החיסרון של לישון ביום ולהיות ער בלילה

ישנים ביום וערים בלילה? אלו ההשלכות שיכולות להיות לכך

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

אלו מאיתנו אשר ישנים במהלך היום וערים במהלך הלילה יכולים לחשוב כי הם בעיקר חופשיים ויכולים לעשות כל מה שבא להם, אך ככל שההרגל הזה נמשך, עלולות להתחיל להופיע השפעות שליליות שונות.

הגוף שלנו אמור לישון במהלך הלילה וערות לאורך זמן עשויה להשפיע על המערכת החיסונית, המראה הכללי ועל תפקוד המוח.

על פי הערכות, כ-35% מהאמריקאים ישנים פחות משש שעות שינה בלילה. חלקם עובדים בלילה וחלקם מפספסים לחלוטין את שנת הלילה. כתוצאה מכך מצטבר חוסר עצום של שעות שינה, מה שמשפיע על הגוף במגוון דרכים כשהתוצאה יכולה גם להיראות באופן פיזי. עיניים נפוחות, תשוקה לאוכל מתוק, חוסר מיקוד במשימות שונות, זיהומים תכופים… אלו רק חלק מהתופעות.

 

מדוע חשוב לישון כראוי?

כל מבוגר זקוק לשנת לילה. מספר שעות השינה המומלצות נע בין 6 שעות לבין 8 שעות ואלו חשובות להשגת תפקוד מיטבי. המחקרים מצביעים על חשיבות השינה ולמרות זאת רוב המבוגרים לא ישנים מספיק. השינה חשובה ליצירת מחזור תפקוד תקין כשאובדן שינה משפיע גם על התפקוד הפיזי שלנו וגם על ההתמודדויות הנפשיות היום יומיות שלנו.

שינה טובה משפיעה על הלחץ דם, על טמפרטורת הגוף ואפילו על איזון ההורמונים ואנזימי העיכול. במחקר שהתבצע באוניברסיטת שיקגו ושבדק את ההשפעה של חוסר השינה, נבחנה קבוצה של מתנדבים שישנה במשך שישה ימים 4 שעות בלבד בכל לילה. התוצאה הייתה עלייה בלחץ הדם, עלייה בהורמון הקורטיזול (המשפיע על הלחץ) וירידה בנוגדני חיסון לשפעת. כמו כן, נראו סימנים של תנגודת לאינסולין אשר עשויה להוביל לסוכרת סוג 2.

חוסר שינה מוביל לעצבנות ועייפות. היא משפיעה על הזיכרון, המיקוד וכתוצאה מכך לפגיעה בזמן התגובה, בכושר השיפוט ואפילו בראייה. ככל שמצטבר ״חוב״ שינה גדול יותר, כך ההשפעות הבריאותיות משמעותיות יותר. לאורך זמן ההשפעות יכולות להיות גם עלייה במשקל, מחלות לב, סוכרת ואפילו שבץ.

 

תיקון ההשפעות השליליות של מניעת שינה

מבוגרים שלא ישנים מספיק שעות שינה יכולים להפחית את ההשפעה השלילית שלה על ידי יצירת ״פיצוי״. אותו פיצוי יכול להיות בסוף השבוע עם שינה ארוכה יותר, שינה קצרה במהלך היום ופיצוי בלילה לאחר חוסר שינה. הוספת מספר שעות שינה במהלך השבוע, בימים פחות עמוסים, יכולה ליצור השפעה משמעותית ולהפחית את התופעות השליליות של המחסור.

לפעמים תיקון ההשפעות השליליות של חוסר השינה יכול לקחת שבועות ואפילו חודשים. הדבר תלוי בחומרה של המצב ובהשפעות שכבר החלו להופיע. מעבר להשלמת שעות שינה, כדאי מאד לאמץ תזונה טובה ולהקפיד על אורח חיים פעיל כשפעילות גופנית ידועה בהשפעותיה החיוביות על הגוף והנפש וכן ביכולת שלה לסייע לשינה טובה יותר.

