לקיחת תרופות נגד דיכאון זה צעד גדול להמון אנשים שסובלים מדיכאון. יש הרבה סטיגמות על אנשים עם דיכאון, ויש עוד יותר סטיגמות על אנשים שמחפשים התערבות רפואית. בגלל הסטיגמה, אלו שמחפשים תרופות שיעזרו להם לדיכאון לעיתים קרובות לא מודעים למה שתרופות נגד דיכאון באמת עושות.
לפעמים, הם מגלים שהתרופות לא עובדות כפי שהם חשבו שהן יעבדו. כשהתרופות לא עובדות, הרבה אנשים עם דיכאון לא יודעים מה הולך להיות הצעד הבא שלהם. אם ניסיתם לקחת תרופות נגד דיכאון בכדי לעזור לדיכאון שלכם וגיליתם שהתרופות לא עובדות, הנה מה שאתם צריכים לעשות.
אלו הם שבעת הדברים שאתם צריכים לדעת אם תרופות נגד דיכאון לא עובדות בשבילך.
1. תרופות לא תמיד עובדות
דוקטור ג'ניפר פיין אומרת " יש לנו הבנה מעורפלת לאיך תרופות נגד דיכאון עובדות, אבל זה לא אומר שאנחנו לגמרי מבינים את הפרמקולוגיה
אני לא חושבת שיש מישהו שיכול להציע הסבר ביולוגי מפורט על מדוע תרופות נגד דיכאון מפסיקות לעבוד. אבל אני אומר את זה : יש גורמים שיכולים להשפיע על מישהו להרע"
לפי מחקר, לפחות 1 מתוך 3 אנשים שמחפשים תרופות, לא מוצאים הקלה בתסמיני הדיכאון שלהם. זה עשוי להיות קשה לשמוע, אבל לפעמים תרופות פשוט לא עוזרות כשזה נוגע למציאת הקלה לדיכאון.
אבל ברגע שמגלים את זה, אתם צריכים להיות מצוידים בשביל למצוא דרכים אחרות. למרבה המזל, התרופה היא לא הסוף לטיפולים לדיכאון.
2. המדע עדיין בלמידה, בין אם אתם אוהבים את זה ובין אם לא.
רק בגלל שתרופות לא עובדות בשבילך זה לא אומר שזה לעולם לא יעבוד בשבילך. המדע עדיין בלמידה ומגיע עם תאוריות חדשות בכל יום, עם מחקר על תרופות נגד דיכאון ולמה התרופות שכרגע אפשריות לרכישה לא עובדות לאנשים שלוקחים אותן. יש מחקרים חדשים בכל יום שמתמקדים בדרכים הטובות ביותר למצוא הקלה לאלו שסובלים מדיכאון.
3. יש סיכוי שזה לא דיכאון, אלא משהו שונה לגמרי.
פסיכולוגיה ובריאות הנפש הם תחומים שהם סובייקטיבים מאוד במובנים רבים. זה אומר שאפילו אם אתם חווים את כל התסמינים של דיכאון, זה לא אומר שזה מה שיש לכם.
הפרעות אחרות יכולות, ולעיתים קרובות עשויות, להופיע כתסמינים של דיכאון – בתור הפרעה דו קוטבית והפרעות אישיות. דיכאון לעיתים קרובות יכול להיות תסמין של משהו אחר, שזה יכול להיות הסיבה שאנשים לא מגיבים לתרופות נגד דיכאון.
4. מוחות יכולים להסתגל וללמוד לסבול.
על פי מחקר זה, "טכאיפלקסיה נוגדת דיכאון מתארת מצב שבו מטופל מדוכא מאבד תגובה אפקטיבית מתרופה יעילה שלקח בעבר, למרות שהוא נשאר על אותו תרופה ועל אותו מינון."
אבל מה זה אומר במונחים של לא מקצוען ?
מה שרוב תרופות נוגדות דיכאון עושות הוא להגדיל את רמות הסרוטונין, אשר עוזרות להילחם ברוב תסמיני הדיכאון. לפעמים, המוח שלנו מסתגל לתרופות באופן שהופך אותו לפחות יעיל. אם הייתם על תרופות שנראה כי עזרו לזמן מה, אבל כבר לא עוזרות לכם, יכול להיות שזה בגלל שהמוח שלכם כבר הסתגל לתרופה. מספר דברים עשויים לעזור לזה, כגון, להגביר את המינון של התרופה או לעבור לסוג אחר של תרופה.
5. טיפולים פסיכולוגיים עוזרים להפחית את הדיכאון אם התרופות לא עוזרות.
אנשים רבים מוותרים על טיפול פסיכולוגי כי הם מרגישים שזה לא עוזר, אבל פסיכותרפיה היא שיטה שנוסתה והיא אכן עוזרת לתסמינים של דיכאון. העניין בטיפול זה הוא שזה לוקח זמן, מאמץ ומסירות מצד המטופל והמטפל. זה יכול לקחת שנים עד שתשיגו את מלוא היתרונות של פסיכיותרפיה, אבל אין תופעות לוואי אפשריות כמו שיש עם תרופות. לפני התרעבות רפואית, חשוב לחפש את הטיפול הפסיכולוגי בתור השלב הראשון במאבק כנגד הדיכאון.
6. תוודאו שאתם ישנים מספיק
לדברי דוקטור לורנס אפשטיין, " אנשים עם בעיות שינה נמצאים בסיכון מוגבר לפתח הפרעות רגשיות, דיכאון וחרדה." לכן, כדאי לכם לוודא שאתם ישנים מספיק שעות. חוסר בשעות שינה יכול לגרום לחוסר יציבות במצב הרוח, וזה יכול גם להשפיע על האפקטיביות של התרופות נוגדות דיכאון. אם אתם מוצאים את זה שהתרופות נוגדות דיכאון לא עובדות כמו שהן אמורות לעבוד, תוודאו שאתם ישנים מספיק. מחקרים מצאו שחולים שישנים מספיק מגיבים טוב לטיפול נגד דיכאון.
7. הכר את האפשרויות שלך
תרופות נוגדות דיכאון מגיעות עם מגוון רחב של אפשרויות שונות כי הרבה אנשים לא יודעים איזו תרופה הכי טובה בשבילם. הם עשויים לנסות סוג אחד של נוגד דיכאון ולגלות שזה לא עובד. אז הם פשוט מפסיקים לנסות. אם אתם מגלים שאתם לא מגיבים לתרופות, תשאלו את הרופא שלכם איזה עוד אפשרויות יש.
לדברי דוקטור ג'ונתן אלפרט מנהל הפסיכיאטריה הקלינית בבית החולים הכללי של מסצ'וסטס בבוסטון " השיעור של מה שנקרא בעבר Prozac poop-out שיעור ההישנות של תרופה נוגדת דיכאון הוא כ30% מעל לתקופה של שנה אחת.
יש כל כך הרבה מידע על תרופות לדיכאון שהרופא שלכם יכול לעזור לכם להבין. איך הדיכאון שלכם מגיב לתרופה שאתם לוקחים, הרופא שלכם יוכל לעזור לכם למצוא את הטיפול הנכון עבורכם.