8 סיבות טובות לקחת תנומה קלה לעיתים קרובות יותר

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

וינסטון צ'רצ'יל. מרגרט תאצ'ר. ביל קלינטון. מה משותף לכל האנשים האלה? כן, כולם היו ראשי מדינות ומנהיגי ארצותיהם. הם ידועים גם כאנשים שלקחו תנומה באופן קבוע במהלך היום. תאצ'ר אמרה לעוזריה שלא להטריד אותה בין השעות שתיים וחצי עד שלוש וחצי בכל יום כדי שתוכל להנות מתנומה קלה, בזמן שקלינטון עשה זאת ב -3 בלילה.

הנה 8 סיבות שמוכיחות שתנומות הן דווקא בריאות:

1. תנומה עוזרת בעומס

ד"ר וויליאם אנטוני, פסיכולוג קליני / מנהל במרכז השיקום הפסיכולוגי של אוניברסיטת בוסטון, קובע כי תנומות הן תוצאה של הדרישות הרבות המוטלות על אנשים.

אנתוני אומר כי שעות עבודה ארוכות, נסיעות בשעות הבוקר המוקדמות, ואחריות רבה בבית הן הסיבות העיקריות מדוע אנשים רבים צריכים לקחת תנומות בשעות היום.

2. תנומה משפרת את מצב רוח

מחקר שנעשה בחוג למדעי ההתנהגות באוניברסיטת הירושימה ביפן נערך על מנת לקבוע את ההשפעות של תנומה קצרה של 20 דקות על מצב הרוח הכללי.

המחקר כלל שבעה צעירים עם הרגלי שינה נורמליים, אשר לא מנמנמים באופן קבוע. הצעירים הוכנסו לתנאים שבהם נמדדו זמני נמנום וחוסר תנומה. מכשיר EEG (אלקטרואנצפלוגרפיה) שימש כדי למדוד פעילות גלי מוח ודירוגים של מצב הרוח.

המחקר מצא שהתנומה הקצרה הביאה לשיפור במצב הרוח הכללי, להגברת הביטחון העצמי ולעלייה בדריכות.

3. תנומה משפרת את הזיכרון

כתבות שבריא לדעת
סיבות לאכול ברוקולי

היתרונות הבריאותיים של הברוקולי – אחרי שתקראו לא תוכלו לוותר עליו

טיפים לנשים לירידה במשקל

5 עצות לנשים מעל גיל 40 איך לרדת במשקל

כבר הוכח כי השינה היא חיונית לאחסון מידע שנלמד לאורך היום. בנוסף למחזורי שינה קבועים, החוקרים רצו לברר כיצד תנומה יכולה לשפר את הזיכרון הכללי.

ד"ר מתיו ווקר, פרופסור לפסיכולוגיה ומדעי המוח באוניברסיטת קליפורניה בברקלי וצוותו גייסו 44 מתנדבים – 27 נשים ו -17 גברים – כדי לערוך ניסוי. הקבוצה הונחתה אז לשנן ולהתאים 100 שמות ופנים ונבדקו כמה הם ביצעו.

מחצית מהמשתתפים לקחו תנומה למשך כ -90 דקות, בעוד שהחצי השני נשאר ער והמשיך כרגיל. בסוף התנומה קיבלו שתי הקבוצות קבוצה נוספת של 100 פרצופים ושמות. ההבדלים בביצועים היו משמעותיים – קבוצת המנמנמים ביצעה כ -20% יותר מאלה שנשארו ערים באותו מבחן.

4. תנומה מונעת שחיקה

"שחיקה" – גירוי, ביצועים גרועים ותסכול – היא תופעה שכיחה בקרב עובדים. זה קורה כי המוח עמוס בגירויים (מידע) כאשר עושים כל דבר הדורש מאמץ קוגניטיבי לתקופה של זמן.

מחקר שנעשה נתן למשתתפים משימה בעלת ראייה ויזואלית: קביעת המיקום האנכי או האופקי של שלושה ברים על מסך מחשב. כדי להפוך את הבדיקה ליותר קוגניטיבית ותובענית, סורגים גרפיים נקבעו על רקע של הפסים האופקיים בפינה השמאלית התחתונה של המסך.

בסדרה של ארבע בדיקות, החריפו את התוצאות לכל זמן בדיקה – השנייה הייתה גרועה יותר מהראשונה, השלישית גרועה מהשנייה, וכו '. כאשר המשתתפים הורשו לנמנם של 30 דקות, הציונים הפסיקו להיות במגמת ירידה. תנומה של שעה שיפרה את תוצאות הביצועים.

5. תנומה משפרת את הביצועים

המחקר ממשיך להדגים את ההשפעות החזקות שיש לנמנום על הביצועים הקוגניטיביים.

מחקר שנערך במינהל לאווירונאוטיקה ומרחב החלל (NASA) מצא כי טייסים שהורשו לקחת תנומה קצרה (40-45 דקות) שיפרו את ביצועי הטיסה שלהם ב -34% ואת הערנות שלהם ב -100%. ביצועים משופרים אלה חלים על כל תחום של עבודה כמובן.

6. תנומה משפרת יצירתיות

כתב העת "Sleep" פרסם מחקר המראה כי תנומה יכולה להגביר את החשיבה היצירתית. אך התנומה חייבת להיות לפחות במשך שעה עד שעה וחצי. הסיבה לכך היא כי תהליכים קוגניטיביים כגון חשיבה יצירתית דורשים את כל חמשת השלבים של שינה.

7. תנומה משפרת בריאות הלב

במחקר שנערך בשנת 2007 בבית הספר לבריאות הציבור של אוניברסיטת הרווארד, התברר כי תנומה רגילה יכולה להפחית את שיעור המוות ממחלות לב ב -37%. נתון זה דומה לתועלת הלב וכלי הדם של פעילויות אחרות – תזונה בריאה, הפחתת צריכת הכולסטרול והתעמלות.

8. תנומה עוזרת במשקל

במחקר שנערך בשנת 2010 שכלל 35,000 מבוגרים יפנים, נמצא כי אלה שישנו חמש עד שש שעות ביום היו בסיכון גבוה פי שניים לפתח עודף משקל מאלו שישנו שבע עד תשע שעות. במחקר דומה באוניברסיטת קולומביה, אלו שקיבלו 5-7 שעות שינה היו בסיכון גבוה ב -50% להיות שמנים יותר מאלה שישנו שבע עד תשע שעות.

החוקרים מאמינים כי הפער במשקל הוא תוצאה ישירה של הירידה בהורמון לפטין – מה שגורם לכם להרגיש מלאים – תוך הגדלת הורמון גרלין, מה שגורם לכם להרגיש רעבים.

בתנאי שהנמנום אינו מפריע לשינה בלילה, זוהי דרך מצוינת להגיע לשובע טבעי.

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

סימנים שהגוף זקוק לניקוי רעלים
בריאות

10 סימני אזהרה שמאותתים על כך שהגוף זקוק לניקוי רעלים

8 דרכים מוכחות להפחתת הקמטים בפנים באופן טבעי

הרגלים שמרוקנים את האנרגיות

15 הרגלים שמרוקנים את האנרגיה שלכם

מה קורה לגוף כשמפסיקים לשתות אלכוהול

הנה מה שקורה לגוף שלנו כשאנחנו מפסיקים לשתות אלכוהול למשך 30 יום

באותו נושא