כתבות שבריא לדעת
טיפים לעייפות

מנומנמים? הנה כל השיטות שיעזרו לכם להרגיש יותר אנרגטיים על הבוקר

אימונים לחיזוק עצמות

הגיע הזמן לחזק את העצמות? הנה התרגילים שיעזרו לנו בכך

כדי להשיג שינה טובה, בריאה ומספקת, יש להקפיד על שגרה טובה ככל האפשר, ללכת לישון בחדר חשוך, בטמפרטורה נעימה ולהימנע מאורות שעלולים להשפיע על איכות השינה וכמובן על מכשירים דיגיטליים. הכנסת מכשירים דיגיטליים לחדר השינה יכולה להזיק במישורים שונים כשהיא מרחיקה את השינה, הופכת אותה לפחות איכותית וכשהאור נדלק מהמכשיר הוא עלול להשפיע באופן ישיר על איכות השינה ולפגוע בה.

 

שינה איכותית היא תוצאה של הרגלים נכונים

חשוב מאד להקפיד על שנת לילה ככל שאפשר. תנומה במהלך היום יכולה לסייע לשמור על רמות אנרגיה גבוהות ולהשלים את השינה החסרה כאשר אפילו עשרים דקות ביום יכולות לעזור. מינון כמויות הקפאין, שינה בסביבה טובה ופעילות גופנית קבועה, יכולים כולם להוביל לשנת לילה טובה יותר.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

6 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
Noemi
לפני 1 שנה

Muchas gracias por la enseñanza que es de mucha ayuda para mi familia

תמי
לפני 1 שנה

יש לי ילדה אוטיסטית וכך שאני לא יושנת בלילות שבע שנים אני יושנת בבוקר והגעתי למצב שאני צריכה תרופת שינה פלוס נוגד חרדה לוקחת את התרופה הזאת לרוב עוזר לי לישון טוב . עושה פעילות גופנית מישתדלת לאכול בריא . ניצחתי את הסוכרת , בדיקות דם מצוינות תודה לבורא עולם . אז התשובה זה לא חשוב בדיוק מתי לישון מה שחשוב זה לישון שבע שמונה שעות שינה

מוסף
Reply to  תמי
לפני 2 חודשים

בהחלט לא נכון.
ודאי שחשוב לרוב האנשים מתי ישנים. ישנם כאלה שיכולים לישון יותר בשעות-האור ופחות בשעות-חשכה, וחריגה מהשעות מדי-פעם היא לא בעייתית מאוד, אבל לרוב מכריע של בני-האדם זה לא בריא ולא מומלץ כלל. כדאי מאוד להשתדל לישון כמה שפחות בשעות של אור-יום.
כמו כן לא נכון להיצמד למספר שעות-שינה כללי. כ״א צריך להכיר את עצמו ואת כמות-השינה הנדרשת לו ולנהוג בהתאם.

ליאור
Reply to  תמי
לפני 2 חודשים

חשוב לקחת גלולה למניעת הריון. למנוע עוד לידת ילד. ילד זה עול. ותארי לך ששוב תלדי ילד אוטיסט או עם בעיה אחרת.

שולה סונסול
לפני 2 חודשים

כמו תמיד, אינפורמציה חיונית וחשובה, במיוחד לגיל השלישי. תודה על ההעשרה. 👏🙏

ליאורליאור
לפני 22 ימים

כתבה מצויינת

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

קפה ודיכאון
תזונה

כל מה שכדאי לדעת על קפה ודיכאון

דרכים להוריד לחץ דם

14 דרכים להורדת לחץ דם שרוב האנשים שכחו אותן

כל מה שאתם צריכים לדעת על דלקת גידים

16 מזונות שמנקים את העורקים ומגנים מפני התקפי לב

באותו נושא