחוט דנטלי לפני שהולכים לישון.  חלקיקי המזון שנדבקים לשיניים ולחניכיים, ידועים לשמצה ככאלה שגורמים לריח רע בפה בבוקר.

3. שימוש במוצרי טבק

להלן הרגל נוסף שצריך להפסיקו, וזה השימוש במוצרי טבק, ועוד היום. בנוסף על כך שזה גורם לסרטן ובעיות בריאות רבות אחרות, הטבק גורם לריח לא טוב לנשימה. אף אחד לא רוצה לקבל נשיקה ממי שעולה מפיו ריח של עשן. אם אתם מעשנים או לועסים טבק, תהליך השריפה והמשקעים הכימיים שמצטברים על השיניים ובחניכים, הם הגורמים לריח רע.

4. צריכת משקאות ומוצרי מזון מסויימים

האם אתם מצליחים לנחש מה מישהו אכל לפי ריח נשימתו? בדרך כלל האשם נופל על מוצרי מזון עשירים בגופרית, כגון: בצל, שום, כרוב וברוקולי ותבלינים, גם אלכוהול וקפה נוטים לגרום לריח לא נעים.

העיכול והריפלאקס החומצתי, עלולים גם להשפיע על ריחות הנשימה. החומצות המצויות בקיבה בעלות ריח חזק ולא נעים והן יכולות להגיע עד לגרון ולפה. ספק שרותי הבריאות שלכם יכול להציע דרכים להתמודדות עם בעיות עיכול כאלה.

5. דלקות ומחלות

דלקות בפה, בחניכיים, או בגרון, עלולות גם לגרום לריח בנשימה. אחד מהסימנים שמופיעים בסינוסיטיס או בדלקות אוזניים, זה ריח נשימה לא נעים. עששת בשיניים מהווה מקור נוסף לריחות הדורשים תשומת לב רפואית.

אם סובלים מסוכרת, אפשר בדרך כלל לדעת שרמות הסוכר בדם גבוהות רק בגלל ריח מתוק ומוזר שעולה בפה. מחלות רבות ואחרות עלולות לגרום לבאשת, כמו גם, תרופות מרשם מסויימות, ומומלץ לשוחח על כך עם הרופא.

איך להילחם בריח פה באופן טבעי

אם עייפתם מלהיאבק בריח נשימה רע כרוני, אז אחד מהסימפטומים המטרידים של הבאשת הוא שאתם בדרך כלל מודעים לכך. ריח נשימה רע עלול להפריע מבחינה מקצועית, חברתית ורומנטית. אנשים נוטים להימנע ממגע מכאלה שסובלים מבאשת.

אמנם ייתכנו מצבים בריאותיים שעשויים לדרוש טיפול תרופתי או טיפול בבאשת נשימה כרונית, אך ברוב המקרים מדובר בתיקון קל. אם רוצים להיפטר מזה במהירות, להלן 5 תרופות טבעיות שיכולות לחסל את הריח ולרענן את הנשימה.

1. מים

מאחר ופה יבש הוא מקור עיקרי לריח נשימה רע, קו ההגנה הטוב הוא שתיית מים. מצבים רפואיים מסוימים והשינה בפה פתוח, עלולים לייבש את הפה והגרון. לכן, מומלץ לשתות מים, כדי להעניק לחות לפה ובכך לשלוט על הריח הרע.

2. היגיינת שיניים מתאימה

יש להילחם בחיידקים שגורמים לריח על השיניים ובחניכיים, באמצעות הצחצוח כשמתעוררים, ולאחר כל ארוחה. השימוש בחוט דנטלי ובשטיפות פה, יכולים לחסל את החיידקים שבין השיניים בפה.  יש לשקול ולהשתמש גם בצורה עדינה במגרד לשון, מאחר והריח מצטבר עליו מדי יום.

3. שימוש בסוכריות מנטה

אם תהיתם, היצרנים שמים טעמי מנטה במוצרי היגיינה לשיניים, וזה בגלל שלעשבי המרפא האלה יש יתרונות טבעיים אנטיביוטיים ואנטי פטרייתים. אם אתם מרגישים שהנשימה בעלת ריח קצת לא נעים, מנטה ללא ספק תוכל להפחית זאת במהירות.

