לשקד יתרונות רבים אבל מפתיע לגלות שהוא יכול לחזק את המוח, להגן מפני מחלות לב וכלי דם ואפילו לסייע לירידה במשקל. השקד עמוס בסיבים, חלבון, ויטמינים ומינרלים כמו גם בנוגדי חמצון והוא צריך להיות חלק מהתזונה היומית שלנו.
1. מאט את הנזק המוחי
השקד נחשב למזון למוח ונמצא בקרב קשישים כי יש לו יכולת להאט את ההידרדרות הקוגניטיבית וזאת תודות לרמות גבוהות של ויטמין E.
2. שפע של נוגדי חמצון
השקד מכיל חומרים נוגדי חמצון אשר עוזרים להילחם בתופעות התחמצנות. תוספת של שקד לתזונה היומית יכולה להפחית סימנים ביולוגיים של עקב חמצונית בשיעור של עד 23 אחוז במשך ארבעה שבועות.
3. השקד נלחם בדלקות
נוגדי החמצון שנמצאים בשקד יכולים לסייע להתמודד עם דלקות בגוף וזאת בשל העובדה שהוא מכיל נוגדי חמצון רבים.
4. הפחתת סיכון למחלות לב
החלפת פחמימות ונשנושים בשקדים יכולה לסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם. השקד מסייע גם בהדיפת מחלות קרדיומטבוליות תודות ליכולת שלהם להפחית את הכולסטרול הרע (LDL).
5. שיפור פרופיל השומנים
חולי סוכרת יכולים להרוויח מצריכת שקדים וזאת תודות לכך שהם מסייעים לשפר את פרופיל השומנים ומסייעים ליצירת שליטה על הערכים הגליקמיים.
6. סיוע לתהליכי ירידה במשקל
שקדים יכולים לעזור בתהליכי ירידה במשקל ובמיוחד בהורדת שומן בטני. במחקרים נמצא כי השקדים מפחיתים את הכולסטרול הרע, תורמים לתחושת השובע ומסייעים לתהליכי ירידה במשקל.
7. הפחתת לחץ דם
צריכה לא מספקת של מגנזיום עלולה להוביל לבעיות לחץ דם. השקדים מכילים מגנזיום ובכך מסייעים להורדת לחץ הדם הסיסטולי והדיאסטולי במיוחד בקרב חולי סוכרת.
8. חיזוק בריאות העצם והשיניים
העצמות והשיניים זקוקים לזרחן וסידן כדי להישאר חזקות, בריאות ועמידות. צריכת שקדים יכולה להעניק את כל אלה, לעזור לבריאות העצם ולשיניים.
9. הקלה על מערכת העיכול
מחקרים מצאו כי הגברת צריכת הסיבים התזונתיים יכולה להקל על עצירות תודות להגברת תדירות הצואה. שקדים עשירים בסיבים תזונתיים ויכולים לעשות הבדל משמעותי אצל אנשים שסובלים מעצירויות.
10. סיוע נגד סרטן
שקדים עשויים להיות לעזר רב בכל הנוגע לחיזוק המערכת החיסונית ובמניעת סרטן. נוגדי החמצון יכולים להפחית את כל נזקי הרדיקליים החופשיים אשר יוצרים נזקים של מולקולות חמצניות.
11. מניעת נזק לעצבים
בשקדים ישנו ויטמין 12B אשר יעיל ליצירת רשת בריאה של תאי העצב. מחסור בוויטמין זה מוביל לפגיעה והתנוונות של מערכת העצבית המרכזית. אכילת שקדים המכילים ויטמין 12B וחומצה פולית התומכים במערכת העצבים.
12. בניית שרירים
הגוף שלנו זקוק לרמות חלבון נאותות ואלו קיימות בשקדים. תוספת קטנה יכולה לסייע רבות בשיפור הכוח ובבניית השרירים, במיוחד עבור מתאמנים.
13. תפקוד שרירים טוב
השקדים לא רק עוזרים לבנות שרירים אלא הם עוזרים לשמור עליהם וזאת תודות למגנזיום שנמצא בהם. השקדים מכילים מגנזיום, אשלגן וסידן ביחס גבוה מה שמסייע לתפקוד השרירים.
14. הגברת האנרגיה
השקדים מסייעים לשמור על האנרגיה כשהם יכולים להעצים את ההתאוששות לאחר האימון. ניתן לשלב אותם לפני או אחרי אימון.
15. חיזוק המערכת החיסונית
לשקדים השפעות חיוביות על מערכת החיסון. הם בעלי תכונות אנטי ויראליות עוצמתיות ומסייעים בכל הנוגע לעוררות המערכת החיסונית של הגוף.
16. התמודדות עם תסמונת שחלות פוליציסטיות
תסמונת שחלות פוליציסטיות (PCOS) היא הפרעה הורמונלית הגורמת לשיבוש המחזור וחוסר איזון בין ההורמונים הנשיים והזכריים בגוף וצריכת שקדים יכולה לעזור לטפל בבעיה.
17. תזונה חיונית בהיריון
בשקדים יש כ-44 מק״ג חומצה פולית לכל 100 גרם, מה שמעניק כ-7% מהצריכה היומית המומלצת להיריון. חומצה פולית חשובה למניעת מומים מולדים כולל מומים בתעלה העצבית.
אחלה כתבה
מעניינת ומועילה
נפלאות השקד
אכילה יומיומית של שקדים מונעת מיגרנה! מנסיון.
אתם לא כותבים את המלצתכם לגבי כמויות. כמה שקדים לאכול ביום.
הערה זאת נכונה לכל הכתבות שלכם.
החיים והמוות ביד המזון…בתנאי שיהיה אוכל נזין ובריא הכולל שקדים.בלי ממותקים והלי בורקסים ובלי אוכל זבל
כתבה טובה ומועילה !
האם רצוי להשרות את השקדים וכמה מותר
לאכול