מה רוב האנשים עושים כאשר הם בנוכחתו של אדם קשה? בדרך כלל, אחד משלושה דברים: (1) נשארים מנומסים ושקטים עד שהם יכולים לעזוב, (2) מוצאים דרך לצאת מהמצב, או (3) משחררים תקיפה מילולית על אותו אדם.
פתרון מס 1 אינו בריא, פתרון מס 2 אינו תמיד ריאליסטי (או בריא), ופתרון מס 3 יכול להביא לתוצאות בלתי צפויות (בדרך כלל רעות).
כאן, אנו דנים בחמש שיטות של תגובה מודעת לאדם קשה. לבחירה להיות מודע במקום להיות אימפולסיבי יש יתרונות רבים.
הנה חמש דרכים להתמודדות עם מישהו מסובך:
1. הפכו לצופים
להיות משקיף זה להתקיים במצב עם נקודת מבט של צד שלישי. במקום להשתתף בכל מה שמתפתח לפנינו, אנחנו נשענים לאחור ופשוט עדים להתפתחות.
במילים פשוטות, הדיאלוג הפנימי של האדם במצב זה עשוי להיראות כך: "עכשיו זה קורה. זה לא יימשך לנצח; תן לזה לעבור – זה יגמר בסוף. "
2. לוותר על האגו
סכסוך מתעורר לעתים קרובות כאשר אדם אחד "יודע" משהו, והאחר מאמין שהוא "יודע" משהו אחר. מי צודק או לא במצב זה אינו רלוונטי.
התמודדות עם הצורך להיות צודק בסיטואציה עם אנשים קשים היא לעתים קרובות הפתרון הטוב ביותר.
3. לפעול עם חמלה
פעולה רחומה היא בלתי ניתנת להפרדה מכל תרגול מודע. תשומת לב מחייבת הן חמלה עצמית והן חמלה כלפי אחרים; זה לא אומר שאתם מסכימים עם מישהו אחר, רק שאתם בוחרים להתמקד באנושיות שבכם מאשר ברגשות.
כאמור, לכל אחד מאיתנו יש "טריגרים" מסוימים שיכולים לגרום לתגובה אימפולסיבית. תרגול חמלה עם אנשים קשים נותנת מקום להבדלים שלהם ללא שיפוט, מה שמאפשר לכם לשמור על תחושה של שלווה ושלום.
4. לנשום עמוק
נשימה קשבית היא נכס רב ערך כאשר מתמודדים עם אנשים קשים, והוא פשוט מאוד בפועל. במקום להתמקד בגירויים חיצוניים (האדם הקשה), אתם מקדישים את תשומת הלב שלכם פנימה ומתמקדים בנשימה.
נשימה קפדנית מרגיעה את המוח והגוף, ומאפשרת לכם להתמודד טוב יותר עם כל מצב קשה או מלחיץ; זה כולל, כמובן, אינטראקציות עם אנשים קשים.
5. לחייך ולשחרר את הגוף
אם המצב אינו קיצוני מאוד (למשל, איום פיזי), ניתן לחייך אל מול הקושי. דבר אשר לא רק מקל על המתח הפנימי שלנו, אלא גם בעל דרך להקטין את מנגנוני ההגנה של מישהו אחר. חיוך תוך שמירה על שפת גוף רגועה עשוי להיות מספיק כדי לפזר או למנוע סכסוך פוטנציאלי עם אדם קשה.