מומלץ להשתמש בעלי מנטה/נענע, או לנסות לטפטף שמן איכותי של מנטה או נענע, מה שיגרום לנשימה בריח מתוק, אך גם יקדם בריאות שיניים טובה ויותיר בהן ריח מרענן.

4. שתיית תה

להלן תרופה טבעית שתגרום לתה הירוק להיות אפילו עוד יותר מושך. תה ירוק עתיר בנוגדי חמצון המועילים לתאי הגוף, שפועלים גם כנוגדנים טבעיים נגד החיידקים הגורמים לבאשת הפה.

אפשר גם לעשות שטיפות פה מהירות בתה ירוק, כתוספת לשגרת הבוקר הדנטלית, ולרענן את הנשימה. שמים כוס תה ירוק מבושל בכלי אטום ומכניסים למקרר למשך הלילה, ואז אפשר להשתמש בזה לשטיפת הפה לאחר שמסיימים לצחצח שיניים ומשתמשים בחוט דנטלי.

5. יתרונות נוספים שיש לעשבי מרפא ותבלינים

מחקרים רפואיים ממשיכים לאשר את היתרונות הבריאותיים והחיוביים שיש לעשבי מרפא מסורתיים רבים ולתבלינים. בין אותם יתרונות, הם יכולים לחסל חיידקים הגורמים לריחות לא נעימים בפה. הערכים האנטי-בקטריאליים והאנטיספטיים, מעניקים להם הגנה חזקה נגד חיידקים שגורמים לבעיות בשיניים ולבאשת.

למעשה, המטרה העיקרית בקישוט כלי האוכל עם פטרוזיליה, זה די לרענן את הנשימה לאחר הארוחה. צמחי מרפא ותבלינים נמצאו כמאד מועילים ואין ספק שהם נמצאים במזווה שלכם, ותוכלו להשתמש בהם כדי לחסל את הגורמים לריח נשימה רע.  כשהנשימה זקוקה למיגור הריחות, מומלץ ללעוס ציפורן שלמה, או זרעי שומר.

מחשבות אחרונות על טיפול וניהול ריח רע מביך

אם רוצים להימנע ממבוכה בגלל ריח רע, מומלץ לנסות ולהוסיף את אותן תרופות טבעיות לשגרת הטיפול הדנטלית הקבועה. אם כבר עשיתם את כל זה, ועדיין אתם סובלים מבאשת כרונית, שוחחו עם רופא השיניים שלכם, או עם ספק טיפול רפואי מקצועי.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
רעי
לפני 3 חודשים

חשוב מהכל זה לשמור על מערכת החיידקים בחלל הפה בריאה חזקה ומאוזנת. שממש בקלות אפשר לפגוע להרוס ולהוציא מאיזון ע"י אלכוהול במי פה, s.l.s ופלאוריד במשחות שיניים! (ולצערנו פלאוריד גם במים) אפשר להשיג את המוצרים ללא התוספות הלא רצויות! לבריאות !!!

רעי זאדה
לפני 3 חודשים

חשוב מהכל זה לשמור על מערכת החיידקים בחלל הפה בריאה חזקה ומאוזנת. שממש בקלות אפשר לפגוע להרוס ולהוציא מאיזון ע"י אלכוהול במי פה, s.l.s ופלאוריד במשחות שיניים! (ולצערנו פלאוריד גם במים) אפשר להשיג את המוצרים ללא התוספות הלא רצויות! לבריאות !!!

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

מה קורה בגוף כששותים מים
תזונה

זה מה שקורה כשאנחנו מקפידים על שתיית מים לאורך היום

דרכים למנוע מגרנות

8 דרכים למניעת מגרנות (לגזור, לשמור ולהשתמש)

סיבות לחוסר תאבון בבוקר

6 סיבות לכך שחלקנו לא רעבים בשעות הבוקר

האם הבננות עוזרות לשינה טובה יותר ?

באותו נושא