אם אתם אוהבים פירות הדר, רוב הסיכויים שתאהבו לצרוך את לימון וורבנה.
הפרי הוא תוצר של שיח בעל עלים ירוקים צרים ומבריקים עם טעם חזק, מתוק ולימוני שמתאים כתוספת טובה למשקאות, סלטים, ג'לי, רטבים, מרקים ומנות דגים ובשר. למעשה, העלים הלימוניים של הצמח יכולים לשמש במקום לימון במתכונים שונים.
אך לא מדובר רק בטעם, אלא גם בכך שלימון הוורבנה עתיר בחומרים מזינים.
להלן היתרונות הבריאותיים שהצמח מספק.
1. מסייע לשיקום השרירים
הערכים נוגדי החמצון של לימון הוורבנה יכולים לעזור ולהגן על הנויטרופילים שהם סוג של תאי דם לבנים, מפני נזק חמצוני, והם עוזרים ומחזקים את תפקוד מערכת החיסון של הגוף. אם עוסקים בפעילות גופנית באופן קבוע, כבר מכירים את הכאבים לאחר מכן ואת הקושי לזוז. לימון וורבנה יכול לעזור במצב כזה.
מחקר שנערך בדק את ההשפעות כתוצאה מצריכה של תוספת נוגדת חמצון מתונה של תמצית לימון הוורבנה על מתנדבים גברים בריאים שרצו 90 דקות במשך 3 שבועות.
כחלק מהמחקר, נבדקה פעילות האנזים נוגד החמצון אצל הנבדקים, כמו כן, צוינו סמני המתח החמצוני, הציטוקינים הדלקתים והנזק לשרירים.
החוקרים גילו שערכי נוגדי החמצון של לימון הוורבנה הפחיתו את סימני הנזק לשרירים אצל אנשים שרצים באופן קבוע ובתמורה הקלו על כאבי השרירים. חשוב לציין שהתמצית פעלה מבלי לחסום את הסתגלות תאי הגוף לפעילות הגופנית, וכתוצאה מכך חלה הקלה בכאבי השרירים מבלי להשפיע על יכולת הגוף להסתגל לפעילות הגופנית ולהתחזק.
2. הקלה בכאבי המפרקים
ככל שמתבגרים, חשוב לטפל בבריאות המפרקים בגוף, ומחקר שנערך גילה שלימון וורבנה יכול לעזור ולשמור על בריאותם. למעשה, מחקר גילה שצריכת תוסף עם לימון וורבנה עתיר בנוגדי חמצון וחומצת שומן אומגה-3 (שמן דגים) יכולים להוות טיפול חליפי לטיפול במפרקים.
במחקר שנערך על 45 נבדקים הסובלים מכאבי מפרקים ואי נוחות, חלק מהמשתתפים נטלו תוסף במשך 9 שבועות בעוד שהאחרים קיבלו פלצבו.
בסוף המחקר, נמצא שאצל קבוצת המשתתפים הראשונה אכן חלה ירידה משמעותית בכאבים ובנוקשות המפרקים כמו גם חל שיפור בתפקוד הגופני, ואילו בקבוצה השניה לא.
ההשפעות החיוביות הללו התחילו להופיע בשבועות ה-3 והרביעי. למרות שנדרש ביצוע של מחקר נוסף כדי לאמת לחלוטין את היתרון הזה, לימון וורבנה עדיין מהווה תוספת טובה לתזונה בריאה באופן כללי.
3. יכולת להילחם בזיהומים סטפילוקוקים
זיהומים כתוצאה מחיידקים סטפילוקוקים יכולים לבוא לידי ביטוי החל מגירוי קל בעור, בחילות והקאות ועד לשלשולים, התייבשות, לחץ דם נמוך וסיבוכים עד כדי איום על החיים. המאבק בהם מורכב, במיוחד מאחר והעמידות שלהם לאנטיביוטיקה גוברת.
מציאת דרכים טבעיות כדי לטפל בחיידקים עם זאת, חשובה מאד.
