ויטמין E מעורב מאוד בתפקוד המערכת החיסונית. יחד עם תכונות נוגדות החמצון החזקות שלו, הויטמין משמש כמנגנון הגנה עיקרי למניעת מחלות כרוניות וחריפות. בנוסף, אנשים עם מחסור בוויטמין E נמצאים בסיכון גבוה יותר הן ממחלות זיהומיות ומפיתוח של גידולים.
ראוי להזכיר כי חוסר בויטמין E הוא די נדיר. אנשים בסיכון הגבוה ביותר למחסור בוויטמין E הם: מבוגרים, תינוקות שנולדו בטרם עת ו / או עם תת-משקל, אנשים עם ספיגת שומן חריגה, אנשים עם דיאטות דלות שומן, ואנשים עם כל סוג של תת-תזונה.
8 סימנים לכך שיש לכם מחסור בוויטמין E:
1. מערכת חיסון חלשה
כאמור, ויטמין E ממלא תפקיד מפתח בתפקוד תקין של המערכת החיסונית. חוסר בויטמין E עלול לגרום לחיידקים ומזיקים לפגוע בגוף. לכן, אדם עם מחסור בוויטמין E עלול להיות חולה לעתים קרובות יותר ולחוות משך זמן ארוך יותר של מחלה.
2. בעיות ראייה
במחקרים שבוצעו, ויטמין E הוכח כי מונע ומשפר ניוון מולקולרי. ברור כי ויטמין E הוא בעל תכונות המסייעות להגן על הראייה שלנו.
רמות לא מספיקות של ויטמין E עשויות לפגוע ביכולת הראייה. זוהי תוצאה של נזק מערכתי לתאי העין הנגרמים על ידי חיידקים חופשיים. האגודה האמריקאית לאופטומטריה (AOA) ממליצה על ויטמין E כדי למנוע מצבים רבים של פגיעה בעין.
3. אובדן של מסת שריר
באופן ספציפי, לתאי שריר יש נטייה להיקרע, דבר הדורש מבחר של ויטמינים וחומרים מזינים כדי לסייע בתהליך הריפוי. מבחינה פיזיולוגית, ויטמין E מבטיח כי קרום הפלזמה – מרכיב חיוני של תיקון שריר – נשאר שלם ובריא.
4. חולשה
רמות נמוכות של וויטמין E לא גורמות רק לאובדן מסת שריר, אלא גם גורמות לשרירים שלנו להיות שבריריים. המנגנונים הפיזיולוגיים המעודדים חולשת שרירים דומים לאובדן שרירים: מחסור בוויטמין E מאפשר לחיידקים חופשיים לתקוף את תאי השריר שלנו. מדענים גילו גם את הקשרים בין ויטמין E לבין ניוון שרירים וחולשת שרירים הקשורה לסוכרת.
5. בעיות איזון
נוירולוגית, לחוסר של ויטמין E עשויות להיות השפעות על מערכת העצבים. דאגה אחת של נוירולוגים היא הירידה הברורה של מיומנויות מוטוריות. כתוצאה מכך, רמות לא מספקות של ויטמין E יכולות להוביל לניוון עצבי ביידיים וברגליים, ליקוי רפלקסים, תיאום לקוי וחוסר איזון.
6. השפעות קוגניטיביות
המוח שלנו רגיש מאוד להשפעות של חיידקים חופשיים ושל מתח חמצוני. בשלבים מתקדמים, מחסור בוויטמין E יכול להשפיע ישירות על התפקוד הקוגניטיבי בסיסי. באופן דומה, אנשים בעלי רמות גבוהות של ויטמין E לעיתים קרובות מציגים ביצועים קוגניטיביים טובים יותר.
7. בעיות עיכול
מחסור בוויטמין E לא יכול להיות קשור ישירות לבעיות עיכול, למרות שזה בהחלט אפשרי בהתחשב בחשיבות של ויטמינים קשורים. נתון מעניין הוא, כי רופאים לעיתים קרובות רושמים כמויות גבוהות של ויטמין E כדי לסייע בבעיות עם מערכת העיכול. לכן, אם אתם נוטים לחוות בעיות עיכול, אנו ממליצים על צריכת ויטמין E.
8. בעיות עור או אובדן שיער
חלק מהממברנות של העור שלנו חשופות לפגיעה מחיידקים חופשיים, במיוחד בשומנים של תאי העור שלנו. מכיוון שהוא נוגד חמצון מסיס בשומן, ויטמין E יעיל מאוד בהגנה על העור ומונע נזק פוטנציאלי לשומנים בעור.
מקורות ויטמין E
זה די קל לצרוך את הכמות המומלצת של ויטמין E. עם זאת, הנה כמה מזונות עם רמות ויטמין E גבוהות:
– אגוזים
– ירקות ירוקים
– אבוקדו
– אספרגוס
– בטטות
בנוסף למאכלים אלה ואחרים, ניתן לקנות תוספי תזונה עם ויטמין E.