6 סימנים מוקדמים לנזק בכבד שאנשים מתעלמים מהם

הכתבות החזקות ביותר לפני כולם בקבוצות של בריא לדעת

 

כבד בריא הוא כבד שמתפקד כראוי, וחיוני לגוף בריא.

התפקיד העיקרי של הכבד הוא לפרק חומרים מזינים מהמזון אותו אנו אוכלים וסיוע לעיכול. מתוך זיהוי סימנים מוקדמים  לנזק לכבד  הוא חיוני כדי "לעלות" על בעיה שקיימת כמה שיותר מהר וכדי לקבל טיפול מתאים

צבע עור "צהוב"

אנו חולים בצהבת עקב בעיות בכבד שנגרמות בעקבות רמות גבוהות של בילירובין בדם. הבילירובין בעל פיגמנט צהבהב.  בדרך כלל הבילירובין זורם דרך הכבד, ולאחר מכן עובר דרך מערכת העיכול ואז יוצא. כאשר הפיגמנט הצהבהב לא יוצא, הוא מופץ בכל הגוף העור מקבל צבע צהבהב וזה סימן לחוסר תפקוד מסוים של הכבד

עור רגיש
אם העור מגרד וישנה רגישות יתר למגע, זה יכול להיות סימן לבעיה בכבד. עד שהגורם הבסיסי נמצא ומטופל, הבעיה רק יכולה להחמיר עם הזמן.

שינויים באזור הבטן
כאב או התכווצויות באזור הבטן התחתונה יכולות להוות מדד לבעיות בכבד. במידה ואינן מטופלות, יכול להתפתח מצב המכונה מיימת. מצב זה הוא הצטברות של נוזלים בחלל הבטן שיכול להוביל ללחץ המופעל על הריאות, וגורם לקושי בנשימה.

שינויים בצבע השתן או הצואה
כשהכבד ניזוק, ישנם שינויים בצבע השתן,השתן הופך לצבע צהוב כהה. בנוסף צבע הצואה יכול לקבל צבע אדום של דם או צבע חום כהה. שתן צהוב כהה הוא גם סימן להתייבשות. הגבירו את צריכת הנוזלים.

עייפות
במידה ואתם סובלים מתחושה מעיקה מלווה בלחץ צואתי זוהי אינדיקציה שהכבד אינו מסוגל להפריש מיצי עיכול כמו שצריך. מיצים אלה חיוניים עבור פירוק המזון, וייתכנו פגיעות במערכת העיכול.

אובדן תאבון
כבד נפגע בגלל  חוסר טיפול. חוסר טיפול יכול  לגרום למחלת כבד. שינויים משמעותיים בתיאבון יכולים לגרום לאובדן משקל דראמטי או מהיר יכולים להיות סימן של מחלת כבד, סימנים אלה צריכים להילקח ברצינות.

כתבות שבריא לדעת
מקומות עם חיידקים

חשיפה: מקומות נפוצים שמהווים מקום מסתור לחיידקים ביתיים

מתי לדאוג מקצף בשתן

רואים בועות או קצף בשתן? האם צריך לדאוג מזה

שתפו עם חברים ומשפחה, הם עוד יודו לכם!
שיתוף
וואטסאפ
ציוץ
שלח לחבר/ה
טלגרם

תגובות לכתבה

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments

להיות בריאים יותר בכל פלטפורמה, הצטרפו אלינו

בריא לדעת מציג מידע כללי בתחומי בריאות ואורח חיים ואינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי. תכני בריא לדעת אינם בגדר המלצה או עצה או ייעוץ רפואי. השימוש באתר באחריות בלעדית של הגולש/ת.

בריא לדעת בשבילך

בריאות, תזונה

10 דרכים להשיג את החלבונים החיוניים שאנו צריכים (בלי לאכול בשר)

7 סיבות אפשריות לכך שהידיים שלכם רועדות

חומצת לימון – 5 תופעות לוואי שכדאי לכם לדעת!

8 סימנים שהגוף נותן לנו כשהוא זקוק לעזרה ולא כדאי להתעלם!

באותו נושא