כמה מחקרי מעבדה גילו שתמצית אתנולית של לימון ורבנה יכולה למנוע צמיחה של סטפילוקוק זהוב. מחקר שנערך לאחרונה על בעלי חיים הסובלים מזיהומים בעור בגלל חיידקי סטפילוקוק, חילק אותם ל-4 קבוצות של נבדקים כשחלקם טופלו במשך שבעה ימים, קבוצה אחת נשארה ללא טיפול, קבוצה שנייה טופלה באנטיביוטיקה קונבנציונלית מקומית, קבוצה שלישית טופלה במשחה שהוכנה מתמצית אתנולית של לימון וורבנה וקבוצה שטופלה על ידי הזרקה של תמצית לימון וורבנה.
קצב ההחלמה של הפצעים ונוכחות המוגלה נותחו במהלך הטיפול. החוקרים הגיעו למסקנה שהמשחה הצליחה לטפל ולמנוע את ההתפתחות של הסטפילוקוק הזהוב כבר בשלבים המוקדמים של ההדבקה.
4. עשוי למנוע את התפתחותה של טרשת נפוצה
טרשת נפוצה עלולה לגרום לאבדן ראיה, כאבים, עייפות ופגיעה בקואורדינציה ולתסמינים רבים אחרים, שחומרתם וההמשכיות שלהם משתנה מאדם לאדם. אחד מהגורמים העיקרים הגורמים להתפתחות המצב זוהי הדלקתיות. לימון וורבנה יכול לעזור בכך.
מחקר שנערך בשנת 2014 על 30 מטופלים, צפה בהשפעות של הוספת התוסף לימון וורבנה (תוסף שמכיל את כל תוכן נוגדי החמצון של הצמח).
בסוף המחקר נמצא שבקרב רוב המטופלים שהיו במצב החמור ביותר במחקר ועם טרשת נפוצה פרוגרסיבית משנית (השלב השלישי מתוך ארבעת שלבי הטרשת הנפוצה) התגלה שאצל אלו שנטלו את תוסף לימון הוורבנה ריכוזי החלבון אצלכם C התגובתיים ירדו בצורה משמעותית.
בהתחשב בכך שחלבון C התגובתי נוצר בכבד ומהווה סמן בבדיקת דם לדלקתיות בגוף, החוקרים הניחו שיתרונות לימון הוורבנה אצל חולי טרשת נפוצה נובעים מיכולתו להתמודד עם דלקתיות ולהפחית מעוצמתה.
5. עשוי למנוע השמנת יתר
בשנת 2016 יותר מ-1.9 מיליארד אנשים בוגרים מגיל 18 ואילך סבלו ממשקל עודף. השמנה עלולה לגרום לסיבוכים כגון סוכרת, מחלת לב וסוגי סרטן שונים. שמירה על המשקל היא דבר חשוב. מאוחר יותר, מחקר גילה שלימון וורבנה עשוי לעזור במניעת השמנת יתר.
מחקר שנערך על בעלי חיים, צפה על יכולות של צמחים המכילים נוגדי חמצון ובמיוחד כאלה הקשורים לוורבסקוסייד (צמח פוליפנולי בעל ערכים נוגדי חימצון) כמשפרי הפרעות מטבוליות שנגרמות בגלל השמנה.
החוקרים גילו שתמצית לימון וורבנה מנעה את הצטברות הטריגליצרידים, הפחיתה את הדלקתיות בגוף ונלחמה במתח חמצוני. כמו כן, הם גילו שלימון וורבנה בכללותו פועל טוב יותר מאשר רק אותו צמח לוורבסקוסייד.
בנוסף על כך, מחקר שנערך בשנת 2017 על 54 נשים שסבלו מהשמנת יתר, צפה בהשפעתו של תוסף המכיל סוג של היביסקוס (היביסקוס סאבדאריפה – Hibiscus sabdariffa ) ולימון וורבנה (אלוייסיה טריפילה – Aloysia triphylla ). נמצא שהוספת 500 מ"ג של לימון וורבנה והיביסקוס הגבירו את תחושת השובע תוך הורדת תחושת הרעב לעומת פלצבו לאחר חודש אחד. ההבדלים הללו הלכו וגברו גם עם הזמן.
5 עובדות על לימון וורבנה
התרשמתי מהסגולות של הצמח האם אפשר לרכוש דרככם את הפורמולה אם כן שמי הילה דביר מס טל 0505886886