אלכוהול
ערב עם החבר׳ה יכול להיות משמח במיוחד אבל גם להוביל לריח לא נעים מהפה. אלכוהול מוביל לייבוש כולל של חלל הפה ובכך הוא מעודד שגשוג חיידקים שגורמים להליטוזיס (המונח הרפואי לריח רע מהפה). האמת היא שאלכוהול הוא לא המשקה היחיד שיכול לגרום לכך וגם קפה וכמובן עישון סיגריות יכולים להוביל לכך. יובש בפה מוביל לריח רע ומסביר למה יש לנו ״ריח בוקר״ וזאת כיוון שבזמן השינה אנחנו מייצרים פחות רוק.
הלשון שלנו
החיידקים על הלשון הם אחד מהגורמים העיקריים להיווצרות ריח רע מהפה. רבים מאיתנו מקפידים לצחצח שיניים פעמיים ביום אבל מתעלמים מהצורך לנקות גם את הלשון. יש להקפיד על ניקיון עם מברשת השיניים או עם מגרד לשון אשר יעשה עבודה טובה יותר כשהדבר היחיד שיש לשים לב אליו הוא לבחור את המגרד המתאים שלא יישבר ולא יחתוך את הלשון.
דיאטה דלת פחמימות
כשאנחנו מפחיתים את כמות הפחמימות ומגבירים את כמות החלבון, הגוף שלנו מתחיל לשרוף שון כדי להפוך אותו לאנרגיה. תהליך זה מייצר תרכובת בשם קטונים שגורמת, בין היתר, להיווצרות ריח רע מהפה. במקרה זה צחצוח שיניים לא יעזור אבל מסטיק ללא סוכר יכול להסוות את הריח.
הצטננות
ישנן כל כך הרבה סיבות להתעצבן כשאנחנו מצוננים כשנוסף על הקושי לנשום והעייפות ההצטננות גורמת גם להיווצרות ריח רע בפה. הסיבה לכך היא שחיידקים גורמי ריח ניזונים מהליחה. בנוסף לכך כשהאף סתום הנשימה נוטה להיות מהפה, מה שמייבש אותה ומוביל לריח לא נעים.
כיב
הליקובקטר פילורי גורם לכיבים ויכול להוביל גם לריח רע מהפה. במקרה זה טיפול בחיידק יכול להוביל לשיפור בריח הפה. במקרים בהם לא נראית סיבה אחרת להופעת הריח מומלץ להתייעץ עם הרופא ולשקול לבצע בדיקה ולטפל בחיידק.
נטילת תרופות
ישנן כל כך הרבה תרופות, עם ובלי מרשם ובנוסף לכך שהן יכולות להשפיע על המחלות הן גם יכולות להשפיע על זרימת הרוק. ברגע שישנו פחות רוק או שהוא לא זורם כראוי ישנו קושי לשטוף את המזון והחיידקים ולכן הריח בפה מצטבר. לא תמיד ניתן להחליף תרופה אך כדאי להיות מודעים לנושא ולשקול לבצע שטיפות פה במהלך היום.
אבני שקדים (Tonsil Stones)
אלו אשכולות קטנים לבנים המורכבים מחיידקים מוקשים, חלקיקי מזון, תאים מתים וליחה והם נלכדים ברכסי השקדים ובחלק האחורי של הלשון. בדרך כלל אבני השקדים בכלל לא מזיקים אך הם יכולים להיות סיבה להתפתחות ריח לא נעים מהפה. לעתים הם יתנתקו מעצמם ולעתים ניתן להאיץ את התהליך באמצעות גרגור מי מלח או בפניה לרופא השיניים.
פירות יבשים
הם עשירים בסוכר וזה בדיוק מה שהחיידקים אוהבים לאכול. הסוכר יכול להידבק בין השיניים ולהוביל לכך שהחיידקים ישגשגו בחלל הפה. הדרך להתמודד היא לאכול במידה ולהקפיד להשתמש בחוט דנטלי לצד צחצוח שיניים.
חומצת ריפלוקס או צרבת
אלו תסמינים של הפרעת עיכול כשיכול להיות שהמזון שעולה למעלה יהיה הרקע לריח רע מהפה. יכול להיות גם שהגירוי יגיע מחומצת הקיבה עד לכיוון האף ויגרום לטפטוף. במקרה של צרבת המופיעה לעתים קרובות מומלץ להתייעץ עם הרופא בנוגע לפעולה המומלצת.
שיניים סדוקות וסתימות
החיידקים ימצאו כל אזור בו הם יכולים להשהות ולהתרבות ולכן הם אוהבים שיניים סדוקות וסתימות. כתוצאה מהיווצרות החיידקים נוצרת עששת, מחלות חניכיים וכמובן ריח רע מהפה. יש לציין כי גם שיניים תותבות לא מתאימות יכולות לגרום לאותה הבעיה ובמקרים אלו הפתרון נמצא אצל רופא השיניים.
נראה לי שאני שמה לב לדברים שנאמרו, וכך מנסה להתגבר על הבעיה שמופיעה לפעמים.