סיבות לכאבי בטן בבוקר

16 סיבות לכאבי בטן בבוקר

כאבי בטן המופיעים בשעות הבוקר יכולים לנבוע משלל סיבות, חלקן ניתנות לפתרון בעזרת שינוי פשוט באורח החיים וחלקן מצביעות על מצבים חמורים של מערכת העיכול. אלו הן 16 הסיבות שיכולות להוביל לכאבים.
הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

1. רפלוקס חומצי

זהו מצב בו החומצה ותכולת קיבה אחרת זורמות בכיוון ההפוך ונעות חזרה אל הוושט. התחושה שיכולה להתלוות לכך היא צריבה של החלק האחורי של הפה (צרבת).

2. דלקת קיבה

דלקת קיבה או דלקת של רירית הקיבה יכולות להתפתח לאורך זמן או להופיע בפתאומיות. הסימפטום השכיח לכך הוא כאב בבטן העליונה וכמו כן גם בחילות ותחושת שובע מהירה.

3. גסטרואנטריטיס

יכולה להיות מתוארת גם ״כשפעת הקיבה״. מדובר בזיהום ויראלי או חיידקי הפוגע בקיבה ובמעיים וגורם לכאבי בטן ושלשולים.

4. כיבי קיבה

אלו פצעים ברירית הקיבה וברירית המעיים הידועים גם בשם ״כיבי פפטי״ כשאלו גורמים לכאבי בטן עמומים וצורבים בעיקר בשעות הבוקר אך לעתים גם לאורך היום.

5. דלקת התוספתן

דלקת של התוספתן מובילה לכאבי בטן חזקים ופתאומיים שמורגשים בתחילה באזור הטבור ונעים מטה. הכאב מחמיר עם הזמן ותסמינים נלווים יכולים להיות בחילות וחום.

6. מחלת קרוהן

עלולה לגרום לדלקת לכל אורך מערכת העיכול, מהפה ועד לפי הטבעת. הדלקת עלולה להוביל להתכווצויות של הבטן, שלשול, עצירות, ירידה במשקל ועייפות.

7. הפרעות עיכול

קשיי עיכול יכולים להוביל לכאבי בטן כשתופעה זו קשורה לרוב בבחירות התזונתיות ובתנועה. עם זאת חשוב לדעת כי הפרעות עיכול יכולות להיות תוצאה של מחלות מסוימות.

8. תסמונת המעי הרגיז

נקראת גם IBS כשזו הפרעה שכיחה שעלולה להוביל לכאבי בטן ולשינויים ביציאות. תסמונת המעי הרגיז יכולה להוביל לעצירות או שלשולים תכופים, תחושת נפיחות ויציאות לא שלמות.

9. הידבקויות בבטן

9 מתוך 10 אנשים שעברו ניתוח פתוח בבטן עלולים לסבול מהידבקויות. זוהי רקמת צלקת הגורמת לאיברים הפנימיים להיצמד זה לזה ולדופן הבטן ומכאן לכאבי בטן כרוניים.

10. אלרגיות למזון

כאבי בטן הם אחד הסימפטומים הנפוצים של אלרגיות למזון. תסמינים נוספים יכולים להיות בחילות ואף אנפילקסיס אשר עלול להיות קטלני בחוסר טיפול מידי.

כתבות שבריא לדעת
סיבות לאכול ברוקולי

היתרונות הבריאותיים של הברוקולי – אחרי שתקראו לא תוכלו לוותר עליו

טיפים לנשים לירידה במשקל

5 עצות לנשים מעל גיל 40 איך לרדת במשקל

11. עצירות

עצירות יכולה להוביל לכאבי בטן חזקים ובעיקר כשאלה נמשכות ומופיעות לעתים תכופות (שלוש פעמים או יותר בשבוע). החמרה של העצירות יכולה להוביל לתסמינים נוספים כמו דימום וחום שדורשים טיפול רפואי.

12. מחלות מפרקים

מחלת מפרקים נוטה לפגוע בעיקר באנשים מעל גיל 60. כשהיא מתרחשת חלקים של המעי הגס בולטים החוצה ויכולות להיווצר הידבקויות ודלקתיות שמובילות לכאב חד.

13. מחלה דלקתיות באגן

נקראת גם PID כשזו משפיעה על השחלות, הרחם, החצוצרות וצוואר הרחם. אחד התסמינים השכיחים למחלה דלקתית באגן יהיה כאב בבטן התחתונה ולכך יכולים להתלוות הפרשות נרתיקיות חריגות, כאב בעת מתן שתן.

14. צליאק

מחלת הצליאק היא הפרעה אוטואימונית הגורמת למערכת החיסון לתקוף את המעי הדק כשהם אוכלים דבר מה המכיל גלוטן. לצד כאבי בטן יכולים להופיע תסמינים של שלשולים.

15. מחלת כיס מרה

בעיות בכיס המרה עלולות להוביל לכאבי בטן ולרוב בחלק הימני העליון שלה. הכאב יכול ״לבוא וללכת״ או להישאר כל הזמן. במקרה של אבני כיס מרה החוסמים את צינורות כיס המרה יתפתחו גם תסמינים של בחילות, הקאות, שתן כהה, צהבה וירידת לחץ דם.

16. דלקת הלבלב

מתפתחת כאשר הלבלב הופך לדלקת ולעתים קרובות בשל אבנים בכיס המרה. התסמינים יהיו כאב פתאומי וחמור בבטן העליונה, בחילות והקאות. יש לציין כי אלו דורשים טיפול רפואי.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

2 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
אבי
לפני 7 חודשים

תודה על המידע המועיל

לירוי
לפני 7 חודשים

פשוט תודה רבה!

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

תזונה

3 סיבות שצימוקים עוזרים לטהר מרעלים את הכבד

25 דברים שכל בנאדם צריך לדעת לפני שהוא מביא ילדים

כיצד ניתן לדעת מתי הלחץ דם הגיע לרמה מסוכנת וכיצד להורידו

מה קורה בגוף כששותים מים

זה מה שקורה כשאנחנו מקפידים על שתיית מים לאורך היום

באותו נושא